ROMÂNIA – GERMANIA 0-1. Niţă salvează naţionala de la un eşec ruşinos în preliminariile CM 2022

Naționala Germaniei a învins România, pe Arena Națională, din București, după un meci în care au dominat și au avut numeroase ocazii de gol.
Viorel Dobran
28 mart. 2021, 20:44
ROMÂNIA - GERMANIA 0-1. Niţă salvează naţionala de la un eşec ruşinos în preliminariile CM 2022
ROMÂNIA – GERMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PROTV. 

Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat că nu ştie dacă un punct în meciul pierdut cu Germania ar fi fost echitabil, ţinând cont de ocaziile ratate de adversarii echipei României.

„Mă încearcă sentimente diferite, nu ştiu dacă să mă bucur pentru cea de-a doua repriză şi felul în care am reacţionat sau să stau să mă gândesc cum am primit golul şi la multele ocazii pe care Germania le-a avut şi scorul putea fi mult mai mare. Îmi pare rău pentru golul primit, pentru că este o fază simplă pe care trebuia să o judecăm altfel, o minge descoperită, aruncată în spatele apărării. Până la urmă, am avut atitudine, am încercat să jucăm de la egal cu Germania, însă cred că atât am putut astăzi. Am avut câteva situaţii, mai ales spre final, va trebui să menţinem această determinare, acest spirit pentru că va trebui să ne întoarcem cu trei puncte din Armenia. Ne-a uimit cu câtă uşurinţă preluau, pasau, primeau între linii, accelerau fiecare metru de teren şi de asta costă atât aceşti jucători, pentru că au valoare. (n.r. – despre faptul că a certat un copil de mingi) Nu-mi plac lucrurile astea, indiferent de rezultat. Şi dacă era 1-0 pentru noi, aveam aceeaşi reacţie. Nu-mi plac lucrurile astea şi vreau ca balonul să circule cât mai repede, indiferent de scor, indiferent de echipă, pentru că dacă va trebui să schimbăm ceva, e clar că va trebui să schimbăm şi mentalitatea asta.

Nu putem, dacă conducem, să ascundem mingile. Le-am ascuns de parcă conduceam. Nu sunt de acord cu aşa ceva şi nu voi fi (n.r. – despre un conflict cu Ginter) Era jucătorul jos, ceilalţi jucători s-au oprit, el a văzut, după care a pus talpa pe minge, toată lumea s-a oprit, după care a împins-o în faţă şi a dat la poartă. I-am spus că nu e fair-play, dar era tensiunea meciului, mi-am cerut scuze după partidă. Sunt şase puncte pentru Armenia în momentul de faţă, o echipă care din punctul meu de vedere arată mult mai unită, şi ca determinare şi ca spirit, în momentul în care lipseşte Mkhitaryan, pentru că îşi dau seama că nu mai au un jucător care să facă diferenţa în momentele dificile şi atunci se axează cu toţii pe unitatea de grup. Un antrenor cu mare experienţă, care reuşeşte de la meci la meci să aducă ceva în plus, să scoată maximum de la ei. Mi s-a părut o echipă foarte agresivă şi, din punctul meu de vedere, vom avea ceva probleme.

Niciodată nu mi-au plăcut echipele agresive, bătăioase, cu organizare defensivă foarte bună, cu o repliere pe tranziţia negativă foarte bună şi atunci din punctul acesta de vedere cred că vom avea ceva probleme. Pentru noi, cel mai important lucru ar fi să recuperăm jucătorii cât mai repede după această energie risipită în seara aceasta, fără a acumula vreun punct. În seara aceasta am înfruntat jucători care costă aproape un miliard, dar nu cred că diferenţa a fost arătată pe teren, chiar dacă diferenţa de scor putea fi mai mare. La fel, spre sfârşit, cu puţin noroc, am fi putut să sperăm la un punct, care din punctul meu de vedere nu ştiu dacă era meritat pe toată durata celor 90 de minute”, a declarat Rădoi, la ProTV.

Alte rezultate:

Grupa B

Georgia – Spania, scor 1-2 (1-0).

Au marcat: Kvaraţkelia ’44 / Ferran Torres ’56, Olmo ’90+2.

Şengelia (Georgia) a fost eliminat, în minutul 90+4.

Kosovo – Suedia, scor 0-3 (0-2).

Au marcat: Augustinsson ’12, Isak ’35, Larsson ’70.

– Berisha (Kosovo) a fost eliminat, în minutul 90+2.

Clasament: Suedia – 6 puncte, Spania- 4, Grecia – 1, Georgia – niciun punct, Kosovo – niciun punct.

Grupa C

Bulgaria – Italia, scor 0-2 (0-1);

Au marcat: Belotti ’43, Locatelli ’83;

Elveţia – Lituania scor 1-0 (1-0).

