O înregistrare cu Elena Udrea în dosarul Trăşculescu

Procurorii au găsit o înregistrare în telefonul lui Marian Calotă, complicele lui Alin Trăşculescu, în care ar apărea vocea Elenei Udrea, informează România TV.
Romania TV
13 nov. 2012, 16:03
O înregistrare cu Elena Udrea în dosarul Trăşculescu

Când procurorii au verificat telefonul lui Marian Calotă, au găsit înregistrarea cu Elena Udrea, potrivit referatului DNA. Se pare că ea dădea asigurări că fondurile din Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii vor fi direcţionate către administraţiile locale conduse de către democrat-liberali.

„Banii pentru drumuri din programul PNDI vor fi direcţionaţi doar către primarii noştri, ai PDL”, ar fi spus Udrea. Calotă susţine că nu este vorba de o discuţie pe care ar fi avut-o personal cu Udrea, ci de o înregistrare pe care ar fi făcut-o de la televizor şi pe care o folosea pentru a demonstra că are acces la oficialităţi înalte.

Marian Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, a fost prins în flagrant delict când lua 50.000 de lei, bani pe care urma să îi dea lui Trăşculescu.

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a cerut, marţi, Ministerului Justiţiei să solicite Parlamentului arestarea deputatului Alin Trăşculescu, sub acuzaţiile de trafic de influenţă şi fals.

Elena Udrea a declarat, luni, că dacă se dovedeşte că numele său a apărut în cazul deputatului Alin Trăşculescu atunci este regretabil şi supărător pentru ea, arătând că nu este corect faţă de ea să fie implicată tot timpul fără voia sa şi fără vreo vină în astfel de situaţii.

„Dacă a apărut numele meu şi dacă domnul deputat Trăşculescu m-a pomenit în această cauză este şi regretabil şi supărător pentru mine, pentru că nu mă aştept şi de la colegi ceea ce, de regulă, ştiu că fac oamenii şi anume se folosesc de persoane cu funcţii pentru a crea aparenţa că au influenţă şi putere”, a afirmat Udrea.

Udrea a făcut acest declaraţii după şedinţa grupului parlamentar al PDL la care a participat şi avocatul lui Trăşculescu, Cristian Ene.

Ea a spus că avocatul a prezentat cazul aşa cum îl ştie pentru că a văzut dosarul, iar ea, ca avocat, înţelege foarte bine ceea ce a spus. „Noi nu discutăm conţinutul dosarului mai ales că, nefiind public, nu ştiu foarte multe lucruri. Important este ca el să fie lămurit din punctul de vedere al organelor de cercetare penală, pe de altă parte, din punctul meu de vedere, cred că este corect ca astfel de situaţii să înceteze (…) Dacă te aştepţi ca lucrul acesta să se întâmple de la alţii, de la colegi te aştepţi să nu te implice în scandaluri şi să nu-ţi creeze probleme atunci când nu este cazul”, a adăugat Elena Udrea.

Deputatul PDL Alin Trăşculescu, cercetat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, a fost eliberat luni dimineaţă din arestul Poliţiei Capitalei, după ce a expirat ordonanţa de reţinere emisă pe numele lui de procurorii anticorupţie.

Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, Alin Trăşculescu a pretins iniţial de la reprezentantul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză) suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 de euro. Banii au fost pretinşi cu ajutorul lui Marian Calotă, care l-a constrâns pe denunţător, prin ameninţare, să dea banii ceruţi.

Pentru obţinerea banilor, susţin procurorii anticorupţie, deputatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra reprezentanţilor autorităţilor locale din judeţul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiţii în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) şi asupra funcţionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDTR) cu atribuţii de verificare, avizare şi aprobare în derularea procedurii specifice aceluiaşi program, precum şi asupra reprezentanţilor unei societăţi comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relaţie contractuală cu firma administrată de denunţător.

MDTR a fost condus în perioada decembrie 2009 – februarie 2012 de Elena Udrea.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!