Dan Barna intervine în scandalul legat de vaccinul AtraZeneca: Vom lua decizii subsecvente, dacă va fi cazul

-Dan Barna a susţinut că autorităţile din România vor lua decizii, dacă este cazul, în privinţa vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19, în funcţie de hotărârile pe care le va lua la rândul său Agenţia Europeană a Medicamentului.
Alina Costache
15 mart. 2021, 21:40
Dan Barna intervine în scandalul legat de vaccinul AtraZeneca: Vom lua decizii subsecvente, dacă va fi cazul

Dan Barna intervine în scandalul legat de vaccinul AtraZeneca. Barna spune că în România nu au existat efecte ”dramatice” în urma acestui vaccin.

Dan Barna intervine în scandalul legat de vaccinul AtraZeneca: Vom lua decizii subsecvente, dacă va fi cazul

”Vom vedea care va fi decizia Ageniei Europene a Medicamentului şi în funcţie de asta vom lua decizii subsecvente, dacă va fi cazul”, a declarat Dan Barna, la Digi24, luni seară, întrebat despe decizia României cu privire la serul AstraZeneca.

Vicepremierul a explicat că în România au fost doar câteva efecte adverse care se regăsesc şi pe prospect, în urma administrării vaccinului AstraZeneca.

”Din ceea ce ştiu eu, în România, nu a  fost semnalat vreun caz dramatic generat de acest vaccin. Au existat efecte adverse mai mult sau mai puţin anunţate sau existente în prospect. Tot ce ştiu sunt efecte de o zi – două, după care persoanele au revenit la starea de sănătate permanentă”, a mai declarat Barna.

Germania a suspendat luni utitlizarea vaccinului împotriva covid-19 al laboratorului britanic-suedez AstraZeneca ”cu titlu preventiv”, în urma semnalării unor efecte secundare, a anunţat Ministerul german al Sănătăţii, după o serie de alte suspendări. între altele în ţări ca Danemarca, Irlanda şi Olanda. Ulterior, luni seara, Franţa, Spania şi Italia au anunţat şi ele suspedarea vaccinării cu AstraZeneca.

Franţa a decis luni, la rândul său, să „suspende din precauţie” utilizarea vaccinului de la AstraZeneca, în aşteptarea unui aviz al Autorităţii Europene a Medicamentului (EMA), ce va fi comunicat marţi după-amiază, a anunţat preşedintele Emmanuel Macron, într-o conferinţă de presă la Montauban. Macron a spus că speră că vaccinarea cu acest ser va fi reluată rapid „dacă avizul Autorităţii Europene o va permite„. Tot în această seară, Spania a anunțat de asemenea măsura suspendării vaccinărilor cu AstraZeneca.

Autorităţile din Danemarca, Norvegia, Islanda, Olanda, Irlanda şi o regiune din Italia au stopat de asemenea, temporar, vaccinările cu AstraZeneca, care a fost asociat într-o manieră neconcludentă cu riscul de formare a unor cheaguri sangvine, potrivit DPA.

În acelaşi timp, un nou lot de vaccin Astrazeneca cu probleme a ajuns în Romania. Autoritatile vor decide daca lotul respectiv va fi carantinat. S-a întamplat deja în Italia, după ce o persoană a murit după vaccinare. O ședință a Agenției Europene a Medicamentului are loc astăzi cu reprezenanții sanitari din statele Uniunii. În urma concluziilor, se va putea lua o hotărâre.

Citeşte şi: Germania, Spania, Franţa şi Italia au suspendat vaccinarea cu dozele produse de AstraZeneca. UE, tot mai sceptică în legătură cu vaccinul britanic-suedez UPDATE

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
Playtech.ro
„Circ mediatic”! Laurențiu Reghecampf, prima reacție după ce a câștigat procesul cu Anamaria Prodan: Are de primit zeci de mii de lei
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Stațiunea care face furori. Este la un pas de Brașov și e de vis
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
S-a schimbat legea pentru proprietarii de terenuri. UE a cedat în fața României: „Rezolvat 100%”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!