Primul copil român internat la ATI! „E primul caz din România, dar o să fie bine”

Primul copil din românia care este internat la Terapie Intensivă din cauza coronavirusului este un băieţel din Buzău. Din primele informaţii, acesta a fost diagnosticat cu boala Kawasaki, o afecţiune gravă, ce ar putea fi declanşată chiar de coronavirus. 
Romania TV
16 sept. 2020, 17:00
Primul copil român internat la ATI!

Pentru un băieţel de opt ani, săptămâna a început nu în curtea şcolii ci pe patul de spital la ATI. E primul copil român infectat cu SARS-CoV-2 care e în stare gravă. Medicii fac tot posibilul să îl salveze, scrie observatornews.ro.

Un copil venit într-o stare gravă, actualmente staţionar, cu o boală multisistemică inflamatorie post SARS-COV-2. Poate pune în pericol viaţa copilului, este un caz rar, din câte ştiu nu au mai fost în România cazuri de Terapie Intensivă Pediatrică”, a declarat Diana Ionescu, director medical Spitalul Gomoiu.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii: „Avem o creştere a numărului de cazuri. Recomand în continuare păstrarea regulilor de precauţie”

Copilul a fost transferat de la Buzău la Spitalul Gomoiu din Capitală. Iniţial, părinţii micuţului au fost diagnosticaţi cu COVID-19, iar testul lui a ieşit negativ. În weekend, băiatul a făcut febră, era somnolent şi îl durea capul, aşa că a fost dus într-o unitate de primiri urgenţe din oraşul său. 

Medicii din provincie au crezut că are menigo-encefalită şi au decis să îl transfere în Capitală. Aici a fost testat din nou pentru covid şi, de data acasta, testul PCR a ieşit pozitiv.

Citeşte şi: Medic de la Spitalul Universitar, explicaţia creşterii numărului de infectări cu COVID: „Nu are legătură cu redeschiderea şcolilor”

Băieţelul este internat la Terapie Intensivă, dar starea lui este stabilă. Nu este intubat sau ventilat mecanic, aşadar respiră fără ajutorul aparatelor. Din păcate, însă, boala i-a afectat grav plămânii. Este tratat de o echipă de medici formată din anestezist, neurolog, pediatru şi un infecţionist de la Matei Balş.

Un copil cu o infecţie cu covid spre finalizare care a făcut o infecţie bacteriană peste. E primul caz din România, dar o să fie bine”, susţine Diana Zaharia, medic Unitatea de Primiri Urgențe Spitalul Gomoiu. 

Specialişti din întreaga lume încearcă să descifreze misterul acestui sindrom inflamator rar care afectează copiii şi dacă noul virus este cel care-l declanşează. Simptomele sunt neobişnuite, asemănătoare bolii Kawasaki, şi includ febră mare, prelungită, înroşirea severă a ochilor şi erupţii cutanate.

Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Domnitorul român care a fost căsătorit cu propria mătușă. A avut 4 soții de-a lungul vieții
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Procedura de deficit excesiv rămâne deschisă pentru România, anunță Consiliul Uniunii Europene
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!