Ce l-a lăsat mască pe medicul salvator de la Timişoara: „Am văzut persoane infectate cu COVID, le-am salvat şi tot nu credeau”

Medicul Virgil Musta, coordonatorul Spitalului COVID din Timişoara, susţine că lupta împotriva coronavirusului nu poate fi câştigată doar în spitale, ci mai ales în afara lor, prin prevenţie. De asemenea, medicul consideră că s-a reuşit reducerea ratei de transmitere a coronavirusului este esenţial şi îmbucurător.
Romania TV
12 aug. 2020, 07:18
Ce l-a lăsat mască pe medicul salvator de la Timişoara:

De asemenea,  Virgil Musta atrage atenția că există o regulă a epidemiologiei care spune că, pentru a opri o pandemie, e nevoie de imunizarea în masă a peste 70% din populație. 

Virgil Musta a declarat, în interviul acordat HotNews.ro, că au existat pacienţi care după ce s-au vindecat au susţinut că nu consideră că ar fi fost bolnavi de coronavirus.

Citeşte şi: Virgil Musta, despre actualizarea definiţiilor de caz pentru Covid: Cei care îndeplinesc aceste criterii se pot testa gratuit

„Am avut și pacienți care s-au îmbolnăvit, i-am salvat, dar mi-au spus că ei nu cred că au fost bolnavi de coronavirus. M-au lăsat mască, cumva. Înțeleg că sunt unii care până să se îmbolnăvească spun că nu există virusul. Dar după ce au trecut prin boală, să spună că ei nu cred că au avut COVID, că cine știe ce altă boală” , susţine medicul.

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, unul dintre cele mai importante spitale COVID din România, este în continuare plin de pacienţi infectaţi cu coronavirus. Însă medicul consideră esenţial faptul că în România s-a reuşit reducerea rate de transmitere a virusului, comparativ cu perioada de acum 2-3 săptămâni.

„Rata de transmitere este mai mică, ceea ce este un lucru îmbucurător. Pentru că în viteza cu care creștea numărul de cazuri noi acum câteva săptămâni, în foarte scurt timp se putea depăși capacitatea spitalelor. Iar problema cea mai mare nu era neapărat a spitalelor în general, ci a Terapiilor Intensive, care riscau să nu mai aibă locuri pentru cazuri severe și critice.”

Citeşte şi: Avertismentul lui Virgil Musta. „Sunt tot mai multe cazuri, acest lucru atrage o creştere a numărului de pacienţi cu forme severe”

Medicul încă mai are speranţă că populaţia a început să înţeleagă situaţia cu care se confruntă lumea, mai ales după o statitiscă care a fost publicată recent.

„Eu am speranța că lumea a început să înțeleagă. Am văzut și o statistică că 75% din oameni înțeleg că este pandemie și că e nevoie să respectăm niște reguli. Asta îmi dă speranță că la un moment dat, când lumea va vedea în ce situație suntem, se vor menține regulile, astfel încât să nu ne mai îmbolnăvim”, adaugă medicul timișorean.

De asemenea, medicul susţine că lupta împotriva virusului nu poate fi câştigată doar în spitale, ci şi în afara acestora.

Citeşte şi: Medicul Virgil Musta, optimist că numărul de cazuri de COVID-19 va scădea curând. „Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni”

„Este puțin probabil ca lupta să fie câștigată în spitale. În primul rând ea va fi câștigată în afara spitalelor. La începutul pandemiei am văzut cum sistemele de sănătate din alte țări au fost copleșite, au murit oameni, iar un număr foarte mare de oameni rămâneau în afara spitalelor, pentru că nu mai aveau unde să se interneze, din cauză că unii dintre ei nu au avut grijă să nu se îmbolnăvească. În această luptă, care este o luptă de durată cu virusul, cheia este să prevenim îmbolnăvirea. Să prevenim până când vom avea soluții mai bune terapeutic. Până când va veni un vaccin, un tratament. Chiar dacă lumea se va îmbolnăvi, cheia este să se îmbolnăvească progresiv. Eu am considerat că aceasta este, de fapt, tactica pe care ar trebui să o aplicăm” , a declarat Virgil Musta.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Unt de casă. Rețeta cu două îngrediente
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Nu e permis pentru românii cu balcon la bloc. Asociația de proprietari trebuie să dea acord în scris
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Soldați ruși, în disperare, se adresează direct lui Vladimir Putin
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'