Marea migraţie pentru vaccinare anti-COVID. Cum au ajuns 2.000 de bucureşteni să se programeze în Feteşti. Primarul e revoltat

Aproximativ 2.000 de bucureşti au profitat de scurta breșă ivită duminică în platforma de vaccinare şi au reuşit să se programeze pentru a se vaccina împotriva COVID-19 la Feteşti. Accesul în oraş se va face fără ca aceştia să achite taxa de pod. Autorităţile locale nu sunt prea încântate de venirea bucureştenilor. Edilul spune că centrul vizat de bucureșteni a fost făcut din banii Feteștiului și-ar fi trebuit să onoreze, cu prioritate, solicitările localnicilor.
Filip Stan
17 mart. 2021, 11:36
Marea migraţie pentru vaccinare anti-COVID. Cum au ajuns 2.000 de bucureşteni să se programeze în Feteşti. Primarul e revoltat

Peste 2.000 de bucureșteni, majoritatea studenți, s-au programat pentru prima doză de vaccin, în aprilie, la Clubul Pensionarilor din Fetești. S-a întâmplat duminică, înaintea debutului etapei a treia, când posesorii unei aplicații au fost alertați că Feteștiul are 2.400 de locuri libere pentru vaccinare.

„A fost o breșă, câteva minute! Acești copii sunt purtătorii de vector, de virus, mergând în colectivități! Eu nu cred că-i nimic întâmplător! Așa că ei, vaccinați, sunt câștigați!”, este de părere medicul Amelia Elena Gheorghe, coordonatorul centrului de vaccinare de la Clubul Pensionarilor din Fetești, citată de Digi24.

„Vaccinăm ce-i pe platformă! Este clar! (Pot veni de oriunde?) Pot veni și de la Satu Mare! Un om vaccinat este un exemplu pentru ceilalți din jurul lui. Discuțiile sunt foarte clare. Am înțeles și eu, ca și dumneavoastră, că sunt foarte mulți bucureșteni, noi avem platforma disponibilă pentru ziua următoare. Ce avem astăzi și mâine nu sunt de la București. Nu contează unde se înscriu! Și ai noștri de la Fetești s-au vaccinat la Slobozia sau la Țăndărei!”, a completat medicul coordonator al cetrului de vaccinare.

Citeşte şi: Harta turismului de vaccinare. Iată unde să te programezi în funcţie de ce vaccin anti-COVID vrei

Nu de aceeaşi părere este şi primarul oraşului Feteşti. Edilul spune că centrul vizat de bucureșteni a fost făcut din banii Feteștiului și ar fi trebuit să onoreze, cu prioritate, solicitările localnicilor.

„În primul rând, prioritari ar fi trebuit să fie feteștenii, pentru că avem aici un centru de vaccinare și nu este normal ca feteștenii, care contribuie la bugetul local, să meargă în alte localități pentru a se vaccina. Cred că ar fi trebuit, încă din momentul în care această platformă a fost lansată, trebuia impusă o condiție și o prioritate pentru cei care se află în localitatea de baștină”, susţine Laurențiu Șonchereche, primarul din Fetești.

Citeşte şi: ADEVERINŢA DE VACCINARE te scuteşte de carantină. Arafat: „Nu o folosim să poţi intra în restaurant”

Sunt şi localnici care nu văd cu ochi buni venirea bucureştenilor la vaccinare în Feteşti.

„Nu prea aș fi de acord! Că nu pot să știu eu cu ce virus vine de unde vine!”, spune un localnic.

Alţii îi laudă pentru alegerea de a se vaccina.

„Bravo lor! Asta înseamnă spirit civic! Eu am venit de la 100 de kilometri! 120 de kilometri! De la Reviga, tocmai lângă Urziceni, aproape! Căzănești. Dar nu e problemă! Să vină lumea să se vaccineze, că bine face!”, spune alt localnic.

Şi încă o veste bună pentru cei peste 2.000 de bucureşteni care s-au programat la vaccinare în Feteşti. Vor fi scutiţi de taxa de pod pentru că accesul cu mașina în oraș este posibil fără plata celebrei taxe.

 

Povestea bucureşteanului care a mers aproape 1.000 de kilometri pentru a se vaccina în Botoșani

Un bărbat din București s-a programat pentru vaccinare împotriva COVID-19 în comuna botoșăneană Vorona. Bărbatul le-a povestit jurnaliştilor că până la programarea pentru vaccinare nici nu auzise de această localitate.

„Din Bucureşti m-am programat în comuna Vorona, Botoșani. Este prima dată când am auzit de această comună”, a spus bărbatul care a făcut aproape 1.000 de kilometri, dus și întors, pentru a se vaccina.

Și, în timp ce oamenii vin până și din București pentru a se vaccina aici, cadrele medicale din Botoșani nu s-au grăbit deloc să se imunizeze împotriva Covid-19. Astfel, doar o treime din medicii de la Spitalul Județean s-au vaccinat până acum.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
S-a pus limită la banii cash. Anunț pentru cei care retrag numerar la bancomat. Banca te obligă
Playtech.ro
Cine sunt românii care vor avea pensia mărită cu 700 de lei. Ce se întâmplă până pe 15 august
DailyBusiness
METEO. ANM anunță ce îi așteaptă pe români în luna august
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Cea mai fină ciocolată de casă. Rețeta de care nu te poți sătura
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Marina rusă începe exerciții majore implicând flotele sale
MediaFlux
BETTY SALAM, cum n-a fost VĂZUTĂ NICIODATĂ! EXCLUSIV PAPARAZZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!