Maia Morgenstern, ameninţată cu moartea. Anchete de amploare, deschise de Poliţie şi DIICOT

Actriţa Maia Morgenstern a fost ameninţată cu moartea într-un mesaj semnat de aşa zişi membri ai partidului AUR. George Simion, copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, a respins acuzaţiile, spunând că e vorba despre o "intoxicare incalificabilă".
Razvan Mihalascu
28 mart. 2021, 12:00
Maia Morgenstern, ameninţată cu moartea. Anchete de amploare, deschise de Poliţie şi DIICOT
UPDATE:

Dosarul de ameninţare a fost trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 în vederea continuării cercetărilor.
Şi DIICOT a deschis o anchetă pentru terorism.

UPDATE: Direcția de Investigații Criminale din cadrul IGPR a deschis un dosar penal pentru amenințare, după ce Maia Morgenstern a depus o plângere la Poliţie.

Scandalul uriaş s-a declanşat după ce Maia Morgenstern a publicat sâmbătă seara pe pagina sa de Facebook mesajul de ameninţare pe care l-a primit chiar înainte de Pesah, Paştele evreiesc.

Postarea sub numele „O plângere, dacă nu vă supăraţi, de la un cetăţean îngrijorat!” avea ataşat mesajul în care Maia Morgenstern a fost ameninţat că, împreună cu fiica ei, vor fi ucise pe motiv că au îndrăznit să vorbească împotriva aşa-zisului prieten al autorului.

De asemenea, autorul mesajului prin care Maia Morgenstern a fost ameninţată cu moartea a scris că urmăreşte să incendieze Teatrul Evreiesc de Stat, împreună cu toţi actorii de acolo, loc pe care îl numeşte „o gaură murdară de şobolani”.

„Sunteţi o adunătură de proşti şi am vrut să vă anunţ că intenţionez să o omor pe nenorocita aia de Maia Morgenstern pentru că a îndrăznit să vorbească împotriva prietenului meu, pentru că a stârnit ceva. Tipa asta nenorocită, târfa asta a avut tupeul să vorbească împotriva prietenului meu, ey? O să-ţi spun că această jidancă are zilele ei numărate. În numele prietenului meu, vă pot promite că intenţionez să-i dau foc teatrului vostru idiot de idiş, violând-o pe fiica lui Morgenstern, Calabria, omorând fiecare actor din această gaură murdară de şobolani; omorându-vă pe fiecare dintre voi, pentru că aţi făcut atâta tam-tam despre ce i-a spus prietenului meu”, se arată în mesajul primit de actriţă.

Citeşte şi: Maia Morgenstern, jignită de o replică antisemită: „Am încremenit. Nu accept. Sunt rănită”

Maia Morgenstern a fost catalogată drept „murdară” de către autorul mesajului de ameninţare care a menţionat că nu se va opri până nu va fi „jumulită de vie”.

De asemenea, acriţa este ameninţată că va fi aruncată într-o cameră de gazare, ori că va fi trimisă într-o tabără de muncă, împreună cu familia sa.

„Nenorocit-o de jidancă, pleacă naibii din ţara mea, Maia. Vreau să-i spui cât de murdară şi inumană este. Nu mă voi opri până nu va fi jumulită de vie. Până termin de măcelărit. Până când escapada ei murdară de viaţă va fi complet întoarsă cu susul în jos, familia ei aruncată într-o nenorocită de tabără de muncă, intenţionez să o arunc într-o cameră de gazare, într-un cuptor murdar unde o voi arde pe ea şi pe copiii ei murdari după ce-i termin de violat. E moartă, jidanca asta e mort, îţi spun eu.”, este continuarea mesajului primit de Maia Morgenstern.

De asemenea, în scrisoarea publicată pe Facebook este menţionat faptul că toţi colegii actriței vor fi şi ei omorâţi.

La finalul mesajului antisemit a fost semnat de autor„din partea partidului AUR”.

