AN ŞCOLAR 2020-2021. Profesorii din categorii vulnerabile se retrag de la catedră

Mai multe cadre didactice din Slobozia care fac parte din categoria de vârstă vulnerabilă în contextul pandemiei de coronavirus s-au retras din învăţământ. De asemenea, în municipiu se înregistrează un deficit de personal în special în creşe şi grădiniţe.
Romania TV
27 aug. 2020, 15:14
AN ŞCOLAR 2020-2021. Profesorii din categorii vulnerabile se retrag de la catedră

Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis au anunțat că profesorii nu vor primi măști medicale gratuite, așa cum se întâmplă în cazul jandarmilor, polițiștilor, medicilor și altor categorii de bugetari, deși au cele mai mici salarii. Mai multe cadre didactice din Slobozia care fac parte din categoria de vârstă vulnerabilă în contextul pandemiei de coronavirus s-au retras din învăţământ. De asemenea, în municipiu se înregistrează un deficit de personal în special în creşe şi grădiniţe.

SONDAJ: Părinţii se tem de începerea şcolii. Aproape jumătate dintre ei n-au încredere în planurile Guvernului

Viceprimarul municipiului Slobozia şi directorul economic din Primărie, Adrian Trifan, s-au întâlnit, joi, cu directorii unităţilor de învăţământ pentru a discuta despre deschiderea anului şcolar în condiţii de siguranţă pentru elevi şi cadre didactice. În cadrul discuţiilor, s-au discutat subiecte precum stabilirea necesarului de materiale, identificarea resurselor financiare şi procedurile de achiziţie a produselor de igienă şi protecţie, scrie news.ro.

La întâlnire, directorii de şcoli şi de grădiniţe au atras atenţia aupra nevoilor de investiţii, pregătire şi adaptare la noile cerinţe pentru desfăşurarea activităţilor instructiv-educative, în lipsa unui cadru legislativ care să reglementeze acest început de an şcolar.

În baza unei statistici privind personalul didactic/ auxiliar, numărul de preşcolari şi elevi, precum şi suprafeţele utilizate, transmise de fiecare instituţie şcolară, unitatea administrativ-teritorială se obligă la identificarea resurselor financiare şi la achiziţia de materiale dezinfectante şi măşti necesare până la sfârşitul lunii decembrie, pe carele va distribui ulterior către grădiniţe şi şcoli.

Directorii au mai adus în discuţie utilitatea lămpilor UV, pentru sterilizarea încăperilor şi a diverselor suprafeţe, precum şi a tunelului dezinfectant la intrările în unităţile de învăţământ. Şi servirea mesei lagrădiniţe şi la clasele de step-by-step stă sub semnul incertitudinii, fiind greu de gestionat din lipsa spaţiului pentru păstrarea distanţelor necesare între copii.

De asemenea, a fost dezbătut deficitul de personal din grădiniţe, unde grupele de preşcolari sunt numeroase, iar îngrijitoarele sunt puţine. În şcolile gimnaziale şi licee, mai multe cadre didactice care fac parte din categoria de vârstă vulnerabilă s-au retras din învăţământ.

Următoarea întâlnire a directorilor unităţilor şcolare cu conducerea administraţiei publice locale va avea loc după emiterea unui ordin ministerial care să ofere cadrul legal pentru pregătirea începerii anului şcolar în detaliu.

 

DailyBusiness
Ratele românilor, în pericol să crească iar? Anunțul BNR
Spynews
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Planta pe care e bine să o plantezi la final de septembrie. Vei avea flori colorate întreaga vară, dar și o grădină mai frumoasă
Capital.ro
Noua super funcție a lui Klaus Iohannis. Postul pe care îl poate ocupa din 2025
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Ploile mătură România! Anunț major al meteorologilor
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
De ce a dat-o Pepe în judecată pe Raluca Pastramă
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata mea adoptată”
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Cod galben de ploi torențiale și vijelii până joi, 19 septembrie. Sunt vizate 9 județe
Capital.ro
Stare de alertă în capitala Ungariei! Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
substantial.ro
Explozie majoră la un depozit de rachete în regiunea Tver, Rusia
MediaFlux
DISPARE ORA de IARNĂ! S-A VOTAT în UE!
Shtiu.ro
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!