PROGNOZA METEO. Vreme caldă şi ploi în următoarele zile. Disconfort termic accentuat

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine călduroasă şi în următoarele zile. Sunt aşteptate ploi de scurtă durată însoţite de descărcări electrice şi vijelii. Disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și posibil depăși pragul critic de 80 de unități.
Romania TV
01 sept. 2020, 17:39
PROGNOZA METEO. Vreme caldă şi ploi în următoarele zile. Disconfort termic accentuat

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. În Maramureș, local la munte și în Oltenia, și pe arii restrânse cu o probabilitate mai mare în Transilvania, vestul Munteniei și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe suprafețe restrânse 20…25 l/mp și cu totul izolat 30 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade. În zonele joase vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN București. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a nopții, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 17…20 de grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. În regiunile intracarpatice, valorile termice diurne se vor situa în general în jurul celor normale, în timp ce în restul teritoriului, deși în scădere ușoară față de ziua anterioară, acestea vor continua să caracterizeze în orele amiezii o vreme călduroasă, local caniculară în sud-est, unde disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și posibil depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și pe arii restrânse ploi de scurtă durată și descărcări electrice, după orele amiezii la munte și în regiunile nordice, iar din a doua parte a nopții, cu o probabilitate destul de ridicată în sud-vest și în zona submontană a Olteniei și a Munteniei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 35 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în estul Transilvaniei și 23 de grade pe litoral. Dimineața și noaptea, izolat în zonele joase vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN București se va menține caniculară în orele amiezii, când disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în scădere ușoară față de ziua anterioră va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 19 grade.

PROGNOZA METEO JOI. În prima parte a intervalului, local la deal și la munte și pe arii mai restrânse, cu o probabilitate mai ridicată de apariție în nord-est și centru, iar seara și noaptea în jumătatea de est a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea mai ales caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În special în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, astfel de fenomene vor fi posibile doar izolat și la intensități mult mai mici, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 35 de grade, iar cele minime între 11 și 22 de grade. În orele amiezii disconfortul termic se va menține accentuat în sud-est, unde pe arii restrânse indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unități.

VREMEA ÎN București va fi în continuare călduroasă în orele amiezii, când indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. În prima parte a zilei cerul va fi variabil, apoi treptat gradul de instabilitate atomosferică va fi în creștere. Astfel, cu o probabilitate mai ridicată spre seară și pe parcursul nopții, vor fi perioade în care temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelii și căderi de grindină. Ploile vor avea mai ales caracter torențial, iar cantitățile de apă înregistrate îndeosebi în intervale scurte de timp vor fi mai însemnate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 18…19 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată în jumătatea de est a țării, unde pe parcursul zilei vor fi perioade cu înnorări, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat posibil vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă înregistrate prin acumulare sau în intervale scurte de timp pe arii restrânse vor fi mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe suprafețe mici. Temperaturile maxime, în scădere semnificativă față de ziua anterioară în est și sud-est, se vor situa în marea lor majoritate în jurul celor normale datei, urmând a se încadra în general între 23 și 28 de grade, iar cele minime între 8 și 17 grade.

VREMEA ÎN București. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului îndeosebi în prima parte a zilei. Temperatura maximă, în scădere semnificativă față de ziua anterioară va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea se va încălzi ușor și va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza în zona montană, unde doar pe suprafețe mici vor fi ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 30 de grade, iar cele minime între 7 și 18 grade.

VREMEA ÎN București. Cerul va fi variabil, mai mult senin în a doua parte a intervalului, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în creștere față de ziua anterioară va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru zilele de DUMINICA, LUNI SI MARTI

În Țară: Vremea se va încălzi treptat, devenind în orele amiezii călduroasă pe arii restrânse în regiunile sudice și sud-vestice.

București: Vremea se va încălzi treptat, devenind, în orele amiezii, călduroasă.

Citeşte şi ATENŢIONARE METEO. COD GALBEN de ploi şi vijelii în jumătate de ţară şi de caniculă în cealaltă jumătate HARTĂ

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
De unde provine, de fapt, carnea de porc de la Auchan. Românii o cumpără pentru că retailerul are mereu oferte, dar puțini se uită și pe etichetă
Capital.ro
Amendă 1.300 de lei, chiar dacă ai documentele la tine. Dreptul legal pe care șoferii NU îl au
Playtech.ro
Primele imagini cu principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Noi detalii ies la iveală
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Schimbări la Antena 1. Răzvan și Dani, primii vizați
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
Mama lui Versace, devastată după moartea fiului său! „Măcar și-a găsit el...” Câte sute de euro îi trimitea lunar, pentru cheltuieli EXCLUSIV
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Se confiscă banii în România. Românii vor fi notificați. Iei amendă de 500 de lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Buzz Aldrin Povestește Viața de Cuplu cu Anca Faur la 55 de Ani de la Aterizarea pe Lună
MediaFlux
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'