Adrian Năstase îi dă dreptate lui Ludovic Orban privind mărirea pensiilor. „Nu poţi să oferi o creştere de 40%. E o jucărie electorală”

Adrian Năstase, fost preşedinte al PSD, susţine că pensiilor nu pot fi majorate cu 40 la sută din cauza problemelor economice generate de pandemia de coronavirus. Astfel, fostul premier se poziţionează de partea liberalilor care iau în calcul o creştere de doar 10 la sută.
Romania TV
13 iul. 2020, 06:36
Adrian Năstase îi dă dreptate lui Ludovic Orban privind mărirea pensiilor.

„Nu poți să oferi o creștere de 40 la sută pentru un an, pentru că pensionarii vor trăi totuși mai mulți ani, chiar dacă sunt oameni în vârstă și vor trebui să aibă o pensie sustenabilă și pentru doi, pentru trei, pentru patru ani.

Or, în măsura în care nu reușești să realizezi resursele economice necesare să produci banii necesari asigurării acestor pensii, totul este mai curând o jucărie electorală şi eu n-am fost niciodată de acord cu aşa ceva. Unii au spus că am avut o abordare mai curând social-liberală. Eu cred că economia este cea care trebuie să-mi dea măsura tuturor lucrurilor. Merge economia, vom avea bani şi pentru pensii”, a declarat Adrian Năstase la EVZ TV, citat de Ştiripesurse.

Adrian Năstase, despre scandalul măştilor de protecţie: „Pare că a fost un act de corupţie necesar şi util pentru ţară”

Fostul premier a mai precizat că nu-şi va atrage simpatia celor care i-au auzit declaraţiile. Adrian Năstase a susţinut că pensiile ar fi trebuit să trească cu 15-20 la sută la începutul anului, iar orice altă majorare ar trebui realizată dacă o permite situaţia economică.

PSD a anunţat că va depune moţiune de cenzură dacă Guvernul PNL nu creşte cu 40 la sută punctul de pensie de la 1 septembrie, aşa cum prevede legea.

PSD depune moţiune de cenzură dacă PNL schimbă o singură virgulă din legea pensiilor. „Nu vom tolera ca acest Guvern să îşi bată joc”

În schimb, premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul va crește pensiile, dar nu cu 40 la sută pentru că bugetul țării nu permite acestă majorare.

Ludovic Orban: „Vom asigura creşterea pensiilor şi a alocaţiilor”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Reduceri la facturile la energie. Cum se calculează consumul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'