Doctorul Cristian Oancea a subliniat că situaţia este gestionată, inclusiv cea de la compania de procesare a cărnii din Timişoara. Pacienţii asimptomatici sunt luaţi în evidenţă de medicii de familie susţinuţi de specialiştii infecţionişti atât fizic cât şi în sistem de telemedicină.
„Cele 70 de cazuri sunt moderate sau severe, sunt cinci sau șase forme asimptomatice care preferă să fie tratați la noi în spital, adică să se negativeze la noi în spital, având încredere în colegii mei de la Infecțioase decât în mediul lor de acasă. […] Avem pacienți care sunt foarte conștienți, sunt foarte responsabili și le mulțumim. Am avut pacienți care erau pozitivi, ne-au arătat hârtia că sunt pozitiv la COVID după care au plecat frumos cu tramvaiul acasă. La Terapie Intensivă avem 7 pacienți și cazurile sunt la graniță între viață și moarte”, spune Cristian Oancea.
Managerul de la Spitalul de Boli Infecțioase atrage atenția că la ora actuală sunt internați în spital 70 de pacienți cu COVID, față de şase pacienți în urmă cu trei săptămâni. Capacitatea de răspuns a Terapiei Intensive de la Spitalul de Boli Infecțioase a fost triplată prin amplasarea unei unități mobile pentru a veni în sprijinul unităţii medicale în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19
„Cu această extindere putem să avem 12 paturi în unitatea mobilă plus, în cazuri extreme, încă 6 până la 8 locuri în funcție de câte cazuri grave vor fi. Plus că mai avem 10 ventilatoare mobile în cazul în care avem cazuri severe care se decondiționează pe secție și nu mai avem locuri la Terapie Intensivă suntem pregătiți să facem salon de Terapie Intensivă pe secție, având ventilatoare mobile”, mai spune Cristian Oancea.