România a donat Republicii Moldova peste 20.000 de doze de vaccin anti-COVID. Reacţia Maiei Sandu

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, a ţinut să transmită mulţumiri României şi Uniunii Europene pentru dozele de vaccin anti-COVID primite ca donaţie. Este vorba de o primă tranşă de 21.600 de doze care au ajuns deja la Chişinău.
Razvan Mihalascu
28 feb. 2021, 16:20
România a donat Republicii Moldova peste 20.000 de doze de vaccin anti-COVID. Reacţia Maiei Sandu

România a donat Republicii Moldova peste 20.000 de doze de vaccin anti-COVID. Maia Sandu, preşedintele moldovean, a transmis un mesaj de mulţumire pentru serurile donate de România şi Uniunea Europeană.

„Aceasta este prima tranşă din cele 200.000 de doze de vaccin din donaţia generoasă promisă de România pentru cetăţenii ţării noastre. Mulţumim, România! Mulţumim, Uniunea Europeană!”, a scris preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook.

Transportul cu 21.600 de doze de vaccin a aterizat sâmbătă pe Aeroportul Internaţional Chişinău.

Maia Sandu a anunţat că vor putea fi vaccinați toți medicii și personalul din sistemul medical, precum și angajații implicaţi în prima linie de luptă cu pandemia.

Preşedintele Republicii Moldova a mai precizat că lotul primit sâmbătă este produs de compania AstraZeneca, iar procedura de vaccinare va începe în zilele următoare.

Citeşte şi: Virgil Musta explică cum vor arăta Paștele și 1 Mai anul acesta: „Mă tem că nu vom avea sărbătorile pe care ni le dorim!”

România a donat Republicii Moldova peste 20.000 de doze de vaccin anti-COVID. Mesajul ministrului de Externe, Bogdan Aurescu

„Tocmai au ajuns azi în Republica Moldova primele 21600 doze de vaccin din cele 200000 promise în dec 2020 de Președintele României, dl @KlausIohannis. E primul vaccin contra #COVID19 ce ajunge în RM! #RO își ține mereu promisiunile,în beneficiul direct al cetățenilor RM”, a scris Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, pe pagina sa de Twitter.

Până în data de 24 februarie, Republica Moldova era singura țară din Europa care nu a începuse încă vaccinarea împotriva coronavirusului, după cum scrie presa de la Chişinău.

Potrivit portalului Our World in Data, care colectează date despre vaccinările din întreaga lume, procesul de imunicare a început în toate țările continentului european, Republica Moldova fiind singura care face excepţie. Portalul nu are date doar pentru trei țări balcanice: Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina și Republica Kosovo, parțial recunoscută. Cu toate acestea, potrivit ABC News, vaccinările au început în Macedonia de Nord pe 17 februarie. În Kosovo parțial recunoscut, vaccinările nu au început, scrie NewsMaker.

Pe 13 februarie, Bosnia și Herțegovina a anunțat începerea vaccinării cu vaccinul rus Sputnik V. Potrivit presei balcanice, sunt vaccinați lucrătorii din domeniul sănătății care locuiesc în entitatea bosniacă.

În Ucraina, vaccinarea a început pe 24 februarie. În România, aproximativ 7% din populație a fost deja vaccinată, folosind 1,44 milioane de doze de vaccin coronavirus.

Citeşte şi: Republica Moldova a ajuns de râsul lumii. E singura ţară din Europa în care nimeni nu a fost vaccinat anti-Covid

 

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Amenințări cu moartea pentru Trump. Cine a întreținut „climatul de ură”, de fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Nicolae Ciucă: România Poate Prelua Postul de Comisar European pe Economie sau Extindere
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'