Maia Morgenstern, ameninţată cu moartea de aşa zişi membri AUR. George Simon: „Suntem consternaţi în faţa acestei intoxicări”

De cealaltă parte, liderul AUR a reacţionat printr-un mesaj public în care explică faptul că este vorba despre o intoxicare.

„Alianţa pentru Unirea Românilor a luat act cu stupefacţie de atacul degradant, antisemit şi suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit şi îndrăgit de românii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii evreieşti în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român. Suntem consternaţi în faţa acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! Este de domeniul evidenţei că acest incident trist, survenit în chip programatic cu ocazia Paştelui evreiesc, este o intoxicare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod. Dorim să informăm opinia publică din România că cetăţeanul numit Andrei Illarie NU este membru al Alianţei pentru Unirea Românilor. Cerem organelor abilitate să se sesizeze, să identifice, să ancheteze şi să pedepsească făptaşul cu celeritate”, a transmis George Simion, conform Mediafax.

Maia Morgenstern, ameninţată cu moartea. Facebook i-a şters postarea

Postarea în care Maia Morgenstern a dezvăluit că a fost ameninţată cu moartea a fost ştersă de Facebook.

„Postarea mea a dispărut. Nu am sters-o eu. Fb mă anunța ca EU am încălcat standardele…nu știu ce. Foarte bine. Ca de obicei. Mi s-a mai întâmplat. Eram pe vremea studenției. Mi s-au aruncat în fața, în public niște ofense îngrozitoare.

În public, în sala de curs. Am făcut memoriu către ministerul învățământului din acea vreme. După un timp, a venit un o directivă: cercetați cazul, însoțită de memoriul meu, unde citam cele câteva fraze jignitoare. Erau subliniate cu roșu. Țin minte ca m-au chemat la BOB, secretarul de partid din acea vreme mi-a zâmbit cald, fără supărare și mi-a spus: aceasta problema nu există. Apoi a rupt tacticos memoriul meu. Fără urmări”, a precizat Maia Morgenstern, conform Ciao.ro.

O captură (screenshot) cu mesajul de ameninţare a fost, însă, salvată de admiratorii actriţei.

Reacţia lui Dacian Cioloş după ce Maia Morgenstern a fost ameninţată cu moartea

Europarlamentarul Dacian Cioloş a reacționat în urma ameninţărilor cu moartea adresate actriţei Maia Morgenstern. Fostul premier tehnocrat afirmă că incidentul „nu poate rămâne fără consecinţe penale.

„Mesajul cu amenințări incalificabile antisemite adresat marii noastre actrițe Maia Morgenstern şi teatrului evreiesc de stat nu poate rămâne fără consecințe penale asupra autorului sau autorilor.

Sunt șocat de violenta de limbaj, atitudinea extremistă, de intoleranţa etnico-religioasă şi rasismul scrisorii făcute publice de doamna Maia Morgenstern. Credeam ca am învaţat cu toţii lecţiile istoriei şi că acesta este un capitol încheiat.

Instituţiile statului român trebuie să se autosesizeze de urgenţă, să identifice şi investigheze aceste ameninţări de neconceput. Sunt alături de Maia, de teatrul evreiesc şi de toţi cei care s-au simţit amenintaţi de această manifestare reprobabilă”, a scris Dacian Ciolos, pe Facebook.

Citeşte şi: Maia Morgenstern, după închiderea teatrelor: „Acum aştept pensia”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Satul din România cu plaje fine, liniște și mâncare bună. Ideal pentru cei care s-au săturat de aglomerația și serviciile de pe litoral
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
Românii care stau la curte pot primi amenzi de până la 100.000 de lei
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea mai bine plătită actriță
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
32% dintre ucraineni acceptă concesii teritoriale pentru încheierea războiului
MediaFlux
TRĂDARE în INSULA IUBIRII! S-a VĂZUT TOT la TV!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!