Fugaku este supercomputerul de 1 miliard de dolari, declarat cel mai rapid din lume. Computerul a fost folosit pentru a vedea cum circulă particulele emanate de o persoană infectată în spaţiu închis. Cercetarea a avut ca punct de plecare presupunerea că la fiecare tuse sunt eliberate aproximativ 50.000 de particule.
În urma simulărilor, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că cea mai simplă metodă de limitare a răspândirii virusului în spaţiile închise este deschiderea geamurilor.
La simularea dintr-un tren, tot deschiderea ferestrelor este soluţia. Permiterea aerului din exterior să pătrundă în interior a mărit ventilaţia şi a redus în mod semnificativ numărul microbilor din aer. Pentru ca şansele de transmitere să fie tot mai mici, se recomandă micşorarea numărului de pasageri din fiecare compartiment.
Pentru spitale, computerul a sugerat drept soluţie montarea unor draperii din tavan până în podea în jurul paturilor potenţialilor pacienţi.
În ceea ce priveşte birourile şi sălile de clasă, Fugaku a sugerat instalarea unor panouri pe birouri şi pe mesele de conferinţă pentru a bloca trecerea particulelor de aer de la o persoană la alta.