Florin Cîţu: „Vom trece Carpaţii cu guvernul liberal! Am eliminat scenariile negative”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, marţi, la videoconferința ZF Bankers 2020, că industria a început să-și revină încă din luna mai și că guvernul va aloca bani suplimentari pentru Transporturi și Economie.
Romania TV
14 iul. 2020, 08:43
Florin Cîţu:

„Guvernul liberal va fi primul din istorie care va trece Carpatii cu autostrada. Vom trece Carpații cu guvernul liberal”, a spus, marţi, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, într-o intervenție la o videoconferință pe teme bancare ținută de ZF.ro.

Ministrul Finanțelor a făcut această afirmaţie după ce a anunțat mai multe evoluții din economie pe care la consideră pozitive, potrivit economica.net.

Citeşte şi: Cîţu susţine că investiţiile şi consumul vor atenua scăderea economiei în 2020. „Trecem totuşi prin cea mai mare criză globală”

„Vin cu o veste bună. Ultimele cifre INS arată că în mai avem un început al revenirii producției industriale. E mai rapid decât mă așteptam. E o lună în care jumătate a fost stare de urgență, jumătate stare de alertă. Și totuși a fost un plus de 27% la cifra de afaceri din industrie față de aprilie. Indicele de producție industrială a crescut cu 15%”, a spus Cîțu.

„Cand am închis economia în martie știam că va fi un an cu contracție economică. Acum nu mai merge nimeni pe estimarea de -8%. Comisia Europeană merge pe -6%, dar, și-a pastrat această estimare pentru România și a înrăutățit estimările pentru toate țările din UE. Oficial, estimarea noastră acum este de -1,9%. Am eliminat scenariile negative. Secretul se vede in cifre: 16,1 miliarde lei investiții, în plină criză economică globală. Pentru că am învățat din criza din 2009. Trebuie să ai cheltuieli productive”, a mai spus el.

„Cheltuielile pentru susținerea consumului, peste patru miliarde de lei pentru plata șomajului tehnic și măsura de amânare la plată a ratelor, vor atenua căderea în 2020 și pune bazele creșterii din 2021. Nu există niciun dubiu, economia își va reveni rapid din 2021. Ne revenim încă din trimestrul al treilea, anul acesta. E un moment foarte bun pentru Romania. Este un moment perfect pentru România să facă salturi. În digitalizare și competitivitate”, a adăugat Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîţu susţine că Guvernul PNL a alocat cei mai mulţi bani pentru investiţii. „Socialiştii de la PSD deţin recordul ruşinii”

Ministrul a subliniat că la rectificarea bugetară va acorda sume suplimentare pentru investiții la Transporturi și Economie. „Guvernul liberal va fi primul din istorie care va trece Carpații cu autostrada. Vom trece Carpații cu guvernul liberal!”, a exclamat Florin Cîțu.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Toți șoferii, la control. Se rețin permisul și talonul auto. Nu se mai acceptă încălcarea acestor reguli
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Un tânăr de 19 ani și-a găsit sfârșitul în lacul Colibița. Se afla cu prietenii la scăldat când s-a dezechilibrat și a căzut de pe ponton
Capital.ro
Interzis pentru românii care stau în chirie. Proprietarii îi pot da afară imediat. Trebuie să aibă acest document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
ȘOC în SUA! Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP să o BATĂ pe KAMALA HARRIS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...