Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu anunţă când se vor anunţa rezultatele inspecţiei Corpului de Control la Timişoara: „Conducerea ministerului a solicitat echipei de control o activitate operativă”

Victor Ciutacu a dedicat miercuri mare parte a emisiunii Punctul Culminant, de la România TV, cazului halucinant de la Timişoara, unde o consilieră USR a încercat să organizeze un flagrant pentru a demonstra că în restaurantul unui hotel iau masa şi clienţi care nu sunt cazaţi acolo, aşa cum prevede legea. Printre invitaţii care au intervenit în emisiune a fost şi chestorul Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, pentru a explica ce acţiuni va întreprinde Corpul de Control, trimis să investigheze.
Filip Stan
24 mart. 2021, 21:56
Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu anunţă când se vor anunţa rezultatele inspecţiei Corpului de Control la Timişoara:

Secretarul de stat Bogdan Despescu a declarat că, în principiu, instituţia prefectului are atribuţii de control şi autoritatea în relaţia cu jandarmeria locală, fiind reprezentant al guvernului în teritoriu, dar trebuie investigat de către Corpul de Control dacă în acţiunea în cauză au fost respectate prevederile legale. Despescu a dat asigurări că rezultatele contrlului vor fi aflate în câteva zile.

„Pentru lamurirea tuturor aspectelor, conducerea Ministerului de Interne a dispus verificari. In cadrul acestora se va clarifica daca au fost respectate sau nu normele legale. Jandarmeria Romana are o componenta de cooperare cu institutia prefectului. Daca nu au fost respectate prevederile legale, cu siguranta se vor lua si masuri. Conform codului administrativ, prefectul este reprezentantul guvernului la nivel local si conduce comitetele, printre care, in acest caz Covid, si pe cel de urgenta de la nivel local. Pot spune ca echipa de control a plecat din Bucuresti azi, iar la nivelul conducerii ministerului s-a solicitat echipei de control o activitate operativa, deci in cateva zile vom avea si rezultatele.”, a declarat secretarul de stat Bogdan Despescu la România TV.

Pentru a  face lumină în acest caz, Victor Ciutacu a avut-o invitată, prin videoconferinţă, şi pe avocata societăţii care administrează hotelul, care a dat detalii în exclusivitate despre posibilele motive care au stat în spatele acestei acţiuni, care a şi eşuat, nefiind aplicată nicio sancţiune.

„In momentul de fata o sa va spun ca am mai avut parte de un control aseara, nu s-a intamplat nimic, s-a verificat daca persoanele din hotel sunt si in restaurant, nu s-a aplicat nicio sanctiune. In ceea ce priveste ceea ce s-a intamplat cu jandarmii, la fel, nu s-a aplicat deocamdata nicio sanctiune. Problema este ca legea trebuie sa se aplice echitabil, adica daca societatea noastra este amendata pentru cele doua persoane care se aflau in local, ar trebui sa li se aplice si lor sanctiuni, pentru ca nici nu stim cine sunt, nu stim nici daca jandarmii i-au identificat. Stim ca au fost puse de consiliera Ana Munteanu, care nici ea nu s-a identificat in niciun fel.

Asa ca, din punctul nostru de vedere, aceste persoane au disparut.

Solicitam ca aceasta doamna sau persoanele pentru care a actionat, asa cum spune, sa-si ceara scuze public. De asemenea societatea vrea sa se indrepte impotriva acestor persoane.

Noi pe 18 martie am inaintat un memoriu prin care am cerut studiile care au stat la baza inchiderii, prin carantinarea Timisoarei. Apoi am solicitat si scutirea chiriei pentru Beraria 700, iar pe fondul asta doamna consilier a zis ca ne vine in control, dar ea nici macar nu a citit contractul. A iesit si plange pentru ca opinia publica o blameaza si timisorenii il apara pe omul de afaceri Dan Dinu. NU, timisorenii doresc incetarea acestor abuzuri.”, a spus Diana Marinescu, avocata societăţii care administrează hotelul unde au descins jandarmii şi consiliera USR.

https://www.facebook.com/RomaniaTV/videos/1078998142580078

Mugur Mihăescu: „Ne trataţi ca pe prostituate, o ţineţi langa că daţi ajutor de somaj. Aici e vorba de industrii întregi”

Invitat pentru a comentasubiectul zilei a fost şi Mugur Mihăescu, fost actor de comedie şi actual proprietar al mai multor pub-uri din Centrul Vechi al Capitalei, care de luni de zile are afacerile închise, din cauza restricţiilor impuse de autorităţi.

„Acum, c-o fi sambata, c-o fi vineri, asta asteptam toti astia din HoReCa, ca asta o sa se intample. Au dat 4 ordonante, vor sa facem ca dincolo, sa respectam masurile. Dar acolo, cum s-au inchis usile, a si facut telefonul cling cling, ca au intrat banii de la guvern. La noi, nimic.

Eu am stat aseara sa o ascult pe fata asta saraca. Ca de ce nu respecta unii regulile, ca ea respecta. A venit cu jandarmii domnului prefect, dupa aia o sa vina DSP, ANF etc, pentru ca toate autoritatile au drept de control. Ca toti patronii sunt hoti. Cum spunea si doamna aia despre patronul acelui hotel, ca era in Kenia la vanat de crocodili si e interlop. Pai si eu sunt, doamna.

Pai voi ne tratati pe noi ca pe prostituate, o tineti langa ca dati ajutor de somaj. Pai nu despre asta e vorba, despre industrii e vorba. Pai doamna, care iti trageai mucii la TV, dar cu un milion de oameni lasati pe strada empatizeaza cineva?

A intrat domnul Nasui si a zis ca cum se voteaza bugetul ne da de toate, o sa curga miere peste tot. Iar ne-au dat.”, a spus Mugur Mihăescu.

Citeşte şi: Carantină în jurul Bucureştiului. Arafat a semnat ordinul pentru alte patru localităţi

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cartierul rău famat din București care a fost șters de pe fața pământului de comuniști. Multă lume trece acum prin acea zonă fără să aibă habar ce se petrecea acolo pe vremuri
Capital.ro
Șoferii cu permis auto categoria B nu au voie, sub nicio formă. Legea interzice, fără excepție
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cocktailuri cu un conținut scăzut de carbohidrați. Sunt perfecte pentru zilele caniculare, fără a-ți sabota dieta
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat! Nici inelul amanetat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Accident grav în județul Constanța: Pasager încarcerat după coliziunea cu un TIR în Dorobanțu
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!