Ludovic Orban aduce acuzaţii grave înaintea votului pe desfiinţarea SIIJ.
„S-a petrecut un lucru absolut incredibil. Foarte mulţi colegi deputaţi din PNL, cu 40 de minute, cu 30 de minute, cu 20 de minute înaintea exercitării votului pe proiectul de lege de desfiinţare a Secţiei speciale, au fost sunaţi şi convocaţi la DNA Braşov. Înainte de a vota proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei speciale, mai mulţi deputaţi ai PNL au fost sunaţi de pe un număr de telefon, probabil număr de cartelă, şi au fost convocaţi la DNA Braşov. Evident că era un apel fals. Deci, cineva a premeditat ca, înaintea votului pe Secţia specială, deputaţi ai PNL să fie chemaţi în mod fals, să li se comunice că trebuie să se prezinte la DNA Braşov”, a declarat Ludovic Orban la Parlament, citat de Agerpres.
Citeşte şi: Camera Deputaților a adoptat desființarea Secției speciale. Ce se va întâmpla acum cu magistraţii!
Ludovic Orban a completat că „este o listă foarte mare” cu deputaţi pentru care „s-a dorit să plece din sală”, printre aceştia fiind Sergiu Bîlcea, Luminiţa Barcari, Nicolae Giugea, şi a adăugat că le-a sugerat deputaţilor sunaţi să facă o sesizare la Poliţie pentru a fi identificat numărul de telefon, respectiv a se găsi identitatea celui sau celor care au sunat.
Orban a precizat că nu ştie dacă deputaţii au fost sunaţi după acelaşi număr de telefon.
Citeşte şi: Dan Barna, bruiat de un deputat AUR după desfiinţarea SIIJ. „Avem aici un troll de faţă” VIDEO
„Dacă ar fi existat o solicitare, ar fi trebuit să fie făcută în plenul Camerei Deputaţilor. (…) Dacă ar fi existat o solicitare oficială, ea ar fi fost exprimată”, a arătat preşedintele Camerei Deputaţilor.
Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru desființarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în forma primită de la Comisia juridică, unde au fost adoptate mai multe amendamente, printre care şi unul al deputatului minorităţilor naţionale Ionel Stancu, care prevede că magistraţii pot fi trimişi în judecată doar cu încuviinţarea CSM. Au fost 171 de voturi „pentru” și 136 de voturi „împotrivă”.