Au marcat: Shaqiri ‘2.

Clasament: Italia – 6 puncte, Elveţia – 6, Lituania – niciun punct, Irlanda de Nord – niciun punct, Bulgaria – niciun punct.

Grupa D

Kazahstan – Franţa, scor 0-2 (0-1);

Au marcat: Dembele ’19 şi Maliy ’44 (a).

Mbappe (Franţa) a ratat un penalti, în minutul 75.

Ucraina – Finlanda, scor 1-1 (0-0).

Au marcat: Junior Moraes ’80 / Pukki ’89 (p).

– Mikolenko (Ucraina) a fost eliminat, în minutul 88

Clasament: Franţa – 4 puncte, Finlanda – 2, Ucraina – 2, Bosnia-Herţegovina – 1, Kazahstan – niciun punct.

Grupa F

Danemarca – Republica Moldova, scor 8-0 (5-0);

Au marcat: Dolberg ’19 (p), ’48, Damsgaard ’22, ’29, Larsen ’35, Jensen ’39, Skov ’81, Ingvartsen ’89.

Israel – Scoţia, scor 1-1 (1-0);

Au marcat: Peretz ’44 / Fraser ’56.

Austria – Insulele Feroe, scor 3-1 (3-1).

Au marcat: Dragovic ’30, Baumgartner ’37, Kalajdzic ’44 / Nattestad ’19.

Clasament: Danemarca – 6 puncte, Austria – 4, Scoţia – 2, Insulele Feroe – 1, Israel – 1, Republica Moldova – 1.

Grupa I

Albania – Anglia, scor 0-2 (0-1);

Au marcat: Kane ’39, Mount ’63.

San Marino – Ungaria, scor 0-3 (0-1);

Au marcat: Szalai ’13, Sallai ’71, Nikolics ’88.

– Sallai a ratat un penalti, în minutul 20.

Polonia – Andorra, scor 3-0 (1-0).

Au marcat: Lewandowski ’30 ’55, Swiderski ’88.

Clasament: Anglia – 6 puncte, Polonia – 4, Ungaria – 4, Albania – 3, Andorra – niciun punct, San Marino – niciun punct.

ROMÂNIA – GERMANIA LIVE TEXT

Min. 83: Macedonia de Nord face scor cu Liechtenstein, 5-0, în timp ce Niţă ne salvează de la un scor la fel de ruşinos.

Min. 58: Portarul Niţă ne salvează de la primirea unui nou gol, este omul meciului până acum pentru noi.

Min. 54: Tănase trece pe lângă egalarea, dar mingea se duce puţin peste poartă.

Min. 52. Macedonia de Nord se distanţează, 2-0, şi trece pe locul 2 în grupă. România cade şi în spatele Armeniei, pe locul 4.

ROMÂNIA – GERMANIA 0-1 la pauză, dar tricolorii au evitat un scor mult mai dur.

Min. 15: Kimmich loveşte transversala, tricolorii trec prin momente grele pe Arena Naţională.

ROMÂNIA – GERMANIA 0-1, Gnabry deschide scorul

Min. 12: Mihăilă trimite aproape de vinclu, prima mare ocazie a României.

În aceeaşi grupă, Armenia a învins cu scorul de 2-0 Islanda, iar acum are loc şi meciul Macedonia de Nord – Liechtenstein, 1-0 în acest moment

Min. 10: Florin Niță scoate un gol ca și făcut! Kai Havertz era într-o poziție excelentă, dar Florin Niță l-a blocat!

România – Germania. Echipele de start
România: 1. Niță – 4. Popescu, 6. Chiricheș, 3. Toșca, 22. Camora – 7. Stanciu, 18. Marin – 14. Hagi, 19. Tănase, 21. Mihăilă – 13. Keșeru
Rezerve: 12. Lazar, 16. Radu – 2. Mogoș, 5. Nedelcearu, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 10. Maxim, 11. Bancu, 15. Burcă, 17. Bicfalvi, 20. Man, 23. Crețu
Selecționer: Mirel Rădoi

Germania: 1. Neuer – 13. Klostermann, 4. Ginter, 16. Rudiger, 23. Can – 21. Gundogan, 6. Kimmich, 8. Goretzka – 19. Sane, 20. Gnabry, 10. Havertz
Rezerve: 12. Leno, 22. Ter Stegen – 2. Max, 5. Tah, 8. Musiala, 9. Werner, 11. Younes, 14. Neuhaus, 18. Wirtz
Selecționer: Joachim Low

ROMÂNIA – GERMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PROTV. Echipe probabile

România: Niță – Mogoș, Chiricheș, Nedelcearu, Camora – N. Stanciu, R. Marin, Cicâldău – Man, Pușcaș, Mihăilă
Rezerve: Lazar, I. Radu, Ov. Popescu, Al. Crețu, I. Hagi, Fl. Tănase, Burcă, Toșca, Bancu, Bicfalvi, Al. Maxim, Keșeru
Selecționer: Mirel Rădoi

