Ministrul Sănătăţii confirmă că se pregăteşte carantinarea Capitalei. Vlad Voiculescu, declaraţie fermă: Ajungem acolo în câteva zile!

Capitala este la un pas de carantinare după ce noile cazuri de infectare cu coronavirus au explodat aici în ultimele zilei.
Mirabela Vasile
21 mart. 2021, 19:15
Ministrul Sănătăţii confirmă că se pregăteşte carantinarea Capitalei. Vlad Voiculescu, declaraţie fermă: Ajungem acolo în câteva zile!

Ministrul Sănătăţii confirmă că se pregăteşte carantinarea Capitalei. Prefectul municipiului Bucureşti spune că o eventuală a carantinare ar putea avea loc după ce rata de incidenţă depăşeşte 6 la mia de locuitori.

Ministrul Sănătăţii confirmă că se pregăteşte carantinarea Capitalei. Vlad Voiculescu, declaraţie fermă: Ajungem acolo în câteva zile!

Aproape 1.800 de cazuri au fost raportate astăzi în Capitală, rata de incidenţă ajungând la 5.33 cazuri la mia de locuitori. Totodată, duminică seară, ,inistrul Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că Bucureștiul ar putea fi carantinat.

„După o rată de 6 la mie nu putem exclude carantinarea Bucureștiului. Ajungem acolo în câteva zile. După 6 la mine o să revizuim toate criteriile pentru impunerea carantinei.

”Aceleași măsuri cu care ne-am obișnuit în carantină. Foarte probabil că una dintre măsuri va fi declarația pe propria răspundere. Dintre închiderea școlilor și închiderea centrelor comerciale, cel puțin în weekend, cred că eu și Guvernul preferăm centrele comerciale. Când nu mai putem îngriji pacienți la Terapie Intensivă suntem cu toții în pericol”, a declarat Vlad Voiculescu.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că deocamdată nu s-a propus carantinare Bucureştiului şi că DSP a propus prelungirea actualelor restricţii anti-COVID-19.

„Vom prelungi masurile care sunt azi în vigoare, nu vor fi instituite altele noi, dar vom intensifica controale și vom monitoriza cu atenție situația. Suntem într-o situaţie destul de delicată. Suntem înconjuraţi de carantină, în judeţul Ilfov majoritatea localităţilor au intrat acolo. Judeţul Ilfov a cerut sprijinul Poliţie Capitalei pentru organizare filtrelor între Ilfov şi Bucureşti.

Este o activitatea destul de intensă şi necesită forţe multe. Vom monitoriza şi indicele de infectare. Ştiţi foarte bine că deja este presiune foarte mare pe sistemul sanitar. S-au suplimentat paturile la ATI, însă este în continuare aflux mare de pacienţi şi dacă va fi cazul, noi suntem în constantă legătură cu autorităţile sanitare şi dacă ne vor semnala că trebuie să introducem şi alte măsuri, sigur că o vom face. (…) Nu avem acum alte măsuri de luat în calcul, dar în măsura în care ni se vor indica aceste măsuri ca fiind utile pentru menţinerea sub control a situaţiei, atunci le vom lua, dar aşteptăm autorităţile sanitare să o facă”, a declarat, duminică, prefectul Capitalei, Alin Stoica, făcând referire la cele 14 localităţi carantinate din Ilfov.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 21 martie. Explozie de cazuri noi la Bucureşti. Un nou record la ATI. Încă un judeţ trece de incidenţă 6
 

 

 

 

 

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Tunelul feroviar din România care va lega două orașe turistice. Va avea 10 kilometri și va fi cel mai spectaculos din țară
Capital.ro
De ce NU cresc toate pensiile. Olguța Vasilescu tună și fulgeră: Au aruncat legea la coș
Playtech.ro
ȘOC! Mădălina Ghenea, așa cum NU ai văzut-o niciodată. Imaginile pe care le vrea ȘTERSE
DailyBusiness
Cât e SALARIUL LA SRI, în 2024. Mulți tineri visează să se poată angaja aici
Adevarul
Revoltă cu repetiție. Încă un lider mercenar îi declară public război lui Putin: „Toate acestea sunt opera așa-zisului «președinte»”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Ninge peste câteva săptămâni în România! Meteorologii Accuweather anunță data exactă a primelor ninsori
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Tragedie pe o plajă cunoscută din Constanța: Un copil de 11 ani s-a înecat sub privirile turiștilor
Capital.ro
Se schimbă buletinele. Anunțul făcut de MAI. Se întâmplă din 9 septembrie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
stirilekanald.ro
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e rupt!"
substantial.ro
Un bărbat de 61 de ani salvat de pompieri dintr-o fântână de nouă metri
MediaFlux
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...