Acuzații GRAVE la încă un spital din România. Pacienții ar fi fost SEDAȚI până la moarte. Sancțiuni DURE

După situația gravă de la Spitalul Județean Sibiu, rudele unor pacienții decedați din Arad fac declarații șocante. În urma sesizărilor făcute de familiile aparținătorilor au fost aplicate mai multe sancțiuni în rândul cadrelor medicale.
Alina Costache
10 mart. 2021, 09:26
Acuzații GRAVE la încă un spital din România. Pacienții ar fi fost SEDAȚI până la moarte. Sancțiuni DURE

Acuzații GRAVE la încă un spital din România. Bolnavii ar fi fost sedați pentru a nu se agita, conform sesizărilor făcute de familie. În urma declarațiilor șocante, conducerea spitalului din Arad a aplicat mai multe sancțiuni cadrelor medicale care s-au ocupat de pacienții în cauză.

Șapte reclamații din partea familiilor pacienților decedați există la Spitalul Județean Arad. Una dintre reclamante susține că mama sa a venit pe picioare la spital pentru o simplă evaluare post-COVID, însă a murit la doar trei zile după internare, în urma tratamentului primit.

Citește și: Noi mărturii ale unei asistente de la spitalul din Sibiu: „Am văzut cum se omoară oameni prin sedare. Lăsam pacientul bine și a doua zi nu-l mai găseam. Se miza mai mult pe cei fără aparţinători”

Prin urmare, medicul șef al secției în cauză a fost retrogradat din funcție, asistentul medical care a completat fișa în avans a fost sancționat cu 10% pe o perioadă de două luni din salariul de bază, iar alte 14 cadre medicale care au participat la îngrijrea pacientei au fost sancționate cu 5% din salariul de bază pentru o perioadă de o lună de zile, conform ARADON.

Acuzații GRAVE la încă un spital din România. Pacienții ar fi fost SEDAȚI până la moarte

„Medicul șef al secției a fost retrogradat din funcție, asistentul medical care a completat necorespunzător în avans și nu zilnic planul de îngrijire a pacientei a fost sancționat cu 10% pe o perioadă de două luni din salariul de bază și alte 14 cadre medicale care au participat la îngrijirea pacientei pe tot parcursul internării au fost sancționate cu 5% din salariul de bază pentru o perioadă de o lună” , a declarat Florina Ionescu, manager al Spitalului Județean Arad.

Fiica pacientei decedate dorește să ajungă în instanță pentru a-i face dreptate mamei sale.

„Faptul că au fost sancționați este un început de dovadă că ceea ce am afirmat și că ceea ce am susținut de la început că s-au încălcat protocoale acum s-a adeverit. Eu în continuare doresc să folosesc și latura penală. Cei vinovați de uciderea mamei mele să plătească, că aici nu vorbim de sancțiuni pe codul muncii, ci de ucidere din culpă” , a declarat Oana Lăzărescu.

Spitalul Județean Arad a depus plângere penală în cazul unei alte paciente decedate de COVID, după ce nepoata acesteia a afirmat că a dat mită că să găsească un loc la ATI. Între timp, fiica altei paciente susține că mama sa a primit sedative mult prea puternice care i-au provocat moartea. DSP Arad desfășoară propria anchetă referitoare la aceste cazuri.

”Nu excludem varianta că unul dintre angajații noștri să fi urmărit cu atenție procedurile de transfer din ziua respectivă să fi profitat și să fi solicitat aparținătorilor bani pentru a facilita transferul”, a precizat managerul al Spitalului Județean Arad.

„M-am cutremurat și mi-am imaginat-o pe mama cum a stat acolo și ce s-a întâmplat cu ea. După ce am văzut parcă am văzut-o pe ea efectiv … exact substanțele și tratamentul care se dau acolo le-a primit și mama. Crunt” , a declarat Adriana Beldiman, fiica unei paciente decedate.

 

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
Cele 3 zodii care își pot schimba destinul în august 2024. E șansa vieții lor
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Dumnezeu a fost de partea mea! Donald Trump a povestit de ce a întors capul în timpul atentatului
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
'Cumetriile' din Antenă! Bordea i-a luat iubita lui Cazacu 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Mașinile interzise pe autostradă. Legea spune clar: NU au voie să circule pe autostrăzi!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Donald Trump acceptă nominalizarea pentru a treia candidatură prezidențială și condamnă „vânătorile de vrăjitoare partizane”
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'