ÎPS Teodosie anunţă că slujba de Înviere nu se va încheia la 2 dimineaţa, aşa cum cer autorităţile: „Cu Dumnezeu nu negociem”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, spune că nu este de acord cu încheierea slujbei de Înviere la 2 dimineaţa, aşa cum cer autorităţile. Înaltul prelat consideră această restricţie un atac la adresa sufletului creştin.
Oana Anghel
25 mart. 2021, 21:56
ÎPS Teodosie anunţă că slujba de Înviere nu se va încheia la 2 dimineaţa, aşa cum cer autorităţile:

ÎPS Teodosie le dă asigurări credincioşilor că slujba de Înviere nu se va încheia la ora pe care o vor autorităţile pentru că nu există negociere cu Dumnezeu. Înalta Faţă Bisericească spune că nu este timp suficient pentru săvârşirea Sfintei Liturghii.

ÎPS Teodosie anunţă că slujba de Înviere va dura până dimineaţă

Este o rănire a sufletului credincioşilor în această mare sărbătoare. La ora 12 noaptea dăm lumină! Nici liturghia n-o putem face (…) Am văzut că preşedintele Iohannis a avut o atitudine mai blândă, mai îngăduitoare… Acest atac la adresa sufletului nostru creştin nu trebuie să se producă. Cum să restricţionăm această sărbătoare? Aceste canoane sunt de la Dumnezeu. Cu Dumnezeu nu negociem! Nici turcii, când ne-au ocupat, nici comuniştii nu ne-au interzis sărbătorile!„, a spus arhiepiscopul Tomisului la Antena 3.

ÎPS Teodosie spune că această restricţie nu se justifică întrucât nu suntem sub ocupaţie. Totodată, înaltul prelat face apel la credincioşi să se roage pentru luminarea conducătorilor.

Citeste si ÎPS Teodosie face apel la autorităţi să nu-i mai umilească pe români: „Oricâtă boală ar fi, dacă nu e credință, nu existăm. În noaptea de Paşti este Lumină, nu trebuie să facem întuneric”

Imposibil. Cine o să ne alunge, suntem sub ocupaţie? (…) Biserica este autonomă! De ce această restricţionare a sufletului? Sufletul nu e inferior trupului…Sufletul fără trup rămâne viu, trupul fără suflet este mort. Vă rogăm să ne lăsaţi Paştele şi sufletele libere (…) Eu nădăjduiesc că vom birui. Vom face rugăciuni. Îi îndemn pe toţi credincioşii să se roage pentru luminarea conducătorilor noştri, să nu ne obstrucţioneze Paştele… Eu nu pornesc război, ci apăr credinţa pe care sunt dator să o apăr!„, a adăugat ÎPS Teodosie la Antena 3.

Raed Arafat le promite credincioşilor că vor merge la Biserică în noaptea de Înviere

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că, deși nu s-au decis restricțiile pentru Paștele Ortodox, nu se pune problema ca credincioşilor să le fie interzis accesul la biserică în noaptea de Înviere.

Nu se pune nicio discutie de a limita. Că o să fie ora 01, ora 03, ora 01 jumate, se va mai discuta. Dar nu se discuta ca lumea nu va putea sa mearga in noaptea de Paste la slujba si la biserica, asta nu se pune problema”, a spus Raed Arafat.

Citeste si Ce avere are de fapt IPS Teodosie: Veniturile arhiepiscopului Tomis depăşesc salariul preşedintelui Iohannis!

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Când va ninge prima oară în România. Meteorologii Accuweather știu data exactă când vor lovi primele ninsori
Capital.ro
Noul război ce stă să izbucnească. Au atacat azi dimineață. S-a declarat stare de urgență
Playtech.ro
WOW cât de frumoasă e Sue Ellen din Dallas, la 83 de ani! Imagini BOMBĂ, NU a îmbătrânit DELOC
DailyBusiness
Vine iarnă grea peste România! Data la care VA NINGE a fost anunțată deja
Adevarul
Revoltă cu repetiție. Încă un lider mercenar îi declară public război lui Putin: „Toate acestea sunt opera așa-zisului «președinte»”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Nu folosi acest obiect din camera de hotel. Riști să pleci acasă cu boli serioase
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Ninge peste câteva săptămâni în România! Meteorologii Accuweather anunță data exactă a primelor ninsori
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Recalcularea pensiilor. O pensionară este revoltată că a primit cu 500 de lei mai puțin: „Ce lege e asta? Să mă furați în halul ăsta?” 11.000 de plângeri au avut loc în doar o săptămână
Capital.ro
Ungurii îți ridică mașina și ți-o vând. Avertisment pentru șoferii români. Legea e lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e rupt!"
substantial.ro
Ministrul ungar de externe acuză Comisia Europeană în disputa privind livrările de petrol ruso-ucrainene
MediaFlux
VÂRSTA de PENSIONARE CREȘTE și SCADE în același timp! RĂSTURNARE de la 1 SEPTEMBRIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...