„De 1-4 vă rog să nu mai vorbim de online. La fel şi la preşcolari. E o contradicţie în termeni, e stupid să vorbeşti de online la grădiniţe şi 1-4. Domeniile se împart în patru în marile universităţi ale lumii. Sunt, în primul rând, socio-umanele, unde e mai uşor să organizezi activităţi online. Apoi avem categoria universităţilor tehnice. Acolo e complicat să faci laboratoarele şi lucrările practice online. Acolo ar merge jumătate şi jumătate.
Avem apoi medicină şi farmacie. Se pot face cursuri online, dar nu şi laboratoare sau lucrări practice. La final, avem universităţile vocaţionale, care au specificitatea lor. Nu poţi face online pentru că nu ai pian acasă. Mai sunt şi suflători. Cum sufli cu mască?”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.
Reamintim că Guvernul a aprobat miercuri o ordonanţă de urgenţă privind instituirea unor măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, în unităţile de învăţământ preuniversitar şi universitar, a anunţat Ministerul Educaţiei. Consiliul de Administraţie al şcolii va fi cel care poate propune ca activităţile didactice să se desfăşoare online.
De asemenea, în cazul în care în şcoli nu există spaţii suficiente pentru a fi respectate normele sanitare, inspectoratele şcolare pot solicita autorităţilor locale să pună la dispoziţie spaţii pentru desfăşurarea cursurilor. Cât despre învăţământul superior, desfăşurarea cursurilor şi examenelor, ce presupune prezenţa fizică a studenţilor, va fi decisă prin hotărâre a Senatului universitar.