Vladimir Beliş, despre Covid 19: „Înclin să cred că este prelucrare de laborator”

Medicul Vladimir Beliș, deși a mărturisit că nu se bazează pe date certe, e de părere că infecția cu COVID-19 a fost prelucrată în laborator.
Filip Stan
19 iul. 2020, 19:33
Vladimir Beliş, despre Covid 19:

„Aici nu pot răspunde, dar pot să-mi dau o părere. Date fiind evoluția chimică și variațiile genetice pe care le suferă acest virus, înclin mai degrabă să cred că este prelucrare de laborator. Înclin. Fără să am nicio dată certă. Sunt niște elemente care diferențiază foarte mult toate epidemiile date de virus cu cel de acum. Care a fost scopul pentru care a fost creat sau pur și simplu ceva experimental, urmat de o scăpare din laboator, asta ar fi un scenariu plauzibil pentru mine.

Mă intrigă această evoluție acută și greu de stăpânit, în pofida unor cercetări destul de intense care se fac pe plan mondial. Și al doilea este faptul că formele clinice sunt atât de diverse. Adică sunt forme asimptomatice, ceea ce nu e chiar ușor de observat în natură, forme medii și forme foarte grave, care afectează diverse organe”.

Specialiștii subliniază cu fiecare ocazie gravitatea coronavirusului, iar unii oameni spun că este vorba despre o exagerare și că nu e mai mult decât o gripă. Mai mult, sunt voci care spun că nu există acest virus. Medicul Beliș a declarat că inexistența COVID-19 iese din discuție din start, el fiind ceva foarte grav.

„Ultima variantă, că virusul nu există, se exclude. Eu l-aș pune în categoria de foarte grav. Numărul imens de cazuri și de victime mă face să cred că e ceva foarte grav și serios”, a afirmat Beliș.

Măsurile de restricție din țara noastră au fost justificate, la fel și cele de relaxare, spune profesorul Beliș. Și, totuși, măsurile de relaxare au dus la creșterea dramatică a numărului de infectări fiindcă oamenii nu respectă regulile.

„Faptul că întâi s-a discutat intens și apoi a fost o perioadă mai calmă a discuțiilor este explicabilă. În momentul în care s-a declanșat această epidemie, a avut loc o campanie de restrângere a circulației și de luarea unor măsuri restrictive care au dus, fără discuție, la faptul că imediat după relaxare a apărut un al doilea val. Sunt lucruri care nu pot fi dezlegate? Au fost măsuri destul de restrictive. La noi în țară nu au fost probleme față de celelalte țări europene. Era normal să se ajungă la relaxare pentru că lumea suportă o lună, două, trei, dar e greu să suporți mai mult. În același timp, se constată o legătură de cauzalitate între aceste relaxări și creșterea exponențială a numărului de infectări. Am vorbit cu prieteni din străinătate și cu sora mea care e în Franța. La ei sunt deschise restaurantele”.

Sunt țări precum Spania, Italia, care s-au confruntat cu o perioadă foarte grea, fiind primele în lume în ceea ce privește numărul de infectări și de decese, dar au reușit, în cele din urmă, să gestioneze situația. În România, însă, nu se întâmplă acest lucru, ci ultima perioadă a venit cu un număr-record de infectări zilnice. Medicul Vladimir Beliș a explicat la Antna 3 ce crede că a dus la această situație.

„Nu e vorba de o greșeală. Faptul că noi am avut niște măsuri restrictive dure nu mi se pare exagerat. Văd că au fost benefice din punct de vedere al răspândirii virusului la noi în țară. Nu pot să reproșez nici faptul că după câteva luni de restricții s-a dat drumul la câteva măsuri de relaxare. Și totuși, asta a dus la numărul mare de cazuri fiindcă lumea a și exagerat. Măsurile de relaxare au fost raționale, după o perioadă atât de grea. Dar felul în care se comportă lumea la noi a dus la agravarea situației. Lumea nu înțelege importanța distanțării sociale și a purtării măștii”, a spus el.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
România, sufocată de inundații. Pericol major în multe zone
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
Anunțul cel mare despre PACE. A vorbit cu Vladimir Putin: O pace echitabilă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Rusia Își Menține Disponibilitatea de a Livra Gaze Europei prin Ucraina după 2024
MediaFlux
S-a aflat CINE ÎL ÎNLOCUIEȘTE pe BIDEN!
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?