Simona Halep – Jasmine Paolini 6-3, 6-4. Game, set şi meci!

Simona Halep  a obţinut o victorie lejeră cu Jasmine Paolini şi va va da piept cu Yastremska sau Anisimova. Două finale a jucat Halep la Roma, ambele pierdute în fața Elinei Svitolina. 
Romania TV
16 sept. 2020, 10:11
Simona Halep - Jasmine Paolini 6-3, 6-4. Game, set şi meci!

Simona Halep – Jasmine Paolini 6-3, 6-4. Victorie pentru Simona! Principala favorită de la Roma se califică mai departe, în turul 3, după un meci care a durat o oră și 24 de minute.

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-4, pe italianca Jasmine Paolini, locul 99 WTA, beneficiară a unui wild card, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier de la Roma.

Paolini, 24 de ani, 1,6 metri înălţime, a început incendiar meciul cu mult mai titrata ei adversară. Micuţa jucătoare italiană are în bagajul ei tehnic o lovitură de dreapta cu care poate face ravagii în defensiva oricărei adversare. Cu aceasta, ea ghidează bine jocul stânga-dreapta şi accelerează pentru a puncta decisiv. Paolini este destul de rapidă pe teren şi, de cele mai multe ori, se fereşte să lovească pe rever, pentru a da cu dreapta inversă. Inimoasă, uşor agresivă, dar şi inconstantă, italianca a condus jocul după start şi a fost la un punct de 3-0, cu un break în ghemul secund.

Acceptată direct în manşa a doua, Halep nu a evoluat grozav miercuri, dar a înţeles repede ce puncte slabe are adversara. Insistând mult pe reverul italiencei, românca a echilibrat meciul. A parat posibilitatea de 0-3 şi cu ajutorul rivalei, care în acel ghem a comis patru duble greşeli, apoi a egalat la 2. În ghemul al cincilea, Halep şi-a „oferit” serviciul cu greşeli neforţate, după ce a condus cu 40-15. Din acel moment, principala favorită a turneului a câştigat patru ghemuri la rând şi a luat setul după 36 de minute.

În setul al doilea, Paolini şi-a regăsit jocul exuberant din startul meciului, în timp ce Halep şi-a „regăsit” acea crispare din evoluţie, care o face să risipească puncte cu uşurinţă. După 1-1, Halep nu şi-a mai fructificat serviciul până la 4-4. Nici Paolini nu a făcut-o, rezultând o serie de şase break-uri consecutive, pe care fostul lider WTA a rupt-o cu un ghem la zero pe propriul serviciu, preluând conducerea cu 5-4. Italianca nu a rezistat presiunii de a salva o minge de meci la acest scor şi a comis o dublă greşeală, care a trimis-o pe Halep în optimi, după 6-4 şi o oră şi 23 de minute de joc.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 19.355 euro şi cu 105 puncte WTA.

În optimi, Halep va evolua cu învingătoarea dintre Daiana Iastremska din Ucraina, locul 29 WTA, şi americanca Amanda Anisimova, locul 27 WTA.

Pentru Simona Halep, acesta este al doilea turneu la care participă de la reluarea competiţiilor după pauza cauzată de pandemia de coronavirus. Ea a câştigat, la 16 august, turneul de la Praga.

La Roma, Halep a fost finalistă în 2017 şi 2018.


UPDATE. Danka Kovinici din Muntenegru, locul 86 WTA, venită din calificări, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-1, pe Belinda Bencic din Elveţia, locul 10 WTA şi cap de serie numărul 6, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Roma.

Simona Halep – Jasmine Paolini 6-3, 6-4

Simona Halep – Jasmine Paolini 6-3, 2-2

Simona Halep – Jasmine Paolini 6-3, 1-1

Simona Halep – Jasmine Paolini 6-3, 1-0

Simona Halep – Jasmine Paolini 6-3, Halep castiga la pas primul set

Simona Halep – Jasmine Paolini 5-3

Simona Halep – Jasmine Paolini 4-3

Simona Halep – Jasmine Paolini 3-2

Simona Halep – Jasmine Paolini 2-2, Simona revine de la 0-2.

