Noile modele Dacia Logan, Sandero şi Sandero Stepway, lansate în prezenţa lui Băsescu VIDEO

Dacia şi-a prezentat noile modele de Logan, Sandero şi Sandero Stepway. La evenimentul de lansare a participat şi Traian Băsescu, el recomandând românilor să cumpere autoturismele autohtone în locul celor străine second-hand. Totodată, preşedintele a demontat zvonurile potrivit cărora concernul Renault ar pleca din România.
Romania TV
14 nov. 2012, 10:20
Noile modele Dacia Logan, Sandero şi Sandero Stepway, lansate în prezenţa lui Băsescu VIDEO

Dacia a prezentat noile sale modele, într-un spectacol exclusivist de sunet şi culori. Preşedintele Traian Băsescu a lăudat tehnologia de fabricaţie a maşinilor.

Vezi galerie foto cu noile modele Dacia aici

„Industria automobilului ne prilejuieşte tuturor ocazia să constatăm că putem. Nu o fi chiar „Yes, we can!” din Statele Unite dar este „Da, putem!” româneşte. Şi mă bucur că în primăvară, sub o prelată şi extrem de discret, vedeam macheta următorului Sandero, iar astăzi este deja o maşină care poate pleca pe şosea. Aş da puţin timpul înapoi pentru că, în fapt, în seara asta este un eveniment uriaş pentru noi. El confirmă capacitatea României de a produce echipamente, maşini la vârf de tehnologie. (…) Astăzi avem o Dacie competitivă, o Dacie superbă. Maşina pe care o vedem prezentată în această seară este o maşină care este produsă în proporţie de 80% în România, cea mai mare parte a componentelor producându-se într-o industrie orizontală generată de Renault. Am văzut un comentariu al Agenţiei Bloomberg despre noua Dacia. Era apreciată ca fiind maşina oamenilor de afaceri şi plasa de siguranţă a grupului Renault. Acest lucru a fost posibil pentru că partenerii noştri francezi au fost oneşti cu România, au fost oneşti cu uzinele de la Piteşti, au fost oneşti cu sutele de mii de oameni care şi-au găsit locuri de muncă în uzina de la Mioveni sau în industria orizontală. Şi un lucru extraordinar: Renault a fost onest cu inteligenţa românească, a creat centrul de cercetare de la Titu, un loc unde inginerii români, inginerii valoroşi, şi-au găsit un loc de exprimare, iar exprimarea lor o vedem astăzi în faţa noastră. Tuturor acelora care au gândit proiectul Dacia, tuturor acelora care realizează maşina Dania, muncitorilor din uzine, inginerilor şi partenerilor noştri Renault eu nu pot decât să le mulţumesc şi să le doresc să îşi atingă un obiectiv previzibil: Dacia să devină maşina Africii”, a spus şeful statului.

Băsescu a demontat zvonurile potrivit cărora Renault va pleca din România. ” Aş vrea să le spun acelora care, uneori, la televizor, spun că pleacă Dacia, pleacă Renault din România, aş vrea să le spun ca se înşeală, dar prestigiul şi competitivitatea maşinii a făcut ca şi în Maroc să se creeze o linie de asamblare care, în cea mai mare parte, primeşte piese fabricate în România”.

Preşedintele a spus că de data aceasta nu-şi va mai cumpăra nicio maşină, întrucât are deja două autoturisme.

„Îmi pare rău, dar deja am două maşini cumpărate, una de la Dacia şi una de la Ford. Nu aş mai putea să cumpăr şi acest Sandero roşu, dar doresc primului cumpărător de Dacie mult noroc şi tuturor românilor care se gândesc să-şi cumpere o maşină, le recomand cu căldură să cumpere o maşină Dacia, pentru că nu vor găsi pe o maşină second-hand, cumpărată din altă parte, tehnologia, motorul pe care îl găsesc pe o Dacie care se produce astăzi la Mioveni”, a completat Traian Băsescu.

Spynews
Obiectul cu care a fost înmormântată prințesa Diana. Avea o semnificație specială pentru ea
Bzi.ro
Denisa Nechifor a făcut spectacol la piscină, în costum de baie! Cum se păstrează focoasa brunetă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Planta care îți poate aduce un profit de peste 15 mii de euro. Se seamănă în orice perioadă a anului și n-are nevoie de apă multă
Capital.ro
Veste tristă despre Bruce Willis. Fiica actorului a anunțat acum
Playtech.ro
ȘOCANT! Cât de schimbată este Eliza Iliescu. Aproape de nerecunoscut
DailyBusiness
Guvernul dă lovitura. Schimbare radicală în toate magazinele din România
Adevarul
Tot ce trebuie să știi despre noua lege a pensiilor. Principalele modificări care intră în vigoare la 1 septembrie 2024
Spynews
Irinel Columbeanu, abandonat în azil! Afaceristul ar fi fost părăsit de prietenii lui și trece prin clipe grele
Spynews
Dulce împăcare! Dana Roba este din nou împreună cu Beniamin! Nu au rezistat prea mult timp unul fără celălalt / FOTO
Evz.ro
Cum puteți păstra cartofii în casă fără să încolțească. O metodă ingenioasă și foarte ieftină
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
wowbiz.ro
ULTIMA ORĂ! Fostul preot Visarion Alexa, condamnat la închisoare!
Cancan.ro
Îți mai aduci aminte de Simona Amânar, gimnasta care făcea furori în anii ’90? Abia o recunoști acum
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
Incendiu masiv de vegetație în județul Argeș: Mai multe case au luat foc, iar un localnic a avut nevoie de intervenția medicilor
Capital.ro
Toți șoferii vor fi prinși. Se introduce sistemul e-SIGUR în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ion Țiriac, discurs-manifest după ce primarul Daniel Băluță a inaugurat patinoarul de 10.000.000 de euro din sectorul 4! „M-am întâlnit cu domnul David Popovici și mi-a zis asta”
stirilekanald.ro
Ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu. Cutremur în cazul Caracal! Bunicul fetei aruncă bomba
substantial.ro
Mircea Lucescu revine ca selecționer al echipei naționale de fotbal
MediaFlux
ERORI în deciziile de recalculare a pensiilor. Simona Bucura-Oprescu anunță CE TREBUIE SĂ FACĂ PENSIONARII
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...