MApN: În incidentul de sâmbătă nu a fost implicat un ofiţer al SUUMC, ci un salariat civil

Ministerul Apărării informează că în altercaţia înregistrată în seara zilei 10 noiembrie în apropierea Palatului Cotroceni nu a fost implicat un ofiţer al SUUMC, ci un salariat civil, angajat al acestei unităţi medicale, confuzia fiind creată de similitudinea numelor celor două persoane.
Romania TV
12 nov. 2012, 16:25
MApN: În incidentul de sâmbătă nu a fost implicat un ofiţer al SUUMC, ci un salariat civil

MApN precizează, într-un comunicat remis luni agenţiei Mediafax, că în altercaţia înregistrată în seara zilei 10 noiembrie, în apropierea Palatului Cotroceni, nu a fost implicat un ofiţer al SUUMC, ci un salariat civil, angajat al acestei unităţi medicale.

„Confuzia a fost creată de similitudinea numelor, respectiv între locotenent-colonel medic doctor Ciobâcă Mihai Lucian, medic primar şi şef al Secţiei 1 Medicină Internă din SUUMC, care se afla, la momentul incidentului, în Statele Unite ale Americii, şi personal civil contractual (Pcc) Ciobâcă Lucian, încadrat la nivelul SUUMC pe funcţia de brancardier în Secţia Clinică ORL, cel care a fost implicat în incidentul din Bucureşti”, se arată în comunicatul MApN.

Conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” dezavuează acest tip de comportament antisocial care contravine atât regulamentelor interne, cât şi eticii profesionale medicale, sens în care adresează scuze atât victimelor incidentului violent, produs în data de 10 noiembrie a.c., cât şi opiniei publice care a creditat, până la acest moment, cu încredere întregul corp medico-militar şi îşi exprimă speranţa că acest eveniment singular nu va afecta coeficientul de încredere în profesionalismul personalului SUUMC.

Potrivit anchetatorilor, incidentul a avut loc în jurul orelor 21.00. Răileanu şi Ciobâcă se aflau într-un autoturism Volkswagen condus de Enache. În intersecţia Bd. Vasile Milea – Iuliu Maniu, maşina lor ar fi început să şicaneze în trafic un alt autoturism, un Opel Astra, în care se afla un cuplu, potrivit surselor citate.

La un moment dat, în faţa Palatului Cotroceni, autoturismul în care se aflau ofiţerii a blocat celălalt autoturism, iar Enache a coborât, s-a dus la geamul din faţă dreapta al celeilalte maşini, l-a scuipat, înjurat şi lovit pe bărbatul aflat împreună cu femeia care conducea Opelul.

Şeful dispozitivului de jandarmi care păzeşte intrările Palatului Cotroceni a intervenit şi a cerut întăriri. Din Volkswagen au coborât şi ofiţerii MApN, care au lovit cu picioarele celalaltă maşina, în conflict fiind agresat şi şeful dispozitivului de jandarmi, potrivit aceloraşi surse.

Femeia din Opel a sunat la 112, iar câteva minute mai târziu la faţa locului a apărut un echipaj al Secţiei 22 şi unul al Brigăzii Rutiere. Poliţiştii, împreună cu jandarmii, i-au imobilizat pe agresori.

Cei trei au fost duşi la Secţia 22, unde au fost audiaţi şi testaţi cu aparatul etilotestul. Astfel, s-a constatat că toţi trei erau băuţi, etilotestul înregistrând la doi dintre ei valori de 0,8 la mie, iar la al treilea, de peste 0,6 la mie.

Anchetatorii au deschis dosar penal pe numele lui Alin Constantin Enache, pentru lovire şi alte violenţe, dar şi pentru conducere sub influenţa alcoolului, în timp ce ofiţerii MApN au fost sancţionaţi contravenţional pentru tulburarea liniştii publice, au mai spus sursele citate.

Ministrul Apărării, Corneliu Dobritoiu, a precizat că unul dintre ofiţerii implicaţi este din structurile de conducere ale Statului Major General, iar celălalt este medic la Spitalul Militar.

Dobriţoiu îşi cere scuze în numele instituţiei şi anunţă că vor fi luate măsuri severe pentru a nu mai fi pusă la indoială conduita corpului de cadre al MApN, potrivit unui comunicat remis duminică MEDIAFAX.

„Doi angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale au fost implicaţi într-un incident în Capitală noaptea trecută. O comisie de anchetă numită de şeful Statului Major General cercetează împrejurările evenimentului, în colaborare cu reprezentanţii Poliţiei Capitalei”, se mai precizează în comunicatul MApN.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Ce a putut să pățească o familie de români aflați în vacanță în Grecia. Au promis că nu se mai întorc vreodată aici: ”Dezamăgitor și regretabil”
Capital.ro
Se confiscă pe loc. Ilegal să transporți cu mașina în România. Legea nu se discută
Playtech.ro
Cine transmite la TV finala lui David Popovici de la Jocurile Olimpice de la Paris. Proba de înot poate fi văzută pe două posturi
DailyBusiness
Impozit MAI MIC pentru o categorie de români. Pentru cine se pregătește oferta din 2025?
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Zodiile care au mare noroc în dragoste. Vin vremuri fabuloase
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Criminalul din Brăila nu se mai poate STĂPÂNI! Anchetatorii sunt șocați de comportamentul lui. Ce face ori de câte ori aude numele victimei, dezvăluiri
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Care sunt simptomele infectării cu virusul West Nile. La ce trebuie să fim atenți și când trebuie să mergem la medic
Capital.ro
România se revoltă. Cu asta se ocupa, de fapt, BĂSESCU...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
CJUE: Justiția din Franța a greșit în cazul mandatului de arestare al lui Paul-Philippe al României
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!