Mai mulţi specialişti de la Spitalul Colentina, la un pas să demisioneze. Mai mult decât atât, se plâng că pacienţii cu boli cronice nu mai au acces în acest spital.
În momentul de faţă, 150 de pacienti cu COVID din 300 de paturi, iar la ATI sunt 17 pacienţi. Victor Cauni, managerul Spitalului Colentina, a explicat că această unitate sanitară a fost spital suport şi, cu excepţia lunii septembrie, a funcţionat un an în sistem full COVID.
„Nu am avut niciun pacient cronic şi au fost probabil zeci de mii de pacienţi cu boli cronice care n-au avut acces la noi. Avem aproape 30 de secţii, unele sunt chiar de mare performanţă, unele chiar unice, cum ar fi dermatologie, boli parazitare, cardiologie, care sunt mai utile în zona mixtă de funcţionare. Am avut rezidenţi care au făcut rezidenţiatul aici şi s-au reorientat. Oamenii nu pot fi constrânşi să stea în Colentina. După un an în care specialiştii de mare anvergură nu şi-au putut face profesia, sunt mai mulţi specialişti care probabil se vor reorienta. Pentru noi, ca spital, va fi o mare dramă să îţi pierzi specialiştii, pentru că cel mai important e tratamentul pacientului, iar pacientul îl putem trata cu un specialist”, a precizat managerul.
Victor Cauni a mai spus că spitalul doreşte să revină în zona de spital, mixt, în care să fie îngrijiţi şi pacienţi COVID, dar şi cei non-COVID, care sunt mult mai numeroşi.
„Într-un an, am asigurat internare la puţin peste 3.000 de pacienţi COVID, iar într-un an pre-pandemic avem mai mult de 30.000 de pacienţi. Când statisticile ulterioare vor arăta şi dramele care se pot întâmpla la pacienţii cu afecţiuni cronice, care nu au putut fi trataţi, e o mare problemă”, a declarat Victor Cauni.
La sfârşitul anului trecut, mai mulți medici care activează în cadrul Spitalului Colentina, între care și directorul medical Victor Cauni, au fost depistați pozitiv la testarea pentru noul coronavirus.
Citeşte şi: Focar COVID la Spitalul Colentina! Mai mulţi medici au fost infectaţi cu coronavirus. Cum s-a petrecut totul