Într-un răspuns adresat cercetătorului Austin Howard, Elon Musk a confirmat că tehnologia Neuralink va permite oamenilor „să asculte muzică direct din cipurile noastre”.
Musk a mai spus că Neuralink „ar putea ajuta la controlarea nivelului de hormoni și folosirea acestora în avantajul nostru (îmbunătățirea abilităților și a modului de gândire, eliminarea anxietății, etc.)”.
Încă de la lansarea companiei, în 2016, Neuralink a organizat o singură prezentare publică referitoare la tehnologia pe care o dezvoltă. În cadrul evenimentului din 2019, Elon Musk a spus că Neuralink lucrează la un device care să ofere o legătură directă între un computer și un cip introdus în creier.
Această tehnologie va fi folosită pentru început în scopuri medicale, pentru a-i ajuta pe oamenii care suferă de boli precum Parkinson, însă scopul final al Neuralink este să permită oamenilor să concureze cu sisteme avansate de inteligență artificială.
Procesul montării cipului în creier va fi asemănător cu cel folosit la operațiile cu laser la ochi, a mai spus Musk. Un studiu în care device-ul Neuralink este descris menționează că un cablu USB tip C va oferi „transmisie de date” în creier.
La începutul lunii iulie, Musk a dat de înțeles că cipul Neuralink va fi capabil să vindece depresia și dependențele, prin „reconfigurarea” părților din creier afectate de aceste boli. Testele pe animale au început deja și testele pe oameni erau programate să înceapă în 2020.