„Nu suntem în valul doi, suntem în a doua fază a primului val. Suntem în momentul în care avem o lună destul de dificilă prin multitudinea de activităţi reluate. Sper ca respectarea condiţiilor şi precauţiilor să fie cele care ne vor păstra pe acest platou, urmând o pantă descendentă”, a afirmat ministrul.
Nelu Tătaru, aflat într-o vizită în Cluj, a făcut o serie de declaraţii referitoare la Spitalul Judeţean Regional de Urgenţă Cluj.
„Ne aflăm pe amplasamentul viitorului Spital Judeţean Regional de Urgenţă Cluj, unul dintre cele 3 spitale pentru care Guvernul Orban a aprobat indicatorii economici şi s-a semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării. Au şi avizul Comisiei Europene. Spitalul Regional de Urgenţă Cluj a semnat contractul de finanţare, iar pe 22 iunie a obţinut şi avizul Comisie Europene. Acum ne aflăm la verificarea documentaţiei unice şi la evaluarea proiectelor.
Spitalul de Urgenţă e un spital cu o suprafaţă de 151 de mii de mp, o suprafaţă utilă de 70.000 de mp şi cu o amprentă la sol de 28.800 de mp. E un spital care va deservi toată patologia, e un spital cu 849 de paturi, 744 de paturi pentru spitalizare acut, 105 paturi pentru situaţii şi pentru structuri critice : ATI, arsuri.
Tot în acest spital vom regăsi 60 de paturi pentru unitatea de primiri urgenţe, 70 cabinete pentru ambulatoriu, 15 cabinete şi paturi pentru specialităţile chirurgicale, 12 paturi pentru specialitaţile medicale de internare de zi. Va avea parter, subsol şi cinci etaje.
La subsol vom avea cele necesare gospodăriei, spălatorie, dezinfectări, la parter şi etajul 1 se vor întinde tot ceea ce înseamnă investigaţii, diagnostic şi cabinete de imbulatorii. Vom avea şi activitate didactică. Universitatea de Medicină şi Farmacie e şi beneficiar al acestei structuri”, a spus Tătaru.