Începe procesul lui Mircea Negulescu în dosarul instrumentat de Secţia Specială. Contestatia fostului procuror fata de incheierea judecatoarei ICCJ Lucia Tatiana Rog prin care se constatase legalitatea rechizitoriului a fost respinsa miercuri de Inalta Curte. Acest dosar a fost investigat de procurorii Secției Speciale.
Procurorii Secţiei Speciale au fost cei care au scos la iveală neregulile din unitatea de elită DNA Ploiești și modul abuziv în care făcea anchete procurorul Portocală. Cauza priveste dosarul fabricat de Negulescu ex-deputatului Vlad Cosma. Atât decizia de miercuri, cât și cea din noiembrie 2020 confirmă că SIIJ A EMIS UN RECHIZITORIU SOLID.
Tot miercuri, au decis magistrații Înaltei Curți ca Mircea Negulescu să plătească și 200 lei cheltuieli de judecată.
Reamintim că fostul procuror DNA Mircea Negulescu a fost trimis în judecată de Secţia specială pentru investigarea magistraților în dosarul în care este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, instigare la represiune nedreaptă, influenţarea declaraţiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual şi abuz în serviciu.
Mircea Negulescu este acuzat că a „plăsmuit” probe, a obligat mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase și a determinat un judecător să aresteze un om nevinovat, se arată într-un comunicat al Parchetului General.
Citeşte şi Înregistrare-bombă. Procurorul Mircea Negulescu dezvăluie cum fabrica dosare
cercetare abuzivă (prev. de art. 280 alin. 1 şi 2 Cod penal) – 6 infracţiuni;
represiune nedreaptă (prev. de art. 283 alin. 1 Cod penal) – 4 infracţiuni;
instigare la represiune nedreaptă în modalitatea participaţiei improprii (prev. de art. 47 Cod penal în ref. la art. 283 alin. 2 Cod penal în cond. art. 52 alin. 3 Cod penal);
influenţarea declaraţiilor (prev. de art. 272 alin. 1 Cod penal în cond. art. 35 alin. 1 Cod penal);
inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii (prev. de art. 47 Cod penal în ref. la art. 268 alin. 1 Cod penal în cond. art. 52 alin. 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal);
inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii, prev. de art. 47 Cod penal în ref. la art. 268 alin. 2 Cod penal în cond. art. 52 alin. 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal;
fals intelectual (prev. de art. 321 alin. 1 Cod penal, în cond. art. 38 alin. 1 Cod penal) – 10 infracţiuni:
abuz în serviciu (prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal) – 3 infracţiuni.
Alături de Mircea Negulescu, a fost deferit justiţiei şi un fost ofiţer de poliţie judiciară, pentru complicitate cu fostul procuror:
Mircea Negulescu a mai fost trimis în judecată într-un alt dosar, în iulie 2019, fiind acuzat alături de fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea pentru represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă, parte vătămată în dosar fiind fostul deputat Sebastian Ghiţă.