Activitatea de cercetare face parte din proiectul pe care Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi l-a câştigat în cadrul Competiţiei Internaţionale organizate de Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF). Proiectul se numeşte „Procédure alternative – thérapie par l’ozone par autohémothérapie majeure dans la lutte contre le COVID-19 (OZO-Co-VIE)” şi a fost depus de un colectiv de cadre didactice, cercetători şi specialişti de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, Facultatea de Medicină şi Farmacie, respectiv Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”.
Directorul de proiect este şeful de lucrări dr. ing. Cristian Dima, iar responsabil pentru partea medicală este asistentul universitar dr. Alexandru Nechifor. Din echipă mai fac parte asist univ. dr. Corina Manole, şefa Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, dr. Anghel Mihaelac şi dr. Orosanu Cristina, medici specialist ATI şi Luminiţa Florea, asistent medical la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”.
„Suntem mândri să discutăm astăzi despre un proiect al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi finanţat de Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF), în cadrul competiţiei internaţionale de proiecte destinate acţiunilor de reducere a impactului pandemiei COVID-19. Ţin să precizez că din aproape 2.000 de proiecte înscrise din 76 de ţări au fost selectate doar 92. Dintre acestea România are 3, iar 2 sunt ale universităţii noastre”, a declarat profesorul Puiu-Lucian Georgescu, rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.