Ludovic Orban spune că Vlad Voiculescu petrece prea mult timp pe reţelele sociale: „Ministrul Sănătăţii trebuie să fie foarte ocupat. Eu nu-mi permit să urmăresc comentarii şi aşa trebuie să fie orice om într-o funcţie publică”

Liderii PNL Ludovic Orban şi Florin Roman au criticat miercuri faptul că ministrul Sănătății își petrece prea mult timp pe Facebook, unde susține în continuare că se raportează greșit rata de infectare cu Covid.
George Russo
24 mart. 2021, 17:50
Ludovic Orban spune că Vlad Voiculescu petrece prea mult timp pe reţelele sociale:

Ludovic Orban a declarat în Parlament că el este foarte ocupat şi nu are timp să urmărească comentariile de pe Facebook, după ce Vlad Voiculescu a postat un comentariu pe pagina de Facebook a Violetei Alexandru, care scrisese că declarațiile lui provoacă îngrijorarea populației.

„La ce tensiune e în București de câteva zile de când a crescut numărul cazurilor de Covid, contează mult câtă credibilitate are persoana care face declarații și, binențeles, ce declară. Oricum, în București se declară multe. Recunosc că selectez deja, ascult oamenii în care am încredere pentru că mă uit la experiența lor. Afirmații oficiale/politice gen – nu am încredere în cifre/cifrele sunt altele, s-ar putea să evolueze lucrurile așa sau invers (fără să se indice argumentele), eu o să fac cum vreau ca să arăt că pot – nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. Un oraș atât de îngrijorat este un oraș căruia îi scade randamentul.

Spun asta pentru că răspund zilnic la telefon/mesaje, mai ales oamenilor fără funcții, oameni care nu au de ce să se ferească, ei îmi spun exact ceea ce simt. Sincer, este cel mai mare câștig al meu de când am decis să mă implic în viața politică.”, a scris Violeta Alexandru, marţi seară, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Sănătăţii, simţind că postarea se referă la el, a comentat când ora era deja trecută de miezul nopţii.

„Draga Violeta, avem nevoie sa construim incredere si vom reusi doar daca spunem mereu adevarul. Felul “inovativ” in care a fost calculata incidenta inainte de alegeri mi-a ridicat cateva semne de intrebare:
1) din calcul au fost eliminate cifrele din focare – nicaieri in Europa nu s-a mai procedat asa;
2) din calculul incidentei la 14 zile au fost “pierdute” vreo doua zile.
Astea sunt “artificiile” de anul trecut pe care le-am descoperit cu surprindere si mai mult decat atat.
Pana sa vorbim despre cum comunicam, ceea ce comunicam ar trebui sa fie cat mai aproape de adevar. Conteaza, mai ales in situatii de genul asta. Altfel de furam singuri caciula mintindu-ne frumos.
Banuiesc ca nu stiai despre “inovatiile” de mai sus. Asta poate iti lamureste de ce am spus zilele trecute ca “cifrele sunt altele”.”, a scris Vlad Voiculescu.

Ludovic Orban: „Modalitatea de calcul al ratei de incidență a fost cunoscută pe toată perioada”

Întrebat despre acest nou scandal între un membru PNL şi unul al USR-PLUS, Ludovic Orban a spus că nu are timp să urmărească disputele pe Facebook şi a lasat să se înţeleagă că nici Voiculescu nu ar trebui să-şi petreacă atât de mult timp pe reţelele sociale.

„Ministrul Sănătății trebuie să conducă lupta împotriva pandemiei, să susțină procesul de vaccinare, să pregătească proiectele pentru PNRR, trebuie să urmărească avizarea tuturor proiectelor de achiziție care sunt solicitate de spitale și finanțate din fonduri europene, trebuie să fie foarte, foarte ocupat. Nu comentez un comentariu. Modalitatea de calcul al ratei de incidență a fost cunoscută pe toată perioada. Am avut cu sprijinul STS aplicația Coronaforms în care sunt toate datele și care nu pot fi modificate în niciun fel”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, la Parlament, sugerând că îl sfătuiește pe Voiculescu să nu mai petreacă atât de mult timp pe Facebook, așa cum ar trebui să facă toți demnitarii.

„Eu n-am avut timp să citesc comentariile. (…) Eu sunt un om ocupat, sunt un om care am o activitate care nu-mi permit să urmăresc și așa trebuie să fie orice om care deține o funcție publică”, a completat Ludovic Orban.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a declarat și el, la Antena 3, că Vlad Voiculescu ar trebui să fie demis din funcție, pentru a avea mai mult timp să se ocupe de prezența sa în social media.

„Cred ca e timpul ca prim ministrul să-l trimită pe Voiculescu sa vadă de rețelele sociale. Cred ca ar trebui să primească un ultimatum”, a spus Florin Roman.

Citeşte şi: Rareş Bogdan atacă dur CCR pentru declararea desfiinţării Institutului Revoluţiei neconstituţională: „Nu mă aşteptam la nimic bun, la câte lucruri mizerabile a făcut în ultimii trei ani”

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Adio Netflix pe aceste televizoare! Din luna august, aplicația nu va mai funcționa pentru ele
Capital.ro
S-a dat lege OBLIGATORIE pentru toată România. Se aplică din luna OCTOMBRIE 2024
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Salarii uriașe pentru românii care se angajează aici! Poți câștiga 9.600 de lei lunar!
Adevarul
Corina Cușa, profesoară: „A apărut un fenomen periculos în timpul vacanței mari: inactivitatea, ca formă de ocupare a timpului liber“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Andreea Sasu a născut cel de-al patrulea copil al lui Philipp Plein! Primele imagini cu bebelușul
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
MAREA ACTRIȚĂ a spus adio lumii. A fost o DOAMNĂ de neegalat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Trupele nord-coreene ar deveni „carne de tun” dacă s-ar alătura forțelor ruse în Ucraina, afirmă Pentagonul
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!