Pandemie coronavirus: Cehia, record de contagieri. Număr record de spitalizări în Bulgaria şi Ungaria

Republica Cehă este ţara cu cel mai mare număr de contagieri de coronavirus în Uniunea Europeană, potrivit ultimei actualizări realizate marţi de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, cu o rată cumulată de 1.572 de cazuri pozitive la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni.
Filip Stan
16 mart. 2021, 14:18
Pandemie coronavirus: Cehia, record de contagieri. Număr record de spitalizări în Bulgaria şi Ungaria

Pandemie coronavirus: Cehia ocupă totodată locul doi în privinţa mortalităţii din cauza SARS-CoV-2, cu 238 de decese la un milion de locuitori pentru aceeaşi perioadă de referinţă (14 zile), fiind depăşită doar de Slovacia, cu 246 de decese la un milion de locuitori, potrivit agenţiei europene, citată de EFE.

Ministrul sănătăţii ceh Jan Blatny a anunţat că va solicita o extindere a stării de urgenţă, care expiră la 28 martie. Totodată, companiile mici, cu un număr de 10 până la 49 de angajaţi, vor trebui să efectueze teste săptămânale pentru detectarea coronavirusului în rândul personalului (companiile mari fac deja acest lucru din 3 martie), şi vor beneficia în acest sens de o subvenţie publică de 2,3 euro pe test. Măsura trebuie pusă în practică din 26 martie.

Până în prezent, 1,1 milioane de persoane s-au vaccinat în Cehia, ţară cu 10,71 milioane de locuitori care doreşte să atingă o capacitate de vaccinare de 100.000 de persoane pe zi, după cum a declarat premierul Andrej Babis.

Bulgaria a înregistrat un număr record de spitalizări din cauza coronavirusului, cu 7.269 de pacienţi, în timp ce autorităţile regionale au în vedere înăsprirea restricţiilor pentru a limita îmbolnăvirile.

Potrivit datelor Uniunii Europene, Bulgaria este a patra ţară din blocul comunitar cu cel mai mare număr de decese raportat la populaţie în ultimele 14 zile, după Slovacia, Cehia şi Ungaria. Din cauza creşterii tuturor indicatorilor – spitalizări, contagieri şi decese – unii experţi cred că Bulgaria se află deja la începutul unui al treilea val epidemic.

Responsabilii din sectorul sanitar din Sofia, capitala cu 1,3 milioane de locuitori, iau în calcul închiderea pentru 14 zile a tuturor barurilor şi restaurantelor, a centrelor comerciale şi şcolilor pentru a stăvili virusul.

Pandemie coronavirus: A apărut tulpina franceză a coronavirusului. Cât este de contagioasă

Autorităţile din domeniul sanitar naţional au avertizat că ”în două sau trei săptămâni se aşteaptă vârful îmbolnăvirilor”, după care se va înregistra o tendinţă descendentă. Dacă pronosticul se va dovedi corect, atunci vârful îmbolnăvirilor va coincide cu alegerile legislative din 4 aprilie, ceea ce ar putea avea ca efect o rată de participare la vot scăzută.

Şi şefa Departamentului de Sănătate Publică din Ungaria, Cecilia Muller, a avertizat că numărul cazurilor de coronavirus va creşte şi mai mult în următoarele săptămâni din cauza extinderii tulpinilor mai uşor transmisibile ale coronavirusului. Ungaria a înregistrat în ultimele 24 de ore noi recorduri de spitalizări pentru coronavirus, cu 9.844 de persoane internate, dar şi în ceea ce priveşte numărul persoanelor conectate la aparate de respiraţie artificială, 1.067.

În ultimele şapte zile, Ungaria, ţară cu 9,7 milioane de locuitori, a înregistrat în medie 7.702 de cazuri zilnice noi şi 154 de decese asociate COVID-19. În ultimele zile, autorităţile de la Budapesta au avertizat cu privire la situaţia gravă provocată de pandemie şi, potrivit presei locale, ar putea fi introduse noi restricţii în viitorul apropiat.

Pandemie coronavirus:  Germania, Spania, Franţa, Portugalia şi Italia au suspendat vaccinarea cu dozele produse de AstraZeneca. UE, tot mai sceptică în legătură cu vaccinul britanic-suedez UPDATE

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Țeapa luată de o româncă pe litoralul românesc. A făcut rezervare la un hotel care nici nu exista, iar ce a urmat a fost complet neașteptat
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Secretele unui somn eficient. Cum te pui pe picioare peste noapte
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Donald Trump anunţă întâlnirea cu premierul israelian Benjamin Netanyahu la Mar-a-Lago
MediaFlux
O ALTĂ DEMISIE în SUA! După BIDEN, a PLECAT și EA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!