Cărui fapt s-a datorat succesul jocului original Street Fighter II?
Street Fighter II este un joc de tip arcade care s-a bucurat de un succes răsunător, fiind vândut în peste 200.000 de săli de joc și mai mult de 15.000.000 de unități software în întreaga lume. Până în anul 2017 Street Fighter II a fost jocul cu cele mai mari încasări din istoria jocurilor video și aproape că nu există amator de jocuri virtuale, în întreaga lume, care să nu fi auzit de acest titlu.
Stilul jocului Street Fighter II este unul destul de simplu, cu reguli stabilite deja de predecesorul său, Street Fighter – lansat în anul 1987. Pe scurt, tot ce trebuie să faci este să câștigi cât mai multe lupte corp la corp cu oponentul tău, iar pentru a face acest lucru trebuie ca în fiecare meci să-l storci pe acesta de vitalitate înainte ca tu însuți să rămâi fără suflare.
Ca și caractere, jucătorii de Street Fighter II au de ales între opt personaje de diferite naționalități, fiecare cu o înfățișare unică și abilități speciale. Dintre acestea, karatistul japonez Ryu și rivalul și în același timp, prietenul său cel mai bun, americanul Ken sunt preluate din primul joc, iar E. Honda din Japonia, Guille din America, Chun-Li din China, Blanka din Brazilia, Zangief din Uniunea Sovietică, precum și Dhalsim din India sunt luptători noi, fiecare cu câte o fascinantă poveste de viață în spate.
Revenind la succesul jocul, ne putem gândi la câteva motive pentru care acesta a stârnit interesul atâtor oameni. În primul rând, originalitatea caracterelor și motivele pentru care ele se bat dau jocului un plus de profunzime și o tentă de umanitate, jucătorii putându-se pune mai ușor în pielea lor decât dacă ar fi fost simpli barbari însetați de sânge. Iar în al doilea rând, într-o epocă în care filmele cu Jean-Claude Van Damme, Arnold Alois Scwarzenegger, Dolph Lundgren, Jackie Chan, Chuck Norris și Sylvester Gardenzio Stallone erau mai populare decât orice show sau dramă de la televizor, cine n-ar fi iubit un joc bun cu bătăi?
Animațiile folosite în jocul de noroc Street Fighter II, produs de NetBet Casino sunt identice cu cele realizate de compania japoneză Capcom acum 30 de ani, motiv pentru care amintesc nostalgicilor de epoca de aur a jocurilor arcade.
Mai mult, toate cele opt personaje pe care le-am enumerat și în paragrafele de mai sus revin pe ecranele terminalelor noastre sub aceeași înfățișare și cu aceeași vitalitate cu care ne-au obișnuit când eram copii. Iar în jocul de cazino, ca și în cel original, misiunea lor este să se bată pentru a permite celor care îi controlează să câștige premii și bonusuri fabuloase.
Înainte de lansarea jocului Street Fighter II ca joc de noroc conceput după celebrul titlu al ultimului deceniu al secolului XX, PR managerul NetBet, Claudia Georgevici, a declarat oficial că se așteaptă ca ideea să fie foarte bine primită de amatorii jocurilor de noroc, iar previziunea ei s-a dovedit adevărată. Ți-am stârnit interesul? Află și mai multe informații la cazinouri.info atât despre Street Fighter II, cât și despre NetBet!
Făcând o paralelă între jocurile cazinourilor online și jocurile arcade de odinioară, putem găsi multe lucruri în comun. Spre deosebire de jocurile moderne, ambele tipuri de joc ce fac subiectul acestei comparații au o grafică destul de simplă, pot fi accesate de pe terminale cu dotări de bază și nu în ultimul rând, reprezintă o metodă plăcută de petrecere a timpului și de atingere a unui înalt grad de satisfacție în doar câteva momente.
Dacă pentru un joc ca The Witcher sau WOW, două din cele mai populare titluri de la ora actuală, trebuie să dedici câteva ore de muncă și concentrare până să intri în atmosfera jocului, în cazul jocurilor arcade sau celor puse la dispoziție de cazinourile virtuale, chiar și doar câteva minute îți pot schimba radical starea de spirit.