Episod sever de iarnă în următoarele zile. Se anunţă ninsori inclusiv în Bucureşti. Prognoza meteo 10 martie

Meteorologii anunţă vreme rece şi ninsori în jumătatea de sud a ţării, inclusiv în Bucureşti, după temperaturile de primăvară. Vremea se va înrăutăţi începând din a doua parte a nopţii când vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare.
Alina Andrei
09 mart. 2021, 14:17
Episod sever de iarnă în următoarele zile. Se anunţă ninsori inclusiv în Bucureşti. Prognoza meteo 10 martie

Prognoza meteo 10 martie. La noapte, vremea se va înrăutăţi treptat în jumătatea de sud a ţării, unde aria de nebulozitate și a precipitațiilor va fi în extindere. La început vor fi ploi sau lapoviţă, apoi vor predomina ninsorile în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, zona Carpaților Meridionali și de Curbură, iar în Dobrogea se vor semnala precipitaţii mixte. Izolat cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. În celelalte zone, înnorările vor fi temporare, iar ninsori slabe se vor semnala local în Transilvania, în Moldova şi în restul zonei montane. Pe alocuri se va depune strat de zăpadă, cu precădere în sud-vest și la munte. Vântul va avea intensificări spre dimineaţă în sudul ţării şi la munte, cu viteze în general de 45….55 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -7 și 3 grade.

București. Vremea se va înrăutăţi începând din a doua parte a nopţii când vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vântul se va intensifica spre sfârșitul intervalului, când va atinge viteze de 35…40 km/h. Temperatura minimă va fi de 0…1 grad.

Citeşte şi: Revin ninsorile abundente în jumătate de ţară. Se va depune strat de zăpadă şi în Bucureşti

 

Prognoza meteo 10 martie. Miercuri în jumătatea de sud a teritoriului vremea va continua să se înrăutăţească şi va deveni deosebit de rece, iar precipitațiile se vor semnala pe arii extinse. În Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent. În sud-est, iar la începutul zilei în extremitatea de sud a teritoriului, precipitaţiile vor fi şi sub formă de ploaie sau lapoviţă. Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în sudul Banatului, Transilvania, Moldova și în restul zonei montane. Izolat se va forma polei sau ghețuș. Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 2 grade. Izolat va fi ceață.

București. Vremea se va înrăutăţi şi va deveni deosebit de rece. Vor fi precipitații însemnate cantitativ (15…20 l/mp) predominant sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă cu grosimi medii estimate de 8…10 cm. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, ce vor atinge la rafală 45…55 km/h, viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig. Temperatura aerului se va menţine la valori de 0…1 grad în mare parte a intervalului, iar spre dimineaţă va scădea spre -3…-2 grade, anunţă ANM.

 

Prognoza meteo JOI

Vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor în jumătatea sudică a ţării, dar va fi mai rece decât normal în a doua decadă a lunii martie în majoritatea zonelor, dar cu precădere în regiunile sudice. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări şi izolat ninsori slabe la munte, în Transilvania şi în nordul Moldovei, iar în primele ore şi în Oltenia, vestul Munteniei și sudul Dobrogei. Din orele serii, nebulozitatea va cuprinde treptat, dinspre nord-vest, cea mai mare parte a teritoriului şi se vor semnala precipitaţii locale, în general slabe, predominant sub formă de ninsoare în regiunile nordice şi mixte în cele vestice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special în a doua parte a intervalului, pe litoral, iar noaptea izolat şi trecător şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 şi 9 grade, iar cele minime între -10 și -2 grade, mai ridicate în vestul ţării, spre 2…4 grade în Dealurile de Vest. Se va semnala ceaţă, izolat în orele dimineţii, iar noaptea cu caracter local în regiunile sudice.

București. Vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor, dar va fi mult mai rece decât normal în a doua decadă a lunii martie, în special pe timpul nopţii. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei şi în a doua parte a nopţii când vor fi şi condiţii de ceaţă. Vântul va avea unele intensificări în primele ore, apoi va diminua treptat, devenind în general slab noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul a 3 grade, iar cea minimă de vineri dimineaţă va fi de -8…-6 grade.

Citeşte şi: Noile măsuri de restricţie ar putea fi impuse din 14 martie, după explozia de cazuri COVID din România.

 

Prognoza meteo VINERI

Vremea se va încălzi ușor. În vestul, centrul, nordul și nord-estul țării cerul va fi mai mult noros și pe arii relativ extinse vor fi precipitații, mai ales sub formă de ploaie în Banat și în Crișana, iar în Maramureș, Transilvania, Moldova și la munte, ninsoare la început, apoi și lapoviță și ploaie. În restul teritoriului cerul va avea înnorări temporare; ziua local va fi ceață și izolat burniță și fulguieli, iar noaptea, ceață pe suprafețe mici, iar local în Oltenia și în vestul Munteniei se vor semnala mai ales ploi. Pe alocuri va fi polei. Cu precădere ziua, vântul va sufla tare la munte, la altitudini mari, şi va avea intensificări, local şi temporar, şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 12 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade.

București. Deşi valorile termice vor fi în creştere uşoară, vremea va fi în continuare mult mai rece decât normal pentru această perioadă din an, mai ales dimineaţa. Cerul va fi temporar noros, spre sfârşitul nopţii va ploua, iar probabilitatea pentru depuneri de polei va fi ridicată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -5…-2 grade. La începutul zilei vor fi condiţii de ceaţă.

 

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi temporar noros şi îndeosebi în cursul zilei vor cădea precipitaţii în general slabe, în toate regiunile. Vor fi ploi în Crișana, Banat și Oltenia, local în Muntenia și Dobrogea, precipitații mixte în Maramureș, Moldova și Transilvania și predominant ninsori la munte. Pe alocuri se va depune polei. Cu precădere în prima parte a intervalului, vântul va avea local și temporar intensificări în special în jumătatea sudică a teritoriului și la munte, suflând tare pe crestele Carpților Meridionali și de Curbură. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 10 grade, iar cele minime între -5 și 3 grade.

București. Vremea va fi rece pentru această perioadă din an. Cerul va fi temporar noros și în cursul zilei trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a -2 grade. Dimineața vor fi condiții de polei, iar noaptea de ceață.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Descoperire uluitoare în spațiul cosmic. S-a identificat un “inel Einstein”
Capital.ro
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are Guvernul României
Playtech.ro
Zodiile care își găsesc marea dragoste începând din 23 iulie 2024. Cupidon e de partea lor
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Desertul cu o explozie de gusturi. Nu te poți opri din mâncat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după ce a ieșit din cabinet, greșeala lui majoră a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de caniculă în România! Zonele în care se vor resimți valul de căldură și disconfortul termic accentuat
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Cum Retragerea lui Joe Biden Din Cursa Prezidențială Afectează Strategia lui Donald Trump
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!