În vârstă de 46 de ani, Peter este cunoscut în ţara sa după ce a construit submarine şi rachete. Susţinea cu tărie faptul că moartea jurnalistei a fost una accidentală, de altfel îşi contesta pedeapsa, însă nu a făcut apel împotriva verdictului care-i stabilea vinovăţia.
”El vrea să pună capăt definitiv (acestui caz) şi speră la o normalizare a condiţiilor detenţiei sale”, a anunţat avocatul său.
La 10 august 2017, Peter Madsen a îmbarcat-o în submarinul său artizanal, în largul Copenhagăi, pe Kim Wall, care plăuia să scrie un reportaj despre aventurile sale. Ea a fost dată dispărută în acea noapte de către partenerul său şi a fost găsită dezmembrată pe mare.
Ministerul Public danez a reţinut violul între capetele de acuzaţie formulate împotriva lui Peter Madsen, însă acesta neagă că a întreţinut relaţii sexuale cu jurnalista.
Potrivit legiştilor, tânăra ”probabil” a murit după ce a fost tăiată la gât sau sufocată şi după ce a fost supusă multor atrocităţi.
Procurorii arată, în raportul lor final din septembrie 2018, că bărbatul a legat-o şi a violat-o pe jurnalistă, după care a asasinat-o, într-o faptă premeditată, pentru că a adus la bord, în prealabil, un ferăstrău, şurubleniţe şi corzi pe care le-a folosit pentru a o ataca pe tânără.
”În afară de 10 august 2017, nu am făcut nimic nimănui”, a declarat Peter Madsen.
Această mărturisire nu ridică misterul care învăluie circumstanţele morţii lui Kim Wall.
Acest serial documentar – intitulat ”Înregistrări secrete cu Peter Madsen”- al cărui prim episod a fost difuzat, are la bază peste 20 de ore de convorbiri la telefon între un jurnalist şi asasin, pe care le-a înregistrat fără acordul acestuia.
Asasinul şi-a dat ulterior acordul cu privire la folosirea înregistrărilor.