Injecţii cu urină de gravidă
Chiar când credeai că nu mai există alte diete de încercat, aici intervine una ciudată. Regimul presupune o injecţie zilnică cu urină. Sheryl Paloni a pierdut astfel 20 de kilograme în 5 luni. Urina provine de la femeile gravide. Sheryl s-a injectat cu ea zilnic.
Un consilier în pierdere în greutate care promovează programul a spus că nu urina în sine, ci un hormon din ea este cel care ajută la slăbit. „E gonadotropina corionică umană”, a declarat Iris McCarthy. Ea a spus hCG-ul păcăleşte creierul să creadă că eşti gravidă. McCarthy susţine că știința a demonstrat că hCG-ul ajută corpul să metabolizeze mai repede.
Sex de 7 ori pe zi
O femeie obeză a găsit o modalitate ingenioasă şi chiar plăcută de a slăbi: sex de 7 ori pe zi. După ce a divorţat de soţul ei acum trei ani, Pauline Potter, care ajunsese deja la 290 de kilograme, s-a îngrăşat şi mai mult, devenind cea mai grasă femeie din lume. Acum femeia încearcă să slăbească printr-o metodă neconvenţională – maratoane de sex.
Când a ajuns la greutatea sa maximă, aproape 320 de kilograme, în septembrie 2011, fostul soţ al Paulinei n-a putut rezista şi s-a întors la ea, încercând să reaprindă flacăra dintre ei.
Cuplul are acum maratoane de sex de până la şapte ori pe zi şi Pauline susţine că „exerciţiile” o ajută la slăbit.
„Sexatoanele” cu Alex, care o vizitează de două ori pe lună, câte patru zile, au o influenţă dramatică asupra greutăţii femeii, ajutând-o să slăbească aproape 6 kilograme pe lună.
„Nu pot să mă mişc prea mult în pat, dar ard cam 500 de calorii pe „sesiune” – este un exerciţiu grozav”, a declarat Pauline
Instalarea unui tub nasogastric
Un medic american promovează o metodă drastică și rapidă de pierdere în greutate. Aceasta implică asimilarea alimentelor în corp prin nas, cu ajutorul unui tub de picurare.
Dieta KE, adică dieta de Nutriţie Ketogenică, este opera Doctorului Oliver di Pietro, din Florida. El promite să ajute pe oricine vrea să scape de 10 kilograme în mai puțin de 10 de zile. Cei care ţin dieta trebuie să aibă un mic tub nasogastric introdus din nas până la stomac, prin care se picură o soluție lichidă în mod constant. Soluția conține un amestec de proteine, grăsimi și apă și conţine 800 de calorii. Un proces care arde țesutul adipos din organism din cauza lipsei de carbohidraţi este declanşat (ketoză). Grăsimea este arsă, dar muşchii şi apa din organism rămân neatinse. Cei care ţin dieta şi doresc să obțină cele mai bune rezultate nu ar trebui să mănânce nimic pentru o perioadă de 10 zile și, de asemenea, trebuie să ţină cu ei punga de lichid nutritiv oriunde se duc.
Cu bile de paintball
Cea mai recentă inovație în războiul împotriva obezității sunt sesiunile de paintball. O companie din Marea Britanie a anunțat lansarea a ceea ce se crede a fi primul curs de fitness paintball din lume. În timpul sesiunilor, persoanele care doresc să fie în formă sunt invitate să fugă de bilele cu vopsea, în timp ce personalul centrului de paintball încearcă să-i împuște.
Organizatorii din Marea Britanie spun că programul de paintball se adreseaza persoanelor obeze. Sesiunile se vor desfăşura ca parte a unui curs de zece săptămâni, care costă 199 de lire sterline de persoană, și se crede că fiecare participant se poate aștepta să ardă între 800-1000 de calorii pe şedinţă. Trei sau patru instructori de paintball vor fi angajaţi special pentru sesiuni, pentru a se asigura că totul se petrece în siguranţă şi ca să se asigure că participanții aleargă pe tot parcursul şedinţei.
O bandă gastrică imaginară
Banda gastrică (LAP-Band) este o bandă restrictivă plasată în jurul stomacului pacientului, care dă senzația de stomac plin chiar şi după o masă cu porţii foarte mici de alimente, astfel pacientul manâncă mai puţin si pierde în greutate, fără a se înfometa. Dar montarea dispozitivului necesită o intervenție chirurgicală, cu efecte secundare importante – aşa că cineva a venit o idee nouă: să-i faci pe pacienții obezi să creadă că au o bandă gastrică prin hipnoza!
Un terapeut a convins-o pe Marion, în vârstă de 35 de ani, că a suferit o intervenție chirurgicală pentru a-şi monta o bandă gastrică în timp ce era în transă. Marion a slăbit de la 95 de kilograme la 70 de kilograme, fără efort şi fără dietă.
Cu un patch dureros sub limbă
Dacă ați încercat toate dietele de sub soare și încă nu puteţi pierde în greutate, chirurgul estetician Nikolas Chugay are soluţia. Există o nouă procedură medicală care te va ajuta să pierzi în greutate şi care se bazează pe faptul că procesul de ingerare a alimentelor va deveni dureros.
Procedura medicală presupune coaserea unei mici bucăţi de plasă de polietilenă pe limba unui pacient, ceea ce face ingerarea alimentelor solide dureroasă și forţează pacientul să urmeze o dietă cu lichide cu un conținut caloric scăzut.
Peste 60 de persoane au optat pentru această intervenţie, slabind mai mult de 10 kilograme într-o lună.
Folosind un gadget de numărat înghiţiturile
Gustările reprezintă o problemă pentru mulți dintre cei care îşi urmăresc greutatea, şi care se trezesc că au „ras” o cutie întreagă de bomboane în timp ce se uitau televizor. Acum, oamenii de ştiinţă au dezvoltat un dispozitiv care îi va ajuta pe oameni să acorde mai multă atenție la ceea ce le consumă prin monitorizarea înghițiturilor.
Counter Bite poate fi purtat ca un ceas și identifică momentul în care purtătorul lui a luat o muşcatură dintr-un aliment. Acesta a fost dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Clemson din Carolina de Sud, care l-au descris ca fiind un fel de pedometru pentru mâncare.
O săptămână la 8700 de metri altitudine
Visezi să pierzi în greutate în timp ce manânci tot ce vrei şi fără niciun fel de exercițiu? Nu, nu e un anunț pe Internet – e ştiinţă! Tot ce trebuie să faci este să trăieşti o vreme la mare altitudine.
Persoane supraponderale, sedentare, care au petrecut o săptămână la o altitudine de 8700 de metri, au pierdut în greutate în timp ce au mancat cât au vrut, fără a face niciun exercițiu fizic.
Dupa o săptămână, cei 20 de voluntari supraponderali trimişi pe cel mai înalt vârf din Germania, Zugspitze, slăbiseră un kilogram şi jumatate. Datele înregistrate au arătat că ei au consumat cu 730 de calorii mai puţin la înălţime, faţă de cat mâncau în mod normal. Leptina, hormonul care dă senzatia de saturaţie, creşte în acele conditii, în timp ce grelina, hormonul foamei, nu îşi schimba nivelul, cred oamenii de ştiinţă.