Prognoza meteo 24 martie. Lapoviţă, ninsoare şi vânt în mare parte din ţară, inclusiv în Bucureşti

Vremea se strică în următoarele ore. Temperaturile vor scădea, iar în Moldova, nordul Munteniei şi la munte se vor semnala ninsoare şi vânt puternic. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 9 grade, cu cele mai ridicate valori în vest.
Alina Andrei
23 mart. 2021, 15:11
Prognoza meteo 24 martie. Lapoviţă, ninsoare şi vânt în mare parte din ţară, inclusiv în Bucureşti
Prognoza meteo 24 martie.

București. Vremea va fi rece. Cerul va avea înnorări și vor fi perioade în care se vor semnala precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă va fi de -3…-1 grad.

Citeşte şi: ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ. Cod GALBEN de vânt și ninsori. HARTA județelor afectate

 

Prognoza meteo 24 martie MIERCURI

În cea mai mare parte a ţării, vremea va fi în continuare deosebit de rece. În centrul, estul și sudul țării vor fi înnorări accentuate și vor fi perioade în care se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare, pe arii relativ extinse ziua și în restrângere noaptea. La munte va continua să ningă, pe alocuri moderat cantitativ în Carpații Meridionali și Orientali și va continua să se depună strat nou de zăpadă, peste cel deja semnificativ preexistent. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare și doar cu totul izolat vor fi posibile precipitații slabe, la începutul intervalului. Pe parcursul zilei vântul va continua să prezinte intensificări susţinute, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada în zona montană, în special la altitudini de peste 1500 m, cu rafale de peste 70…90 km/h, dar şi în regiunile estice şi sud-estice, cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse de peste 70 km/h; unele intensificări vor fi şi în celelalte regiuni, dar pe suprafețe restrânse şi cu viteze mai reduse. În a doua parte a intervalului, vântul va diminua semnificativ în intensitate în toate regiunile, unele intensificări urmând a se mai semnala doar în masivele sudice, la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 9 grade, cu cele mai ridicate valori în vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 şi 0 grade. Pe alocuri, spre sfârșitul intervalului, îndeosebi în vest, nord-vest și parțial în centru se va produce brumă.

București. Vremea va fi închisă și va deveni deosebit de rece, astfel încât temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -4…-1 grad. Cu precădere în prima parte a intervalului și la începutul nopții vor fi perioade în care se vor semnala precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei când la rafală se vor atinge viteze în jurul a 40 km/h.

Prognoza meteo JOI

Vremea se va menţine rece în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate în cea mai mare parte a intervalului în sudul, estul și parțial în centrul țării, unde vor fi perioade în care, pe arii restrânse, se vor semnala precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. La munte, pe alocuri, cu precădere în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură va mai ninge, dar slab cantitativ. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în masivele sudice, în special la altitudini mari, unde zăpada va fi spulberată, iar pe parcursul zilei și în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -8 şi 1 grad. Îndeosebi în vest, nord-vest și parțial în centru noaptea local se va produce brumă.

București. Vremea va fi în continuare deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros, iar în primele ore ale intervalului trecător vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad.

Citeşte şi: Prognoza METEO pentru DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Când începe să se încălzească

 

Prognoza meteo VINERI

Valorile termice vor fi în creştere în cea mai mare parte a ţării, totuşi vremea se va menţine mai rece decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii martie, în special dimineaţa şi noaptea. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 1 grad, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre -10 grade, dar şi uşor mai ridicate în Dealurile de Vest şi pe litoral. În sud-estul țării, pe parcursul zilei nebulozitatea va persista şi vor fi precipitații slabe, predominant ploi și lapoviță. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi izolat burniţă sau ploi slabe, mai ales dimineaţa şi la sfârşitul nopţii şi cu probabilitate mai mare în vestul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări la munte, în regiunile estice şi sud-estice şi în extremitatea de sud-vest. Dimineața și noaptea pe arii restrânse va fi ceață, iar la sfârşitul intervalului se va produce brumă local în nord, în centru şi în dealurile sudice.

București. Deşi în creştere uşoară faţă de zilele anterioare, valorile termice se vor situa în continuare sub mediile climatologice ale perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului şi posibil spre sfârşitul nopţii când vor fi şi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 0…1 grad, mai scăzută în zona periurbană.

 

Prognoza meteo SAMBATA

Încălzirea vremii va continua, astfel că se vor înregistra valori de temperatură în jurul celor normale perioadei, cu maxime cuprinse între 8 şi 17 grade şi minime între -2 şi 7 grade, mai mici în depresiuni. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil spre parţial noros, dar numai izolat în nord-vest vor fi posibile izolat ploi slabe. Începând de seara, aria de nebulozitate şi ploile -în general slabe cantitativ- vor cuprinde treptat jumătatea de nord-vest a teritoriului. În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar în Transilvania izolat precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte. Dimineața și noaptea pe spaţii restrânse va fi ceață.

București. Încălzirea vremii va continua, astfel că valorile de temperatură se vor situa în jurul celor normale la sfârşitul lunii martie; maxima va fi de 13…15 grade, iar minima de 0…3 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi condiţii de ceaţă în primele ore ale zilei şi la sfârşitul nopţii. Vântul va sufla slab până la moderat.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Scrisoarea de garanție bancară – un instrument financiar din ce în ce mai popular în România
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'