Germania: Neuer – Klostermann, Ginter, Rudiger, Emre Can – Goretzka, Kimmich, Gundogan – Havertz, Gnabry, Sane
Rezerve: Trapp, Ter Stegen, Neuhaus, Musiala, Younes, Werner, Max, Tah, Wirtz
Selecționer: Joachim Low

ROMÂNIA – GERMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PROTV. Noul tricou al naționalei cu autograful favoritului ajunge la autorul celui mai frumos mesaj trimis în www.peluzatricolora.ro pentru tricolorul tău preferat, până azi, 28 martie, ora 21:45, startul marelui meci cu Germania! Hai, România!

 

Jucătorii primei reprezentative şi membrii stafului au primit rezultate negative la testarea Covid

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, sâmbătă seară, că jucătorii echipei naţionale şi membrii stafului au primit rezultate negative la testele Covid-19.
“Am primit rezultatele la testarea COVID solicitată de UEFA înaintea disputării partidei cu Germania. Toţi tricolorii şi toţi membrii staff-ului au rezultate negative, suntem gata de marele meci! Hai România!”, este anunţul de pe site-ul FRF.

Mirel Rădoi, despre meciul cu Germania: Sper să putem crea surpriza şi să facem un rezultat bun, să speculăm spaţiile lăsate de ei

Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că speră ca naţionala României să reuşească un rezultat bun cu Germania şi să speculeze spaţiile lăsate de jucătorii germani la meciul de duminică, din preliminariile CM-2022.

„Ianis Hagi şi Mihăilă sunt marcatorii, dar nu înseamnă că vor fi titulari contra Germaniei. Vom avea antrenamentul şi analiza şi vom vedea după. Mâine dupa amiază vom decide primul 11. Când vorbim de naţionala Germaniei aceste meciuri par a fi amicale înainte de un turneu final. Sper să putem crea surpriza şi să facem un rezultat bun, să speculăm spaţiile lăsate de ei, să nu fim doar un sparring-partner.  În istoria noastră s-a arătat că e un mare avantaj cândpornim cu şansa a doua. Trebuie să fim pregătiţi să suferim, să speculăm orice greşeală a lor.

Ungaria U21 – România U21 LIVE VIDEO: 1-2. Urmează meciul cu Germania la CE 2020

Mirel Rădoi a mai spus că naţionala României nu mai are nevoie de un antrenor care să o motiveze: „E clar că e o diferenţă de experienţă faţă de Low, dar aşa a fost şi la EURO U21, când am fost eu. Naţionala României nu mai are nevoie de un antrenor care să o motiveze, la ora meciului. Să înţelegem că am avut momente bune cu Macedonia de Nord, dar când vor apărea momentele grele să înţelegem că vor fi jucători care ne vor pedepsi mai uşor. Mereu va fi un schimb de generaţii. Vor termina cei de acum. Vom spune despre Stanciu, Tănase că sunt cu experienţă şi mereu vom discuta despre schimbul de generaţii. Dacă ne referim că puteam aduce toţi jucătorii de la U21, din punctul meu de vedere nu se poate face acest lucru.   După tragerea la sorţi am început să analizăm adversarii. Ăsta e avantajul la naţională, că ai timp să pregăteşti meciurile. Din păcate, ai un singur antrenament între meciuri. După meciul cu Macedonia de Nord a avut loc o analiză, dar nu o voi anunţa public. Jucătorii au reacţionat bine, au înţeles, la nivel teoretic. Vom vedea pe teren cu Germania dacă au înţeles”, a adăugat selecţionerul României.

România are mulţi jucători foarte tehnici, a declarat selecţionerul echipei Germaniei, Joachim Loew

Selecţionerul echipei de fotbal a Germaniei, Joachim Loew, a declarat, sâmbătă, că România, adversara sa de duminică, din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, are mulţi jucători tehnici şi s-a arătat impresionat de calitatea mijlocaşilor români.

”România este o echipă diferită ca stil faţă de Islanda. Islanda este o echipă foarte defensivă, în timp ce România joacă mai mult pe atac, a marcat 12 goluri în ultimele sale patru jocuri. Defensiva noastră se va confrunta cu o provocare diferită duminică. România are mulţi jucători dotaţi tehnic, care ţin mingea la picior. Am fost foarte impresionat de mijlocul echipei României. Sunt foarte periculoşi în faţă şi au mari calităţi ofensive”, a spus Loew, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti.

Loew nu s-a arătat pe deplin mulţumit în legătură cu jocul echipei sale în meciul cu Islanda, primul din actuala campanie, câştigat cu 3-0.

