Flavia Groşan, după audierea în Comisia de etică: „Nu vă fie frică, mergem înainte”. Dezvăluirile şefei Colegiului Medicilor

Medicul Flavia Groşan a dat explicaţii, luni, în Comisia de etică a Colegiului Medicilor Bihor, după ce a declarat că a tratat 1000 de bolnavi de covid-19 şi că în spitale pacienţii sunt omorâţi prin oxigenoterapie.
Loredana Brumă
22 mart. 2021, 20:32
Flavia Groşan, după audierea în Comisia de etică:
Flavia Groşan, după audierea la Colegiul Medicilor: "Nu vă fie frică, mergem înainte"

Flavia Groşan nu primeşte nicio sancţiune, ca urmare a declaraţiilor pe care le-a făcut despre tratamentul anti-COVID cu medicamentele care nu sunt incluse în protocolul folosit în spitale. Decizia a fost luată în urma audierilor de luni, de Colegiul Medicilor.

Flavia Groşan, după audierea la Colegiul Medicilor: Prieteni, am scăpat

„Prieteni, am scăpat. Am intrat cu lacrimi in ochi la comisie si am ieșit cu lacrimi in ochi. Mi-ati transmis o emoție ieșită din comun.
Interviul a fost o chestie eleganta, între colegi. Cu unii ma știu de foarte mult timp. Am spus ceea ce dumneavoastră știți de la mine de un an. Nu va fie frica. Mergem înainte.
PS Ati fost fenomenali. Va iubesc”, a transmis medicul pe Facebook.

Dr. Carmen Pantiş, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor a declarat că medicul pneumolog Flavia Groşan nu are pe numele său nicio plângere de malpraxis din partea vreunuia dintre cei 1000 de pacienţi pe care i-a tratat. În acelaşi timp dr. Pantiş a explicat că medicul pneumolog a enumerat în faţa membrilor Comisiei de etică şi deontologie medicală care au audiat-o luni o parte a medicamentelor pe care le foloseşte în tratamentul pacienţilor săi care au forme uşoare şi medii de COVID-19.

Şefa Colegiului Medicilor Bihor: Medicul Flavia Groșan nu a avut nicio plângere de malpraxis. Comisia nu are rolul de a ancheta medicul

„Această Comisie nu are rolul de a ancheta medicul Flavia Groşan şi nu poate să dea niciun fel de sancţiune. Afirmaţiile făcute de d-na doctor în spaţiul public, faţă de protocoalele COVID-19 folosite în spitalele de stat şi acţiunile dânsei de a îndemna pacienţii să se trateze mai mult acasă sau în ambulator ne-a dus la această situaţie în care Colegiul Medicilor s-a autosesizat , repet, nu este vorba despre o plângere a unui medic, am primit mai multe sesizări pe mail, dar niciuna nu întrunea condiţiile unei plângeri. Dacă ar fi fost o plângere de malpraxis din partea unui pacient, atunci drumul era spre Comisia de Jurisdicţie, respectiv Comisia de Disciplină.

Această Comisie s-a întrunit, a fost condusă de vicepreşedintele Colegiului Medicilor Bihor, eu nu am participat la audieri.

Concluzia Comisiei a fost că întâlnirea a fost realmente constructivă, doamna doctor şi-a prezentat succesul tratamentelor formelor medii şi formelor uşoare de Sars Cov 2, a înţeles că există această situaţie în care în spital sunt pacienţi foarte gravi. În afară de membrii titulari ai Comisiei de Etică şi Deontologie Medicală, noi am invitat trei colegi pe specialităţi diferite, anestezie terapie intensivă, pneumologie şi infecţioase, considerând că ei luptă în prima linie cu COVID 19 de aproape un an, discuţiile au fost constructivë”, a explicat preşedintele Colegiului Medicilor Bihor.

