Toyota Mirai este unul dintre cele mai populare modele, o berlină cu patru uși care scoate doar vapori de apă pe țeava de eșapament şi are o autonomie de 400, până la 700 de kilometri.
Toyota Mirai are un sistem de propulsie constituit din două rezervoare de hidrogen, care este trimis către pila de combustie, unde se combină cu oxigenul din aerul înconjurător și, în urma unei reacții chimice, se produce curent electric care merge la un motor electric.
O realimentare completă durează în jur de cinci minute, iar energia electrică produsă de mașină ar putea, teoretic, să alimenteze o casă vreme de o săptămână.
Pentru cei care vor să-și facă o idee despre cât costă o astfel de mașină, Pro Motor a căutat pe siteurile de oferte auto, iar ceea mai ieftină Toyota Mirai, rulată 12.000 de km, se vinde în Olanda cu 26.550 de euro.
Mașina a fost fabricată în 2016 și are un motor care funcționează cu hidrogen care produce o putere de 113 kW (154 CP). Proprietarul nu se ferește să recunoască faptul că mașina a avut un mic accident, dar în afară de bara spartă, mașina nu are defecte majore. Mașina este funcțională.
Toyota Mirai este un model lansat în anul 2015 fiind unul dintre primele vehicule cu celule cu hidrogen care se vând comercial. Mirai se bazează pe conceptul Toyota FCV.
Începând cu 2018, există și alte modele de automobile cu hidrogen disponibile public pe anumite piețe: Hyundai Nexo și Honda Clarity. Mai multe alte companii lucrează la dezvoltarea automobilelor cu hidrogen. Din 2019, 98% din hidrogen este produs prin reformarea metanului cu abur, care emite dioxid de carbon.
Mașinile cu baterii de hidrogen sunt similare cu vehiculele electrice de generație următoare, cu excepția unei caracteristici unice: singura lor emisie de evacuare este apa. Nu exista emisii nocive de dioxid de carbon, oxizi de azot sau particule. Si fără reîncărcare. Pur și simplu poți să reumpli așa cum ai face-o cu orice mașina convențională.
În decembrie 2019, vânzările globale pentru modelul Toyota Mirai au fost de 10.250 de unități. Piețele unde s-au vândut cele mai vândute au fost SUA cu 6.200 de unități, Japonia cu 3.500 și Europa cu 640 scrie sursa citată.
Citeşte şi: Restricţii aplicate jocurilor de noroc din România şi din toată lumea din cauza COVID-19