Gabriela Firea anunţă reabilitarea clădirii în care funcţionează Club A: Am început această lucrare mult-aşteptată!

Gabriela Firea a anunţat că va continua programul de consolidare a imobilelor cu risc seismic. Clădirea în care funcţionează şi celebrul club A urmează să intre în reabilitare. Potrivit edilului, s-a început deja relocarea proprietarilor. 
Filip Stan
20 iul. 2020, 06:20
Gabriela Firea anunţă reabilitarea clădirii în care funcţionează Club A: Am început această lucrare mult-aşteptată!

„Cine nu își aduce aminte de Club A – cel mai vechi și cunoscut club studențesc din Europa, unde s-au lansat numeroase trupe rock și underground. De Club A, înființat în 1969, se leagă tinerețea multora dintre noi. Din păcate, clădirea din Centrul Vechi este foarte afectată de vreme și are nevoie de consolidare, pentru a nu mai fi pericol public. Am început această lucrare mult-așteptată! Locatarii sunt în curs de relocare.

Din ’89 și până acum 2 ani, s-au consolidat DOAR 20 de clădiri cu bulină. Iar echipa mea, în doar 2 ani, a pus în siguranță 200 de imobile, a consolidat 10 clădiri, 10 fațade și se lucrează în alte zeci.

Continuăm programul amplu de reducere a riscului seismic, început în anul 2016 la inițiativa mea. Echipa de la Administrația compania pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a început deja relocarea tuturor proprietarilor din alte două imobile pericol public.

Unul dintre ele este blocul din strada Blănari nr. 14, unde funcționează celebrul Club A dar și Cafe Godot.

Intră în consolidare după ce în ultimii ani i s-a schimbat încadrarea seismică de mai multe ori, unii considerând riscul seismic o joacă.

Ultima expertiză, din anul 2018, a confirmat că imobilul cu 40 de apartamente este pericol public, încadrat în clasa I de risc seismic.

Colegii mei au inițiat în SICAP o procedură de achiziție publică pentru a proiectare și execuție iar contractul a fost semnat cu un antreprenor privat.

Locatarii din blocul vechi de peste 85 de ani sunt relocați deja în apartamentele de necesitate, costurile fiind suportate de primărie.

În paralel, au început procedurile de mutare a proprietarilor din strada Baltagului nr. 17. Toate cele 12 familii vor locui în apartamente de necesitate pe toată durata lucrărilor de consolidare.

PROCEDURI ÎN DERULARE ÎN SICAP

Administratia risc seismic a atribuit alte patru contracte pentru reproiectarea lucrărilor de consolidare. Imobilele vizate sunt toate încadrate în clasa I de risc seismic: Bd. Carol I nr. 63, Bd. Nicolae Bălcescu nr. 32-34, strada Batiștei nr. 5 și Calea Victoriei nr. 101.

De asemenea, sunt în pregătire documentele pentru atribuirea contractelor de reproiectare în cazul clădirilor din strada Boteanu nr. 3A+B și strada Franceză nr. 9.

Pentru aceste imobile au fost realizate și proceduri de expropriere în cazul proprietarilor care au refuzat consolidarea.

Au fost deja aprobați indicatorii tehnico-economici pentru realizarea lucrărilor de consolidare în cazul clădirilor din strada Mihai Vodă nr. 13 și strada Sf. Vineri nr. 7. Se lucrează acum la documentația pentru achiziția lucrărilor de proiectare” este mesajul Gabrielei Firea.

Citeşte şi Grupul de Comunicare Strategică respinge acuzaţiile Gabrielei Firea: Au la bază confuzii grave

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cel mai periculos obicei de la plajă, dar și piscină. Medicul Vlad Ciurea spune că poate fi fatal: ”Se poate întâmpla o nenorocire”
Capital.ro
Ungurii lovesc chiar în inima Transilvaniei. Ungaria acuză România
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Aleră nucleară la Moscova. Panică la metroul și oameni blocați în stații
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Răspunsul lui David Popovici pentru Marcel e viral: 'Medalionur de AUR 😂
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cosmin, bărbatul care și-a salvat fiica de la înec în Jupiter, a fost găsit mort de scafandri. Trupul a fost recuperat după 48 de ore de căutări
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Românii trebuie să depună în fiecare an acest document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
ALERTĂ NUCLEARĂ FALSĂ ÎNTR-UN PASAJ DIN METROUL MOSCOVEI A PROVOCAT PANICĂ
MediaFlux
RĂSTURNARE în TENTATIVA de ASASINAT a lui TRUMP! S-A AFLAT ACUM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...