Această partidă este a doua pe arena Pietrangeli, după întâlnirea dintre Danka kovinici din Muntenegru, locul 86 WTA şi Belinda Bencic din Elveţia, locul 10 WTA, care începe al ora 12.00.

Simona Halep este direct acceptată în manşa a doua a competiţiei şi nu s-a mai întâlnit cu Paolini. 

Simona Halep – Jasmine Paolini, în direct la Digi Sport 2

„E greu să am așteptări de la acest turneu pentru că totul s-a schimbat e altă perioadă a anului. După o lungă perioadă de stat fără turnee, este mai dificil, dar mă bucur tare mult că sunt aici și că pot să joc niște meciuri și că pot să fac tot ceea ce pot eu mai bine ca să le câștig”, a spus Halep pentru Digi Sport.

Tot marţi, în al doilea meci de pe terenul 2, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer dă piept cu cuplul Wesley Koolhof/Nikola Mektici (Olanda/Croaţia), în primul tur al probei de dublu. Prima partidă, tot de dublu masculin, pe acest teren începe la ora 12.00.

Raluca Olaru şi germana Anna-Lena Friedsam evoluează, tot miercuri, cu echipa Miyu Kato/Sabrina Santamaria (Japonia/SUA), în optimi, la dublu feminin. Meciul este al doilea de pe terenul 3, după o altă întâlnire de dublu feminin, care începe la ora 12.00.

Favorita a numărul 2 este sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 3 WTA. Pe partea inferioară a tabloului mai sunt prezente, printre altele, ucraineanca Elina Svitolina, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4, olandeza Kiki Bertens, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 5, şi sportiva elveţiană Belinda Bencic, locul 10 WTA şi cap de serie numărul 6.

Americanca Serena Williams, locul 8 WTA, s-a retras de la turneul de la Roma, care începe luni, invocând o accidentare. Nici câştigătoarea US Open, japoneza Naomi Osaka, locul 9 WTA, nu va fi prezentă la Foro Italico.

Spynews
Mireasa - Iubește de 10. Ce și-au spus Alexandru și Daiana când credeau că nu îi aude nimeni. Mirela Vaida i-a dat de gol | VIDEO
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Animalul scump, a căruit înfățișare îi sperie pe mulți. Cu cât se vinde un exemplar
Capital.ro
Interzis de joi, 1 august. Se dau amenzi de până la 2.500 de lei. Autoritățile au luat decizia
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Românii NU își vor mai putea pune plombe dentare. Se INTERZIC de la 1 ianuarie 2025
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Daniela Crudu, imagine rară cu bărbatul care a cucerit-o. Acum nu îl mai ține ascuns! Vedeta, vacanță romantică cu tatăl copiilor | VIDEO
Spynews
O femeie a fost condamnată la închisoare pentru că i-a dat prea multă mâncare câinelui. Ce alte măsuri au luat autoritățile în acest caz
Evz.ro
Traian Băsescu, o durere peste care nu poate trece. Nu și-a îndeplinit o mare dorință
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
A plecat cu 20.000 € de la Bordea! Cum s-a negociat divorțul dintre comendiant și soția sa, Livia
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Ce conține cutia misterioasă pe care sportivii medaliați o primesc la Jocurile Olimpice de la Paris. Creația a necesitat 2.000 de ore de muncă
Capital.ro
Răsturnare totală de situație în cazul UDREA. E nevinovată. A apărut dovada
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Secretarul general al Ligii Arabe acuză Israelul de politicile nesăbuite în Orientul Mijlociu
MediaFlux
Când vin PENSIILE MAJORATE! Anunț OFICIAL
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?