Patronul firmei care trebuia să incinereze oile de pe nava scufundată Queen Hind, reţinut de procurori

Patronul firmei care trebuia să incinereze oile de pe nava scufundată Queen Hind a fost reţinut de procurori. Gelu Cazacioc a fost depistat furând curent la Smârdan,Tulcea. Paguba ENEL s-ar ridica la suma de 100 de mii de euro.
Filip Stan
24 mart. 2021, 19:25
Patronul firmei care trebuia să incinereze oile de pe nava scufundată Queen Hind, reţinut de procurori
Patronul firmei care trebuia să incinereze oile de pe nava scufundată Queen Hind, reţinut de procurori

Patronul firmei care trebuia să incinereze oile de pe nava scufundată Queen Hind, reţinut de procurori. Este vorba despre Gelu Cazacioc. Acesta a fost depistat furând curent la Smârdan, Tulcea..

Patronul firmei care trebuia să incinereze oile de pe nava scufundată Queen Hind, reţinut de procurori

Situaţia a fost confirmată de ENEL, însă Cazacioc, în loc să se pună în legalitate, a cerut companiei să nu îi întrerupă furnizarea curentului electric. O astfel de cerere a fost înregistrată la compania păgubită, ENEL, încă din octombrie 2019. În sprijinul lui Cazacioc a intervenit şi comisarul-șef al Gărzii Naționale de Mediu Tulcea, Nicolae Acceleanu, care a depus o cerere în sprijinu afaceristului. Doi ani mai târziu, adică în 2021, aceeaşi firmă a fost prinsă ca fiind în continuare branşată ilegal, potrivit focuspress.ro. 

Conform calculelor, paguba ENEL s-ar ridica la suma de 100 de mii de euro. Patronul incineratorului şi comisarul-șef al Gărzii Naționale de Mediu Tulcea au fost reţinuţi.

Citeşte şi Nava Queen Hind cu peste 14.000 de oi la bord, care a eşuat în Portul Midia, a fost adusă la ţărm. A fost folosită cea mai mare macara

Ancheta legată de oile îngropate la Smârdan continuă şi ea.

Reamintim că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a pus în aplicare, miercuri 20 ianuarie a.c., două mandate de percheziţii domiciliare, în două locaţii situate pe raza localităţii Măcin, judeţ Tulcea. În cauză au fost delegaţi poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea, Agenţia Protecţia Mediului – Tulcea, Direcţia de Sănătate Publică – Tulcea, pentru stabilirea legalităţii modului cum s-a derulat activitatea de incinerare ovinelor înecate pe nava eşuată în luna noiembrie 2019 în Portul Midia.

În urma activităţilor desfăşurate la faţa locului, s-a stabilit faptul că, mare parte dintre deşeurile animale nu au fost distruse prin incinerare, ci au fost îngropate pe un teren viran din localitate.

Cercetările continuă, cu privire la reprezentanţii societăţii care au contractat distrugerea deşeurilor animale, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni privind protecţia mediului (art. 98, alin. 2, lit. a din OUG 195/2005) şi regimul deşeurilor ( art. 63, alin.1,lit. b din Legea nr. 211/2011).

O navă încărcată cu 14.600 de oi s-a răsturnat în portul Midia. Astfel, militarii au fost solicitați să intervină duminică, 24 noiembrie 2019, în jurul orei 11:51, în Portul Midia Năvodari din județul Constanța. La cheul de nord, nava Queen Hind, aflată sub pavilion Palau, încărcată cu 14.600 de oi, s-a răsturnat pe o parte. La bord se aflau 22 de marinari sirieni. Un marinar a căzut îna pele reci ale mării, însă, din fericire, a fost salvat de autoritățile portuare.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!