Fetiţa s-a simţit rău încă de joi, iar părinţii au dus-o la spitalul din Băileşti. Acolo, medicii au constatat că fetiţa avea simptomele caracteristice COVID-19, motiv pentru care au testat-o, iar rezultatul a ieşit pozitiv.
Rezultatul a venit vineri, timp în care starea fetiţei s-a agravat, iar medicii de la Băileşti au luat decizia să o transfere pe micuţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, unde se află şi în prezent, conform Digi24.
Primarul din Băileşti propune ca la locuinţa copilei să se facă o anchetă, deoarece este vorba de unsprezece copii care se află acolo, provenind din mai multe familii.
Din primele verificări, se pare că ea a intrat în contact cu mai multe rude care au venit din Italia în urmă cu două săptămâni şi este posibil ca virusul să-l fi luat atunci.
Citeşte şi: Şeful OMS: „Sperăm să punem capăt pandemiei în mai puţin de doi ani”
Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a precizat că numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în întreaga lume a ajuns la 22 de milioane.
De asemenea, 780.000 de oameni au murit din cauza COVID-19. Şeful OMS a afirmat că în numeroase ţări pacienţii au nevoie de spitalizare şi de îngrijiri, ceea ce pune presiune pe sistemele de sănătate.
„Mai multe ţări se confruntă acum cu noi focare după o lungă perioadă cu transmisie redusă. Aceste ţări sunt un exemplu de precauţie pentru ţările care acum înregistrează o descreştere a cazurilor. Progresul nu înseamnă victorie. Cei mai mulţi oameni sunt susceptibili cu privire la virus. În acest caz, este vital ca ţările să fie capabile să identifice rapid şi să prevină transmiterea şi posibilitatea de noi restricţii„, a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform News.ro.
Şeful OMS a explicat că medicii vor trebui să ţină sub control epidemia cu mijloacele de care dispun până la apariţia unui vaccin împotriva COVID-19.
„Nicio ţară nu trebuie să forţeze asta până când nu avem un vaccin. Un vaccin va fi o unealtă vitală şi sperăm că vom avea unul cât mai curând. Dar nu există garanţie că vom avea, şi chiar dacă vom avea un vaccin, acesta nu va pune capăt pandemiei.
Trebuie să învăţăm cu toţii să controlăm acest virus, folosindu-ne de mijloacele pe care le avem acum şi să facem ajustările în viaţa de zi cu zi care să ne menţină sănătoşi„, a mai spus şeful OMS.