Simin Florescu, managerul interimar al Spitalul Victor Babeș din București, a declarat, referitor la vacanța de o lună care urmează pentru cei mai mulţi dintre elevi, că nu este una „de mers încolo şi încoace”, ci „de stat în casă cât mai mult”.
„Chiar dacă este vacanţă, nu este vacanţă de mers încolo şi încoace. E o vacanţă de stat în casă cât mai mult, că nu avem încotro, şi de respectat regulile în momentul în care se iese în exterior, pentru că altfel nu o să terminăm prea curând.
Din păcate, este un fenomen foarte complex această pandemie şi nu se termină numai dacă cineva dă ordin să se termine sau dacă cineva nu mai are chef de ea. Pur şi simplu trebuie să punem cu toţii umărul, nu avem cum altfel, nu avem cum”, a afirmat medicul Simin Florescu.
Mulți dintre pacienții care ajung la spital se infectează în concediu, a mai spus medicul.
Întrebată dacă medicii au nevoie de o carantină naţională pentru a gestiona cazurile, dr Simin Aysel Florescu a răspuns: „Posibil, la cum merg lucrurile. Din păcate, mulţi din concetăţenii noştri aleg să nu respecte niciuna dintre regulile care ne-ar scăpa de acest lockdown, acolo este problema. Dacă vor continua aceste întruniri pe care le vedem tot timpul în acest locuri: cluburi, restaurante, petreceri ilegale… da, de asta spun că, dacă s-ar respecta regulile impuse, nu s-ar ajunge la lockdown”.
Medicul a mai spus că pandemia de coronavirus va mai dura cu siguranță până la sfârșitul anului și că abia de anul viitor putem să ne gândim la finalul ei.
”Anul ăsta va ţine. Speranţele noastre se îndreaptă către anul viitor. Speranţa masivă că nu va fi valul patru este dată de această vaccinare”, a adăugat Simin Florescu.
Medicul Simin Florescu, managerul interimar al Spitalul Victor Babeș din București, e de părere că testarea în farmacii nu e „cel mai bun lucru” fiindcă pentru realizarea unui test antigen pentru depistarea COVID e nevoie de recoltare de probe și nu e în regulă ca acest lucru să se întâmple într-un spațiu public.
”Asta este o problemă foarte spinoasă. Să faci un test necesită o recoltare de exudat nazal sau faringian, ori această recoltare nu poţi să o faci într-un loc public, unde sunt mulţi alţii. Necesită ori condiţii de domiciliu propriu, unde eşti numai tu cu tine, ori recoltare, într-adevăr într-o instituţie spitalicească sau într-un cabinet medical. A recolta într-o farmacie, nu ştiu dacă este chiar cel mai potrivit lucru”, a afirmat Simin Florescu, duminică, la Digi 24.
Valeriu Gheorghiță: Imunitatea după vaccinul anti-Covid ar putea dura cel puțin 12 luni