Bilanţ vaccinare 24 martie 2021. Aproape 60.000 de români s-au imunizat în ultimele 24 de ore

Bilanţ vaccinare 24 martie 2021. În ultimele 24 de ore, 30.797 persoane au fost vaccinate cu 1 doză, iar 28.311 persoane vaccinate cu două doze.
Filip Stan
24 mart. 2021, 18:10
Bilanţ vaccinare 24 martie 2021. Aproape 60.000 de români s-au imunizat în ultimele 24 de ore

Bilanţ vaccinare 24 martie 2021. Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 24 martie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Bilanţ vaccinare 24 martie 2021.

1. Număr de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (în ultimele 24 de ore): 59.108, la un număr de 59.108 persoane din care:
– 30.797 persoane vaccinate cu 1 doză;
– 28.311 persoane vaccinate cu 2 doze.

2. Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020): 2.685.878, la un număr de 1.831.477 persoane din care:
– 977.076 persoane vaccinate cu 1 doză;
– 854.401 persoane vaccinate cu 2 doze.

3. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 239 reacții comune și minore, din care:
– 12 reacții de tip local;
– 227 reacții generale.

4. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020):
9.406 reacții comune și minore (3,5/1000 doze administrate), din care:
– 922 reacții de tip local cu durere la locul injectării;
– 8.484 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).
* Menționăm că 102 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Dacian Cioloş are COVID-19: „Sunt în izolare. Nu am simptome şi mă simt bine în acest moment”
Bilanţ vaccinare 24 martie 2021. Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că o să fie foarte clar şi ferm în cadrul Consiliului European pentru a creşte viteza de vaccinare şi a precizat că trebuie luate toate măsurile împreună cu producătorii de vaccinuri pentru ca acest lucru să se întâmple. Întrebat despre o eventuală carantină la nivel naţional, Iohannis a apreciat că nu va rezolva problema, situaţia fiind diferită în fiecare localitate.

Andrei Baciu anunţă modificări la platforma de programare şi explică de ce numărul de ordine de pe lista de vaccinare se modifică la unele persoane

Vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu, anunţă că se lucrează pentru operaţionalizarea unor modificări pe platforma de vaccinare, astfel încât la înscrierea pe lista de aşteptare orice persoană să primească o estimare a timpului până când va ajunge într-un centru de vaccinare. Baciu explică şi de ce numărul de ordine de pe lista de aşteptare se poate modifica în cazul unor persoane.
”În perioada următoare vor fi făcute câteva modificări în platforma RoVaccinare. Veţi putea vedea în listele de aşteptare câte persoane aveţi în faţa dumneavoastră şi va exista şi o estimare de timp până când veţi ajunge într-un centru de vaccinare”, a anunţat, miercuri, Andrei BAciu.

Acesta a explicat însă că persoanele de peste 65 de ani şi cele cu boli cronice au prioritate, ceea ce înseamnă că cei din etapa a treia pot observa modificări ale locului pe care îl ocupă pe listă.

”Cum traducem asta: să presupunem că ne-am înscris pe lista de aşteptare şi avem 99 persoane înainte (ocupăm locul 100) şi se mai înscriu 10 persoane din categoriile amintite mai sus. Asta înseamnă că locul pe care îl vom avea pe lista de aşteptare va fi 110. Cele 10 persoane din categoriile de risc vor ocupa primele locuri. Aceste cifre se modifică de fiecare dată când o persoana din etapa a II-a se înscrie pe platformă”, a mai precizat vicepreşedintele CNCAV.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că pe platforma de vaccinare vor fi disponibile de la începutul lunii aprilie timpul disponibil până la vaccinare şi tipul de vaccin care va fi utilizat.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că pe listele de aşteptare sunt înscrise 775.294 de persoane, cele mai multe în Bucureşti, Cluj şi Prahova, iar în prezent la nivel naţional sunt 779 de centre active.

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cartierul rău famat din București care a fost șters de pe fața pământului de comuniști. Multă lume trece acum prin acea zonă fără să aibă habar ce se petrecea acolo pe vremuri
Capital.ro
Șoferii cu permis auto categoria B nu au voie, sub nicio formă. Legea interzice, fără excepție
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cocktailuri cu un conținut scăzut de carbohidrați. Sunt perfecte pentru zilele caniculare, fără a-ți sabota dieta
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat! Nici inelul amanetat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Accident grav în județul Constanța: Pasager încarcerat după coliziunea cu un TIR în Dorobanțu
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!