Medicul Carmen Pantiş spune că, în urma discuţiilor de luni, Comsia de Etică a înţeles că medicul Flavia Groşan nu are motive de neîncredere în protocolul oficial aplicat pacienţilor cu COVID în spitalele de stat, dar că le-a vorbit membrilor Comisiei despre empatia şi comunicarea atât de necesare pacienţilor bolnavi.

„Medicamentele existente pentru tratamentul pacienţilor cu forme grave, de genul Remdesivir, Favipiravir şi cele care implică replicarea virală , medicamentele imunomodulatoare Tocilizumab, Anakinra, de pe protocolul naţional de tratament COVID19 nu sunt medicamente care se pot administra ambulator, iar despre acel mult trâmbiţat medicament care, între ghilimele, ar omorî pacienţii nu se mai foloseşte, Kaletra este scoasă de foarte mult timp din protocolul naţional.

Noi nu facem altceva decât să căutăm ca pacienţii noştri să fie foarte bine trataţi, actul medical să fie de calitate şi încrederea pacienţilor în medicii care luptă pentru viaţa lor să fie la cote ameliorate. Este o neîncredere foarte mare a populaţiei , trăim acest fenomen care pur şi simplu ne întristează foarte mult.

Discuţia a fost foarte elegantă, nu avem nicio plângere de malpraxis, nicunul dintre pacienţii trataţi de doamna doctor nu a depus vreo plângere de malpraxis la Colegiul Medicilor Bihor, doamna doctor nu are cum să trateze un pacient extrem de grav care are nevoie de o ventilaţie non-invazivă sau care are nevoie de cantităţi foarte mari de oxigen şi o anumită medicaţie pe care nu poate nici să o prescrie, nici să o primească din afara spitalului, în acest context, noi sperăm ca doamna doctor să înţeleagă că nimeni nu a dorit sancţionarea ei, nu am vrut să-i dăm suspendarea dreptului de liberă practică, cum s-a vehiculat în grupul de susţinători, pur şi simplu am dorit o discuţie sinceră, clară, onestă, de specialitate şi pe câteva probleme punctuale pe care doamna doctor le-a atins în mass media”, spune dr. Carmen Pantiş.

Citeşte şi Flavia Groșan, pupată de un susţinător după audierea la Colegiul Medicilor Bihor. „Lăsaţi-mă să o pup!” VIDEO

Dr. Carmen Pantiş a mai povestit că medicul Flavia Groşan a enumerat o serie de medicamente cu care îşi tratează pacienţii. Unele dintre ele sunt folosite şi în spitalele de stat. Membrii Comisiei de Etică i-au sugerat dr. Groşan să publice rezultatele tratamentelor aplicate pe cei 1000 de pacienţi cu covid pe care i-a tratat.

„Ştiu doar cât a descris în spaţiul public, doamna doctor discută despre Claritromicină care are un efect imunomodulator, şi profesorul Streinu Cercel a confirmat acest efect imunomodulator, dar nu antiviral, deci nu este un antiviral, am repetat, singurele antivirale pe care le avem la ora actuală în România sunt Remdesivir şi Favipiravir, medicaţie existentă doar în spital.

Dânsa a mai discutat despre bronhodilatatoare şi despre corticoizi, folosim şi noi în spital, deci această reţetă de succes clară nu a fost publicată.

Ceea ce au sugerat colegii mei în această discuţie a fost realizarea unui studiu clinic bazat pe argumente ştiinţifice, prin care să-şi publice aceste cercetări, pentru că, la urma urmei, sunt foarte mulţi colegi, medici de familie din Oradea şi din alte oraşe din România, şi în Bucureşti, care au monitorizat şi urmărit poate 500, poate 700, nu ştiu exact câţi pacienţi, şi mulţi au mers cu rezultate foarte bune, ameliorate.Doamna doctor ne-a spus că acest tratament îl foloseşte de peste 10 ani, noi sperăm să avem o colaborare bună în viitor şi regretăm că nu am avut o întâlnire anterioară cu doamna doctor legat de anumite nemulţumiri pe care le-ar fi avut în ceea ce priveşte protocolul de tratament existent la nivel naţional sau în spitale, noi nu am avuut nicio sesizare scrisă de la doamna doctor că ar fi nemulţumită legat de acest protocol”, a spus dr. Carmen Pantiş.

