Cea mai tare „promisiune electorală” a lui Nicuşor Dan: „Salariile bucureştenilor vor ajunge la 1.400 de euro în următorii patru ani”

Bucureștenii vor ajunge să câștige, în medie, 1.400 de euro net pe lună, în următorii patru ani, a declarat Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, în cadrul unei conferinţe de presă.
Romania TV
13 sept. 2020, 16:15
Cea mai tare

Nicuşor Dan susţine că salariul locuitorilor Capitalei va creşte cu aproximativ 60% faţă de valoarea celui din momentul de faţă.

„După cum știți, în campanie am vorbit de Noul București și am rezumat programul la trei lucruri: un oraș în care bucureștenii se mișcă mai bine, respiră mai bine și câștigă mai bine”, a afirmat candidatului susținut de PNL și USR-PLUS la Primăria București.

Nicuşor Dan: Bucureştenii au pierdut 100 de euro pe lună în mandatul Gabrielei Firea

Nicuşor Dan spune că fiecare bucureştean a pierdut în medie 100 de euro în administraţia PSD – Firea.

„Prognozele de acum cinci ani spuneau că Bucureștiul va decola economic și că decalajul dintre București și restul României se va mări. Din păcate, această administrație nu a reușit nici măcar să fie la nivelul mediu al României. Și, dacă e să facem o socoteală, putem să spunem că media banilor pe care fiecare bucureștean i-a pierdut în ultimii patru ani a fost de 100 de euro pe lună”, a declarat el.

În momentul de față, încrederea mediului financiar în PMB este una scăzută, a mai spus candidatul dreptei, iar acest lucru face ca Primăria Bucureștiului să se împrumute la dobânzi mult mai mari decât alte capitale europene.

„Bucureștiul se împrumută la dobânzi mari, de peste 5%, în condițiile în care alte orașe occidentale și țări occidentale au, în momentul de față, dobânzi negative și nu poți să ai încrederea mediului financiar în momentul în care tu prognozezi venituri de 7 miliarde și încasezi 4 miliarde”, a precizat Nicuşor Dan.

Soluțiile pentru creşterea salariilor bucureştenilor

Nicuşor Dan spune că soluţiile lui pentru creşterea salariilor locuitorilor din Bucureşti sunt cele discutate cu reprezentanţii mediului de afaceri. Ele vizează realizarea marilor proiecte de investiții care vor injecta sume considerabile în economia locală: metroul de suprafață, șoseaua de centură, autostrada de centură, modernizarea liniilor de tramvai, reabilitarea sistemului de termoficare, centura verde, dar și consolidarea clădirilor cu risc seismic.

De asemenea, o altă soluţie precizată face referire la achizițiile predictibile, care să stimuleze economia locală, prin intermediul sutelor de milioane de euro pe care cele șapte primării din București le cheltuie pe achiziții de bunuri și servicii, care vor rămâne în economia locală.

Nicuşor Dan susține digitalizara și simplificarea tuturor procedurilor, prin care operatorii economici interacționează cu autoritatea publică, dar și stimularea noilor tehnologii, de IT și industrii creative, care reprezintă o mare oportunitate pentru București.

„Vorbim de stimularea incubatoarelor și acceleratoarelor de afaceri, vorbim de stimularea turismului și de colaborarea, din nou, cu mediul privat, unde Bucureștiul are un mare avantaj competitiv”, a adăugat candidatul dreptei.

Spynews
Laura Cosoi, primul interviu după ce a devenit mamă pentru a patra oară. Frumoasa prezentatoare TV s-a întors deja pe platourile de filmare / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cât costă să urci și să cobori cu telecabina din Bușteni la Babele. Mai ieftină e o noapte de cazare la munte: ”Se acceptă și plata cu credit?”
Capital.ro
Obligatoriu peste tot în România. Legea a intrat în vigoare. S-a dat ordin de la UE
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! Are un posterior prea obraznic, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
REGULĂ NOUĂ în aeroporturi! Intră în vigoare în câteva zile
Adevarul
„Ilegalii“, cei mai îndrăzneți spioni ai Rusiei și misiunea lor de un secol de a infiltra Occidentul
Spynews
Cine este și cum arată soția lui Adrian Nartea, Alina Ferinceac. Imagini de colecție cu cei doi
Spynews
Împăcați, dar pe ascuns! Cum au încercat Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău să fenteze paparazzii! I-am prins la întoarcerea din escapada secretă /VIDEO SAVUROS
Evz.ro
Restricții pe aeroport. Regulile pe care trebuie să le repecte pasagerii
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Filarmonica din Timișoara
Cancan.ro
Gică Hagi, bunic?! Soția lui Ianis dă semne că așteaptă barza
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Câte grame de aur conține, de fapt, o medalie de aur de la JO 2024! Elementul care i-ar putea ridica valoarea, în timp, este o bucată din Turnul Eiffel
Capital.ro
Amendă de 5.000 de lei pentru proprietarii de terenuri. Legea se aplică în toate județele din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cum au murit, de fapt, Alexandra și Alin! Sfâșietor ce a filmat camera de bord
substantial.ro
Țările arabe reflectă un mozaic de poziții în conflictul dintre Israel și Hamas
MediaFlux
AFARĂ din SCHENGEN! Uniunea Europeană e pe cale să ia o decizie istorică
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!