”În repriza secundă, puteam juca mai bine în anumite zone. Privind către adversarele de la EURO 2020, avem nevoie de mai multă stabilitate. Având în vedere timpul scurt care a rămas, am făcut multe lucruri bune, dar nu sunt pe deplin satisfăcut”, a spus Loew.

Tehnicianul a precizat că nu va putea conta în meciul de duminică pe fundaşul Niklas Suele, rămas acasă din cauza unei accidentări, în timp ce Goretzka şi Sane sunt incerţi. Goretzka are probleme la gambă, în timp ce Sane e accidentat la coapsă.

Loew a comentat şi absenţa lui Toni Kroos, subliniind că are cu cine să-l înlocuiască, la fel cum s-a întâmplat şi în meciul cu Islanda.

Selecţionerul Mannschaft s-a referit şi la faptul că portarul Manuel Neuer a împlinit sâmbătă 35 de ani: ”I-am cântat La Mulţi Ani dimineaţă. A avut o carieră incredibilă. În acest moment pare a fi în vârf de formă, nu are probleme cu accidentările. Portarii, în general, au mai mulţi ani ca profesionişti decât jucătorii de câmp, aşa că sunt de părere că încă mai are câţiva ani la echipa naţională”.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte selecţionata Germaniei, duminică, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Capitală, într-o partidă din Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

În al treilea meci al său din această grupă, România va juca la 31 martie (ora 19:00) în deplasare, cu Armenia. La debutul preliminariilor, prima reprezentativă a învins selecţionata Macedoniei de Nord cu scorul de 3-2 (1-0), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti. Germania a dispus în aceeaşi zi de Islanda cu 3-0, la Duisburg.

România se mai află în grupă cu Islanda şi Liechtenstein. La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje. Ultima Cupă Mondială la care a participat România a fost cea din 1998, din Franţa.

ROMÂNIA – GERMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PROTV. Imagini de la antrenament

ROMÂNIA – GERMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PROTV. După victoria cu Macedonia de Nord, naţionala lui Mirel Rădoi va da piept cu temuta Germanie pregătită de Joachim Low, într-un meci arbitrat de francezul Clement Turpin.

Clement Turpin va fi ajutat arbitri asistenţi Nicolas Danos şi Cyril Gringore, cu Jerome Brisard al patrulea oficial.

Centralul francez de 38 de ani a fost delegat la EURO U19 din 2011 găzduit de România, unde a condus partida tricolorilor U19 cu Cehia, 1-3.

Lotul României este următorul:

PORTARI: Florin Niţă (Sparta Praga/Cehia, 2/0), Ionuţ Radu (Inter Milan/Italia, 0/0), David Lazar (Astra, 1/0), Florin Iacob (UTA Arad 0/0);

FUNDAŞI: Vasile Mogoş (Chievo Verona/Italia, 3/0), Ionuţ Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Alin Toşca (Gaziantep F.K./Turcia, 23/0), Vlad Chiricheş (Sassuolo/Italia, 59/0), Andrei Burcă (CFR Cluj 4/0), Mario Camora (CFR Cluj 2/0), Ovidiu Popescu (FCSB, 0/0), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova 17/0);

MIJLOCAŞI: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 25/2), Alexandru Creţu (NK Maribor/Slovenia, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoţia, 14/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 44/6), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 6/1), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 0/0), Dennis Man (Parma/Italia, 6/1), Florin Tănase (FCSB, 5/0), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 10/0);

ATACANŢI: Claudiu Keşeru (Ludogoreţ/Bulgaria, 40/13), George Puşcaş (Reading/Anglia, 20/8).

România va mai disputa încă o partidă în luna martie, la 31 martie, cu Armenia.

România se mai află în grupă cu Islanda şi Liechtenstein. La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje.

PROTV LIVE VIDEO ONLINE STREAM România – Macedonia de Nord 3-2. Start bun în preliminariile CM 2022

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate Evaluare Națională 2024. Verifică pe edu.ro notele obținute la fostul examen de capacitate. Cum se afișează rezultatele, de fapt. Procedura de admitere liceu 2024 și live text de la evaluarea națională 2024. Update
Capital.ro
Nu te vom uita! România a pierdut o stea. A fost cea mai adorată actriță
Playtech.ro
Fiica lui Yosif Mohaci, apariție de SENZAȚIE! Nicole arată ca o păpușă, i-a cucerit pe toți
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! Sunt 100 de posturi disponibile!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Pensionarii, în depresie. Bani mai puțini după recalculare
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Note LIVE Evaluarea Națională 2024 | Află rezultatele publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”
Capital.ro
Legea este în vigoare în toată România. Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verific online notele
substantial.ro
Trei oameni au murit și cinci au fost răniți într-un accident în Giurgiu
MediaFlux
ANAF a intrat pe FIR! NU se DAU AMENZI până la 1 IANUARIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?