Restricţii aplicate jocurilor de noroc din România şi din toată lumea din cauza COVID-19

Virusul COVID-19 este unul dintre cele mai periculoase virusuri care afectează lumea modernă. Deși gravitatea lui nu se compară cu bolile care decimau societățile medievale, acesta a reușit să oprească în loc creșterile economice și să afecteze societatea în care trăim atât financiar, cât și social.
Romania TV
13 iul. 2020, 11:18
Restricţii aplicate jocurilor de noroc din România şi din toată lumea din cauza COVID-19

Jucătorii de jocuri de noroc din România și din toată lumea au fost nevoiți să ia o pauză forțată de la jocurile din cazinouri terestre. Astfel, pe perioada stării de urgență din țară, dar și în timpul stării de alertă, care la scrierea acestui articol a fost prelungită cu încă 30 de zile și continuă să ne amintească zilnic de pericolul care încă ne poate pândi la orice colț, cazinourile din România și operatorii fizici de jocuri de noroc au avut obligația să își închidă porțile.

Consecințe ale suspendării jocurilor de noroc din locații fizice

Suspendarea activităților sălilor de jocuri și cazinourilor din România a avut ca rezultat trimiterea a aproximativ 45 de mii de angajați în șomaj tehnic, dar și o pierdere la bugetul de stat de peste 180 de milioane de euro.

În Australia, operatorii de cazinouri și jocuri de noroc susțin că au fost nevoiți să lase fără loc de muncă aproximativ 100.000 de oameni, iar companiile angajatoare au înregistrat pierderi de peste 800 de milioane de dolari.

Începând cu 1 iunie însă, Australia și-a redeschis pub-urile, cluburile și barurile, cu restricții de 50 de persoane în incintă în același timp și o distanțare de minim patru metri pătrați între persoane. Această distanțare se impune și sloturilor care acum vor fi mai puține în fiecare locație.

Operatorii de jocuri de noroc din Marea Britanie au fost supuși unor restricții similare, acestea fiind aplicate începând cu 20 martie 2019. Din cauza închiderii tuturor locațiilor care puneau la dispoziție jocuri de noroc, sectorul a fost afectat cu o scăderea a veniturilor din industrie de 50%.

Operatorii de cazinouri din Anglia își vor redeschide porțile începând cu 4 iulie, la peste 3 luni de la data închiderii din cauza COVID-19. Aceștia vor trebui să respecte reguli stricte de igienă și distanțare socială, să se asigure că jucătorii folosesc dezinfectanți de mâini la intrarea în unitate, când se alătură și când părăsesc o masă de joc și să introducă o limită a numărului de participanți la o masă.

Încurajarea unui joc responsabil

Efectul major al închiderii unităților fizice în care se desfășurau jocuri de noroc a fost orientarea jucătorilor spre cazinourile online. Deși acest lucru a fost benefic pentru profiturile cazinourilor online, se pare că a avut și un efect negativ asupra jucătorilor. De exemplu, deși statisticile din UK arată că peste 1.000 de persoane erau dispuse să își diminueze pariurile la jocuri de noroc, în condițiile suspendării pariurilor sportive, jucătorii împătimiți au realizat că jucau mai mult, 28% dintre respondenți spunând că pariază mai mult decât o făceau până atunci, iar 11% recunoscând că această pasiune a devenit o problemă.

Lipsa posibilității de a plasa pariuri sportive, i-a îndemnat spre pariuri la jocuri de cazinou și sloturi din online cazino, care prezintă un risc mai ridicat de a crea dependență. Tocmai de aceea, The Betting and Gaming Council a decis interzicerea reclamelor și publicității cazinourilor online la televizor sau radio.

Astfel de măsuri pentru încurajarea unui joc responsabil au fost luate și de alte țări din Europa. Spania a decis interzicerea reclamelor la jocuri de noroc între orele 1:00 și 5:00 dimineața, iar Belgia a anunțat o limită maximă de depuneri de 500 € pe săptămână pe site-urile cu sedii locale. O decizie mai aspră a fost luată de Letonia care a interzis complet jocurile de noroc online până la ridicarea restricțiilor impuse de coronavirus.

Noile restricții aplicate sălilor de jocuri din România în timpul stării de alertă

România a ridicat restricțiile impuse jocurilor de noroc desfășurate în locații fizice începând cu 15 iunie, cu excepția sălilor de jocuri de noroc din incinta mall-urilor, care continuă să rămână închise. Intrarea în sălile de jocuri de noroc și cazinouri va fi condiționată de igienizarea mâinilor cu dezinfectați puși la dispoziție de operatori și purtarea măștii de protecție pe tot parcursul vizitei în locație.

Clienții vor fi obligați să păstreze o distanță de minim 1,5 metri între ei. De asemenea, jucătorii de păcănele vor avea voie să joace doar la un singur aparat slot în același timp. Accesul va fi permis doar jucătorilor cu sesiune activă sau care intenționează să joace. Fiecare persoană din cazinou va ocupa un spațiu de 4 metri pătrați, iar aparatele de slot vor fi poziționate la o distanță de 1,5 metri între ele.

Angajații sălilor de jocuri și cazinourilor își vor igieniza mâinile la interval de cel mult 60 de minute, li se va lua temperatura și vor fi obligați să informeze dacă au simptome de coronavirus. Aceștia vor păstra o distanță de cel puțin 1,5 metri față de clienți, vor putea mască de protecție și vor fi protejați de un panou separator. Dozatoarele de cafea și apă vor fi folosite exclusiv de angajați, iar locațiile vor fi dezinfectate la intervale de maxim 12 ore.

De asemenea, distanța dintre jucători la mesele de joc va trebuie să fie de minim 2 m, iar dacă acest lucru nu poate fi realizat, se pot instala panouri separatoare între clienți. Pentru jocul de bingo, distanța dintre mese va fi de cel puțin 1,5 metri sau se vor monta separatoare. Se vor folosi instrumente de scris proprii și se va asigura ventilație și aerisire corespunzătoare.

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Descoperire uluitoare în spațiul cosmic. S-a identificat un “inel Einstein”
Capital.ro
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are Guvernul României
Playtech.ro
Zodiile care își găsesc marea dragoste începând din 23 iulie 2024. Cupidon e de partea lor
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Terorism ecologist. În loc să împuște urșii agresivi, vor să-i trimită în România
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după ce a ieșit din cabinet, greșeala lui majoră a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de caniculă în România! Zonele în care se vor resimți valul de căldură și disconfortul termic accentuat
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Cum Retragerea lui Joe Biden Din Cursa Prezidențială Afectează Strategia lui Donald Trump
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!