Traian Băsescu, anunţ despre candidatura la Primăria Capitalei. „Trebuie să-l aleagă pe al treilea – pe Băsescu”

Traian Băsescu a declarat, luni, că este pregătit să candideze la Primăria Capitalei, amintind că a făcut campanii când a fost acuzat că a furat flota. Fostul preşedinte a precizat că este nemulţumit de modul în care PMP a fost exclus de la negocierile dintre PNL şi Alianţa USR-PLUS.
Romania TV
03 aug. 2020, 19:15
Traian Băsescu, anunţ despre candidatura la Primăria Capitalei.

„Dacă PMP negociează cu PNL, nu mă voi opune. Orice negociere este un lucru bun atâta timp cât oamenii politici discută între ei, nu discută degeaba. Categoric da, m-a deranjat modul în care PMP-ul a fost exclus”, a declarat Traian Băsescu la Digi24.

Fostul preşedinte a amintit că are un proces cu CNSAS legat de acuzaţiile de colaborare cu fosta Securitate, ce urmează să fie judecat la Curtea Supremă.

„Am mai făcut campanii cu acuzaţii că am furat flota. Dau ocazia să explic ce a fost în acel dosar, în condiţiile în care am avut decenţa să nu-mi expun punctul de vedere despre acest dosar în afara justiţiei”, a explicat Băsescu.

Întrebat pe cine ar alege la Primăria Capitalei dintre Nicuşor Dan şi Gabriela Firea, Traian Băsescu a mărturisit că este o alegere „greu de făcut”.

„E foarte greu de făcut. Trebuie să-l aleagă pe al treilea. Pe Băsescu. Dacă va candida, trebuie să-l aleagă

Dacă nu aş candida, în mod categoric l-aş alege pe Nicuşor Dan”, a spus fostul preşedinte.

Traian Băsescu: „Bucureştenii au ales numai PSD. Nu îmi spuneţi că este un oraş de dreapta”

Fostul preşedinte a explicat că, prin exluderea PMP de la negocieri, Nicuşor Dan ar putea pierde 10 procente. De asemenea, Traian Băsescu a precizat că, dacă nu va candida, Nicuşor Dan „are o şansă în plus”.

„Sunt destul de mari, dar trebuie prudenţă. Nu aş pleca triumfalist, cum au pornit: avem primar general. Aş fi mai prudent şi mai pragmatic”, a menţionat fostul preşedinte.

Totodată, Traian Băsescu a mărturisit că „dreapta a fost mai inspirată în nominalizări, dar când vine borba despre votul politic, PSD-ul a dominat”.

„Bucureştenii au ales numai PSD şi cu mici excepţii au ales dreapta la funcţia de primar general, dar în rest de când sunt alegeri, sectoarele sunt controlate de PSD în majoritate şi CGMB după cele mai multe alegeri a fost cu consilieri PSD. Nu îmi spuneţi că este un oraş de dreapta.

Majorităţile foarte posibil vor fi majorităţi PSD. Grupurile de consilieri foarte posibil vor apaţine PSD. E greu să scoată 51 la sută. Cele mai mari grupuri vor aparţine PSD”, a menţionat Traian Băsescu.

Organizarea alegerilor pe 27 septembrie e strâns legată de deschiderea şcolilor pe 15 septembrie. Anunţul făcut de Alexandru Rafila 

 

 

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
S-a pus limită la banii cash. Anunț pentru cei care retrag numerar la bancomat. Banca te obligă
Playtech.ro
De ce s-a botezat Mirabela Dauer la 49 de ani. Ce religie are acum celebra artistă
DailyBusiness
METEO. ANM anunță ce îi așteaptă pe români în luna august
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Cea mai fină ciocolată de casă. Rețeta de care nu te poți sătura
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Marina rusă începe exerciții majore implicând flotele sale
MediaFlux
BETTY SALAM, cum n-a fost VĂZUTĂ NICIODATĂ! EXCLUSIV PAPARAZZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!