Anca Dragu, anunţ de ultimă oră! Ce se întâmplă cu creșterea taxelor și a impozitelor

Anca Dragu, președintele Senatului, a declarat, în cadrul unui interviu acordat pentru Gândul, că varianta creșterii taxelor și a impozitelor este exclusă.
Filip Stan
16 mart. 2021, 21:18
Anca Dragu, anunţ de ultimă oră! Ce se întâmplă cu creșterea taxelor și a impozitelor

Anca Dragu a făcut și o serie de declarații cu privire la bugetul pe anul acesta.

„Este un buget care pune accent pe investiţii. E prima caracteristică. Faţă de anii trecuţi, investiţiile sunt la mai mult de dublu. Anul acesta avema aproape 62 de miliarde de lei pentru investiţii.
În anii trecuţi aveam sub 30 de miliarde.

Aceşti banii creează locuri de muncă, aduc resurse financiare în societate şi vor constribui la creşterea acestei economii.

În momentul în care economia creşte, chiar şi taxele, ratele de taxare internă vor duce la venituri mult mai mari. România are venituri publice foarte scăzute. Suntem în ultimul loc în UE”.

„De acolo se mai pot recupera câteva procente din PIB, dar chiar şi taxele, cotele pentru anumite taxe indirecte sunt mai mici decât în alte ţări, dar şi economia este micuţă”, a declarat preşedintele Senatului, conform Gândul.

Anca Dragu: Creșterea taxelor, EXCLUSĂ!

„Creşterea taxelor este exclusă în viziunea noastră. Programul de guvernare şi cel de construcţie a bugetului s-a spus clar că taxele nu vor creşte.

Exclusă creşterea taxelor şi impozitelor pentru că aceasta ar îndemna o presiune suplimentară pe mediul de afaceri, o pierdere a acestei competitivităţi la care ţinem atât de mult şi care ne ajută să rămânem cu acest deficit de cont curent la numai 4%. Oricum este foarte mare şi tocmai de aceea în programul de guvernare avem şi politici de industrializare.

Acesta se leagă de industriile verde şi industriile viitorului şi ele vor veni foarte frumos cu program de cercetare – dezvoltare pentru care UE alocă bani semnificativi”.

Bugetul pe 2021 vine cu dezvoltare, cu investiţii, cu un deficit bugetar ceva mai mic faţă de anul trecut. Anul trecut am avut 100 de miliarde de lei deficit bugetar. Am cheltuit mai mult cu 100 de miliarde decât am produs. Aceşti bani vor fi plătiţi de copiii noştri şi nu e metaforă.

România a pornit cu cea mai dificilă şi neplăcută situaţie din UE în 2020, cu un deficit foarte mare dintr-o politică axată pe consum şi populisme în 2017 – 2018 şi mare parte din 2019. Ca atare, noi am terminat 2019 cu un deficit bugetar record la nivelul UE, motiv pentru care suntem în această procedură de deficit bugetar excesiv.

Comisia Europeană se uită la noi şi se aşteaptă să luăm nişte măsuri.

În România nu se înţelege că statul nu este un personaj cu foarte mulţi bani care împarte bani oamenilor. Statul este un personaj care dă cuiva dacă ia de la altcineva. Trebuie să spună clar de unde ia şi cui îi dă.

Au făcut colegii de la Ministerul Finanţelor un calcul şi având în vedere deficitul mare cu care s-a încheiat 2019, în 2020 de fapt fără pandemie deficitul bugetar ar fi fost tot peste 5% din PIB.

Cu pandemia s-a dus undeva la aproape 10% din PIB – 9,8%.

Economia micuţă şi asupra căreia aplicăm taxe şi impozite a devenit şi mai mică în contextul crizei sanitare care a atras după sine o criză economică. Am avut peste două milioane de oameni afectaţi direct şi indirect de această criză. Fie şi-au pierdut locurile de muncă, fie au fost afectate şi au primit numai 75% din salariul pe care-l încasau”, a explicat Anca Dragu.

Citeşte şi: Parlamentarii îşi iau maşini noi, în an de austeritate. Anca Dragu: „Sunt maşini cu o vechime de 12-15 ani, care nu prezintă siguranţă şi trebuie înlocuite”

Citeşte şi: Realitatea prezentată de Anca Dragu: 54,2 milioane de lei este impactul bugetar pentru pensiile a 768 de foşti parlamentari
 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Capital.ro
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Propaganda rusă își îndreaptă tirul către Kamala Harris pe fondul retragerii lui Biden
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!