Monica Anisie înfiinţează Corpul de profesori evaluatori pentru examenele şi concursurile naţionale

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a aprobat Metodologia şi calendarul de constituire a Corpului de profesori evaluatori pentru examenele şi concursurile naţionale (CPEECN).
Romania TV
18 aug. 2020, 13:21
Monica Anisie înfiinţează Corpul de profesori evaluatori pentru examenele şi concursurile naţionale

„Consider că procesul de evaluare trebuie să aibă ca numitor comun predictibilitatea. De aceea, măsura înfiinţării Corpului de profesori evaluatori este absolut necesară, pentru a reuşi să asigurăm obiectivitate şi încredere în sistemul de evaluare”, a declarat ministrul Monica Anisie, într-un comunicat de presă. 

Astfel, CPEECN se va constitui ca grup de profesori, organizaţi pe discipline de examen/concurs, care îndeplinesc criteriile stabilite la nivel naţional şi urmează să evalueze lucrările elevilor/cadrelor didactice din cadrul examenelor naţionale (evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, bacalaureat, definitivare în învăţământ şi concursul naţional de ocupare a posturilor didactice – titularizare).

„CPEECN are rolul de a funcţiona ca o comunitate de învăţare şi de a se dezvolta ca organism subordonat inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti”, afirmă sursa citată.

Pentru a obţine calitatea de membri ai CPEECN, se pot înscrie, în perioada 21 – 30 septembrie, cadrele didactice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: au desfăşurat activităţi de predare-învăţare-evaluare în ultimii trei ani şcolari încheiaţi, în învăţământul gimnazial, respectiv în învăţământul liceal; au gradul didactic I/II sau titlul ştiinţific de doctor; au experienţă de organizare şi participare la evaluări, în cadrul examenelor şi concursurilor naţionale/internaţionale.

Încărcarea dosarelor de înscriere se va realiza pe platforma ce va fi pusă la dispoziţie de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), odată cu anunţarea lansării apelului de selecţie. Ulterior, în intervalul 1 – 15 octombrie, va avea loc verificarea dosarelor de înscriere, etapă urmată de verificarea competenţelor de evaluare şi selecţia cadrelor didactice care doresc să devină membri (16 octombrie – 1 decembrie).

„Cadrele didactice selectate dobândesc calitatea de membri ai CPEECN după parcurgerea şi absolvirea programului de formare, acreditat de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi asigurat de către CNPEE, în parteneriat cu toate casele corpului didactic. Programul de formare este prevăzut a se desfăşura între 2 decembrie 2020 şi 15 martie 2021”, precizează MEC.

Potrivit ministerului, membrii CPEECN care desfăşoară activităţi de evaluare vor încheia contracte de furnizare de servicii cu unitatea de învăţământ în cadrul căreia este organizat centrul de evaluare, iar plata acestora se realizează în baza contractului încheiat şi în temeiul dispoziţiilor ordinului de ministru care reglementează plata profesorilor evaluatori, emis anual. 

Spynews
Iustina de la Insula iubirii, prima imagine cu fetița ei și a lui Cornel! Postarea cu care și-a înduioșat fanii / FOTO
Bzi.ro
Irina Loghin a ajuns la poliție! „Sunt extrem de supărată și întristată!”
Fanatik.ro
Peștele bun și ieftin pe care îl poți consuma chiar și de 5 ori pe săptămână. E o bombă de proteine și face minuni pentru organism
Capital.ro
Răsturnare de situație în cazul Elodia-Cioacă. Mama Elodiei a spus totul după 17 ani: Așa este!
Playtech.ro
CUTREMURĂTOR! Drama prin care a trecut Selina. Detalii șocante din trecutul iubitei lui Victor Slav
DailyBusiness
Ești interesat de viitorul pensiei tale? CNPP confirmă ce se întâmplă cu banii românilor
Adevarul
Avram Iancu - anii de umilință ai eroului moților. De ce spunea: „Eu nu-s Iancu, sunt numai umbra lui. Iancu e mort”
Spynews
Primele declarații ale lui Alfred Bulai după percheziții. “Câtor studente le-ați zis să se dezbrace?” Sociologul: “Hai, măi, lăsați-mă! “
Spynews
Cele mai frumoase imagini de la botezul fiicei Laurei Cosoi! Ce nu s-a văzut până acum de la marele eveniment | FOTO
Evz.ro
Vestea momentului pentru proprietarii de Apple. Inovație neașteptată
Ego.ro
”M-au torturat ca pe Isus!” Ce a pățit în închisoare Gheorghe Dincă
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Angela Similea a împlinit 78 de ani recent, uitată de toată lumea. Cum arată acum
Playsport.ro
Georgina lui Ronaldo a pus FOC pe covorul roșu! E incredibil cum a putut să apară la Veneția! Sute de fotografi au prins-o
kanald.ro
Iată soluția care te va ajuta să plătești mai puțin la căldură! Reglarea termopanelor în funcție de sezon este secretul unei locuințe mai călduroase
Capital.ro
Elena Udrea suferă cumplit. Anunțul devastator făcut de Adrian Alexandrov: Știe!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
S-a aflat de ce s-a sinucis Ionuț! Ce durere cruntă îl apăsa, de fapt
substantial.ro
PNL negociază cu REPER înaintea alegerilor parlamentare și prezidențiale
MediaFlux
Donald TRUMP RECUNOAȘTE acuzațiile FEDERALE! Ce se întâmplă cu CANDIDATURA sa pentru CASA ALBĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...