O nouă molimă ameninţă lumea. China a raportat deja mii de cazuri de bruceloza

Mii de oameni din nord-vestul Chinei au fost testați pentru o boală bacteriană, bruceloza, într-un focar cauzat de o scurgere la o companie biofarmaceutică, relatează CNN.
Romania TV
18 sept. 2020, 08:39
O nouă molimă ameninţă lumea. China a raportat deja mii de cazuri de bruceloza

Comisia de sănătate din Lanzhou, capitala provinciei Gansu, a confirmat că 3.245 de persoane au bruceloză, care este de obicei cauzată de contactul cu animalele care transportă bacteriile brucella. Alte 1.401 de persoane au avut teste preliminare pozitive. În total, autoritățile au testat 21.847 de persoane din cei 2,9 milioane de locuitori ai orașului. Nu au fost raportate decese, a anunțat Comisia de Sănătate a orașului. Bruceloza, cunoscută și sub denumirea de febră malteză sau febră mediteraneană, poate provoca dureri de cap, dureri musculare, febră și oboseală. Uneori simptomele dispar, dar sunt și cazuri în care pot deveni cronice sau nu pot dispărea niciodată, cum ar fi artrita sau umflarea anumitor organe, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite.

China a început deja lupta cu valul doi de coronavirus. 21 de milioane de oameni sunt în carantină 

Cum se produce infecctarea cu brucella

Transmiterea brucelozei de la om la om este extrem de rară, potrivit CDC. Cei mai mulți oameni se infectează prin consumul de alimente contaminate sau inspirând bacteria, ceea ce pare să se fi intâmplat în Lanzhou.

Focarul a fost provocat de o scurgere produsă la fabrica biofarmaceutică Zhongmu Lanzhou, care a avut loc în vara anului trecut, potrivit Comisiei de sănătate a orașului. Compania care producea vaccinuri anti-brucella pentru uz animal a folosit dezinfectanți și produse igienice expirate, ceea ce înseamnă că nu toate bacteriile au fost eradicate în gazele reziduale.

Cum a ajuns bacteria la oameni

Acest gaz rezidual contaminat a format aerosoli care conțineau bacteriile care și s-au scurs în aer, transportați de vânt până la Institutul de cercetare veterinară din Lanzhou, unde au fost înregistrate primele cazuri.

Angajații institutului au început să raporteze infectări în noiembrie, iar numărul cazurilor a crescut rapid. Până la sfârșitul lunii decembrie, cel puțin 181 de persoane de la institut fuseseră infectate cu bruceloză, potrivit agenției de știri chineze Xinhua.

Cazuri de ciumă pulmonară în Beijing. OMS confirmă

De asemenea, au fost infectați studenți și angajați ai universității din Lanzhou; infecția s-a răspândit și în provincia Heilongjiang, la extremitatea nord-estică a țării, unde 13 cazuri pozitive au fost confirmate în institutul veterinar în august.

Bruceloza era frecventă în China în anii 1980, deși de atunci a scăzut numărul cazurilor, după apariția vaccinurilor și dtorită unui control mai bun al infectărilor. Totuși, în ultimele decenii a existat o explozie de focare de bruceloză în întreaga lume. De exemplu, un focar izbucnit în Bosnia a dus la infectrea a circa 1.000 de persoane în 2008. În SUA, focarele de bruceloză au costat guvernul federal și industria zootehnică miliarde de dolari. Aproximativ 60% dintre femelele bizoni din Parcul Național Yellowstone sunt purtătoare ale bacteriei, potrivit reprezentanților parcului.

Mai mult de 30 de milioane de contaminări cu SARS-CoV-2 şi 940.000 de decese asociate acestuia au fost înregistrate în întreaga lume de la finalul anului trecut, când noul coronavirus a fost depistat în Wuhan (China).

Potrivit site-ului Universităţii Johns Hopkins, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Statele Unite (peste 6,6 milioane), India (5,1 milioane), Brazilia (4,4 milioane) şi Rusia. Aceasta din urmă a depăşit recent pragul de 1 milion de infecţii.

Primele patru cele mai afectate ţări însumează peste 17,3 milioane de cazuri.

DailyBusiness
Ai planuri pentru luna octombrie? Meteorologii anunță cum va fi vremea în fiecare zi, toată luna
Spynews
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Țara unde merg din ce în ce mai mulți turiști. Are munți spectaculoși și lacuri impresionante, prețuri mici, dar e considerată cea mai periculoasă din lume
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru români. Crește de aproape 3 ori: „S-a mărit și se va mări din ce în ce mai mult”
Playtech.ro
Doamne cum arăta Anamaria Prodan înainte să-și micșoreze sânii!!! Imaginile secrete au SCĂPAT pe net
DailyBusiness
Hotărâre drastică pentru toți românii care stau la casă!
Adevarul
„Am mâncat sandvișuri uriașe cu creveți la aceeași masă cu KGB-ul” . Jens Stoltenberg a dezvăluit cum a încercat să recruteze un agent sovietic
wowbiz.ro
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Spynews
Ziua Educației 2024. Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru învățători și profesori
Spynews
Claudia Pătrășcanu i-a făcut o urare lui Gabi Bădălău de ziua lui de naștere: ”Nu aștept să mi se răspundă niciodată”. În ce relații este cu fostul soț
Evz.ro
Dictatorul ahtiat după lux. Obiectele fabuloase purtate de Kim Jong Un
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?
Cancan.ro
Mario Fresh, primele declarații după despărțirea de Alexia Eram: 'A fost o decizie dificilă pentru amândoi!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Adio, maestre! A murit actorul cu voce ca de înger: O zi pe care nu doream să o trăiesc
StirileBZI
Cei care cumpără de pe Temu sau Shein vor plăti taxe mai mari! Comanda trebiie să fie mai mare de 750 de lei!
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
substantial.ro
Noi trageri Loto cu premii semnificative în joc
MediaFlux
Se MODIFICĂ aceste PENSII! Casa de Pensii a EXPLICAT EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
„Insula Cailor” de la Galați, „sălașul piraților” de la Dunăre, de zeci de ani ostrov al cailor sălbatici