Rareş Bogdan: Îi rog pe profesori să fie extrem de atenţi. Cum medicii şi poliţiştii au fost în prima linie, acum e rândul profesorilor

Prim vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a intervenit telefonic în emisiunea lui Lili Ruse de la România TV pentru a dezbate principalele teme de pe agenda publică, începutul anului şcolar, creşterea pensiilor şi campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie.
Romania TV
10 sept. 2020, 17:00
Rareş Bogdan: Îi rog pe profesori să fie extrem de atenţi. Cum medicii şi poliţiştii au fost în prima linie, acum e rândul profesorilor

Prima temă abordată de prim vicepreşedintelui PNL a fost cea a pensiilor, în condiţiile în care, fiind în campanie electorală, se întâlneşte zilnic cu oameni care îi pun această întrebare.

„Eu am fost prin toata tara in campanie si este una dintre intrebarile normale. Le explic ca le-am marit cu 14 la suta, daca PSD voia sa le mareasca, le marea imediat, nu dadea acest termen de un an, iar mai departe le vom mai mari in continuare. O doamna foarte simpatica a zis ca, ok, mai tarziu, dar macar sa le dam un 44%. Romanii sunt mult mai intelepti decat se crede, iar ce s-a intamplat in ultimele luni si vazand ce se intampla la nivel mondial, lumea intelege ca decat sa intram intr-o criza, mai bine o luam pas cu pas. Veti vedea un scor extrem de mare al PNL la alegeri, pentru ca lumea intelege. Daca nu maream deloc, probabil am fi fost taxati. Daca vorbesti cu oamenii, acestia inteleg, nu vor dezechilibre, inteleg ca nu este rea vointa. Eu trebuie sa fiu confundat cu PNL, pentru ca fac parte din PNL si vorbesc despre aceste zece luni de guvernare PNL in toata tara.”, a declarat Rareş Bogdan.

Întrebat despre începutul anului şcolar, fostul realizator TV a spus categoric că el a optat pentru cursurile desfăşurate în clasă pentru copilul său.

„Eu imi duc copilul la scoala si am optat pentr a face scoala in clasa. In Romania, 73% au optat pentru scoala in clasa, 14% exclusiv online si restul mixt. Responsabilitatea este impartita intre guvern si autoritati locale, este o problema de solidaritate. Copiii trebuie sa inceapa scoala, nu putem rata o generatie. Am vazut tot felul de pozitii ale unor politicieni mai mult sau mai putin umblati la scoala. Eu ii rog pe profesori sa fie atenti, pentru ca provocarile sunt si pentru ei. Cum au fost medicii si poloitistii in prima linie, acum e randul lor sa fie in prima linie, avem nevoie de ei. Un popor needucat, indobitocit, e mai usor de manipulat.”, a afirmat Bogdan.

Rareş Bogdan crede că responsabilitatea dotării copiilor şi cadrelor didactice cu măşti şi alte materiale nu ar trebui să fie exclusiv a guvernului.

„Sigur ca e ochestiune care merita discutata. Pentru copiii din familii cu situatie precara ar fi o masura buna. S-au licitat 82.000 de tablete. Sincer, considerati ca copilul dvs are nevoie ca guvernul sa-i asigure masca? Administratia orasului sau a scolii sa gaseasca formulele necesare. S-a cerut mereu autonomie, dar autonomia nu merge intr-o singura directie.”, este de părere Rareş Bogdan.

Vicepreşedintele liberal a fost întrebat şi despre o declaraţie în care a spus că şi-ar dori ca procurorii să fie mai curajoşi.

„Nu e o chestiune de ordin, ca nu-mi permit. Cred ca hotii trebuie sa stea la puscarie, dar si procurorii care fac abuzuri sa plateasca. Eu am vazut ani in sir ca politicienii sunt extrem de corupti, iar acum vad ca nu mai e coruptie. Ori asa, ori institutiile statului se odihnesc. Nu exista ingerasi, nu exista alb si negru. Autoritatile statului, ori au gresit atunci, cand spuneau ca toata lumea e corupta, ori acum se odihnesc.”, a încheiar Rareş Bogdan.

Citeşte şi: Orban pregăteşte remanierea guvernului. Patru miniştri sunt pe listă

Spynews
Laura Cosoi, primul interviu după ce a devenit mamă pentru a patra oară. Frumoasa prezentatoare TV s-a întors deja pe platourile de filmare / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cât costă să urci și să cobori cu telecabina din Bușteni la Babele. Mai ieftină e o noapte de cazare la munte: ”Se acceptă și plata cu credit?”
Capital.ro
Obligatoriu peste tot în România. Legea a intrat în vigoare. S-a dat ordin de la UE
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! Are un posterior prea obraznic, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
REGULĂ NOUĂ în aeroporturi! Intră în vigoare în câteva zile
Adevarul
„Ilegalii“, cei mai îndrăzneți spioni ai Rusiei și misiunea lor de un secol de a infiltra Occidentul
Spynews
Cine este și cum arată soția lui Adrian Nartea, Alina Ferinceac. Imagini de colecție cu cei doi
Spynews
Împăcați, dar pe ascuns! Cum au încercat Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău să fenteze paparazzii! I-am prins la întoarcerea din escapada secretă /VIDEO SAVUROS
Evz.ro
Restricții pe aeroport. Regulile pe care trebuie să le repecte pasagerii
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Filarmonica din Timișoara
Cancan.ro
Gică Hagi, bunic?! Soția lui Ianis dă semne că așteaptă barza
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Câte grame de aur conține, de fapt, o medalie de aur de la JO 2024! Elementul care i-ar putea ridica valoarea, în timp, este o bucată din Turnul Eiffel
Capital.ro
Amendă de 5.000 de lei pentru proprietarii de terenuri. Legea se aplică în toate județele din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cum au murit, de fapt, Alexandra și Alin! Sfâșietor ce a filmat camera de bord
substantial.ro
Țările arabe reflectă un mozaic de poziții în conflictul dintre Israel și Hamas
MediaFlux
AFARĂ din SCHENGEN! Uniunea Europeană e pe cale să ia o decizie istorică
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!