Întrebată dacă au ajuns în spital cu forme agravate de boală pacienţi cu COVID-19 trataţi de dr. Flavia Groşan, preşedintele Colegiului Medicilor din Bihor a explicat că nu are cunoştinţă de situaţii concrete legate de acest aspect.

„Personal nu cunosc, este foarte foarte greu de verificat, dar, din informaţiile pneumologilor şi infecţioniştilor din Municipal, au existat situaţii în care pacienţii d-nei doctor au discutat cu dânsa poate online, poate telefonic, nu ştiu dacă au fost face to face pentru că, vedeţi, doamna dr consultă foarte mult online şi telefonic. Clar media de vârstă a pacienţilor domniei sale este mai mică, pentru că au acces la aceste posibilităţi de face time, de online şi aşa mai departe, pe de altă parte este vorba despre protecţia datelor personale şi este foarte greu să putem identifica pacienţi care au fost pe listele doamnei doctor şi continuitatea situaţiilor în spital.

Citeşte şi Monica Tatoiu sare în apărarea medicului Flavia Groşan: „Oamenii nu pot fi tăiaţi cu foarfeca protocoalelor. Big Pharma nu vrea personalizarea tratamentelor, ci să îndoape pacienţii cu medicamente”

Chiar doamna doctor a recunoscut că este posibil ca unii dintre pacienţii dânsei să aibă evoluţie spre agravare, pe de altă parte d-na doctor consultă şi pacienţii post-COVID, există o foarte mare patologie a pacientului după infecţia COVID, patologie care poate să fie cu sechele la nivel cerebral, o miocardită, o fibroză pulmonară, astenie, fatigabilitate , sunt foarte multe probleme legate de această boală pe care încă nu o cunoaştem aşa cum ne-am dori.

Nu am cunoştinţă dacă cineva din Ministerul Sănătăţii a încercat să ia legătura cu doamna doctor faţă de această abordare a dumneaei, aici ar fi clar rolul Societăţii Române de Pneumologie într-o discuţie strict specifică pe specialitatea doamnei doctor”, a precizat dr. Carmen Pantiş pentru News.ro.

DailyBusiness
Cine va primi tichete sociale de sărbători. Distribuirea începe pe 9 decembrie
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Lista candidaților la alegerile prezidențiale 2024, turul 1. Cine vrea să fie președinte
Capital.ro
Obligație pentru șoferi. Regulă pentru cei cu mașini second-hand. Se verifică neapărat
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Elevii care vor primi 1.100 de lei! Care sunt CONDIȚIILE pentru a primi banii
Adevarul
Cum își direcționează voturile candidații cu scor bun, dar fără șanse in turul 2. Analist: „Mă aștept ca Simion să nu fie susținut” | ANALIZǍ
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Trucul pe care gospodinele nu-l împărtășesc nimănui. Te scutește de la un mare efort
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Cea mai mare dorință a lui Igor Cuciuc, după moartea fulgerătoare a fiicei sale de doar 17 ani. Interpretul ar vrea să fie tată pentru a doua oară: „Să ne dăruiască încă un prunc”
Cancan.ro
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Rusia ATACĂ România?! Putin nu mai blufează: România este o țintă militară
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Vreme extremă în România: zeci de localități fără curent, acoperișuri distruse și drumuri blocate
MediaFlux
Rusia AMENINȚĂ România și statele NATO. RACHETA HIPERSONICĂ e doar începutul
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Burse de 1.000 de lei pentru elevii din acest județ. Ce trebuie să facă pentru a fi eligibili